Sticka något att ge bort

Aktivitet
Något personligt som är gjort med omtanke & kärlek. Som tagit både tid & energi.
Vare sig det är stickat eller virkat.
Det är enligt mig något av det bästa man kan få
Tror dom flesta blir glada av att få något hantverk, något man stickat eller virkat alldeles själv.
Vantar, halsduk, mössa och sockor i mjuka härliga garner blir den perfekta julklappen som både värmer kropp, hjärta och själ.
Det är alltid trevligt att få något om en person har gjort själv. Halsdukar, mössor och annat är bra att ha när det är kallt ute
Detta år alltså, inte det bästa. Många äldre sitter isolerade på grund av covid. Tror att de kommer uppskatta värmande, hemstickade julklappar. Själv stickar jag en väst till min far eftersom han alltid är frusen nu på ålderns höst. Har valt ett tjockt akrylgarn i vacker vinröd färg. Jag vill att den ska vara lättvättad och far gillar alla röda nyanser. Jag tror han kommer att mysa i sin väst hela julen.
En väldigt personlig present, vilket är något som alltid uppskattas. Perfekt med ett par stickade vantar, sockar eller en halsduk.
Nu när det blir allt kallare så rekommenderar jag att sticka ett par tofflor eller raggsockor att ge bort i present.

Det uppskattas av de som är förbi leksaksåldern
En så fin och personlig present! Nästan ingen present kommer i närheten av ett par hemstickade sockor tycker jag. Det ryms så mycket tid, kärlek och omtanke i ett plagg som någon själv har tillverkat. Dessutom är det en sådan present som alltid kommer till användning!
En mycket personlig present som ofta uppskattas att få och som även givaren känner sig nöjd med. Speciellt gäller det små stickade saker som vantar, sockor och handledsmuddar - det passar nästan alla. Enklare sjalar är också en bra present. Färg och garnsorter går förstås att anpassa efter mottagaren.
Har alltid älskat att ge bort hemstickade julklappar/presenter. Vantar, sockor, mössor eller sjalar med en personlig touch är något som jag tror att mottagaren uppskattar.
Mycket fin och personlig present som är uppskattad. Ett fint hantverk går inte att ersätta. Så länge jag kan minnas har jag själv fått både raggsockor och vantar. Något som jag uppskattar enormt mycket.
Kan det bli mer personligt än en egentillverkad present? Fantastiskt kul att få något som någon annan har gjort själv och tagit sig tid att tänka ut och tillverka.
Väldigt bra present! Visar omtanke att man tar sig tid och är något som alla faktiskt kan få användning för .
Stickade strumpor och vantar är en lättsam present att ge för den som kan men väldigt uppskattat bland de som inte kan sticka själva!
Trevligt både att få och att ge bort något hemstickat. Blir en personlig julklapp med omtanke bakom.
Bland det bästa man kan ge och få. Oftast uppskattat och ännu mer nu när vi bör tänka lite hållbart. I år blir det pannband, sockor och virkade korgar jag ger bort
Tycker de är både bra och uppskattat. Då vet man att personen lagt ner tid och de är en tanke bakom de.
I min familj är hemstickat högvaluta. Mina stickade saker uppskattas alltid. Vantar, mössor och strumpor. Och själv uppskattar jag också att få det fast jag kan själv just för att jag vet vilken tid som är nedlagt i plagget
Stickning är väldigt meditativt och avstressande och kräver fokus vilket gör att man måste släppa mera tankar.
Finns det något bättre än att ge bort - eller få - en present som är unik och bara till dig! När du ger något som du skapat själv så vet mottagaren att du verkligen tänkt på hen. Enkla saker att börja med, raggsockor, mössa eller halsduk. Och om du syr, mössa, vantar eller kanske en halsbuff.