Vindarna viskar ditt namn

Bok av Anne-Lie Högberg
Vanja lämnar sitt förflutna bakom sig för att arbeta som reporter 30 mil från hemorten. Den nya arbetsmiljön visar sig dock vara både otrevlig och enformig. En dag råkar hon på en gammal artikel rörande en händelse som ingen verkar vilja prata om. Hon beslutar sig ändå för att ta reda på vad som hänt.
Boken handlar om tre kvinnor, Vanja, Lina och Lilly. Varje kvinna har egna kapitel i boken, så det blir lätt att skilja dom åt. Ju längre du läser, ju mer sammanvävs dom olika livsödena.
Vanja flyttar söderut för ett nytt jobb och för att glömma tragedin som drabbat henne.
Linas liv ser perfekt ut, men under ytan gror missnöjet.
Lilly var en gång en framgångsrik journalist, men med åren har hon blivit rädd för det mesta....
På slutet gör sig gamla synder påminda.

Boken överraskade mig, så himla gripande. Kunde inte sluta läsa. Författaren var ny för mig, nu blir det att leta reda på hennes tidigare böcker.
Hon skriver så levande om vardagens händelser men det hela avslutas med en chock för alla inblandade.
Så himla bra bok! Jag älskar när man får följa flera olika personer och se hur deras liv flätas samman.
Jag tycker att boken innehåller alla typer av känslor. Kärlek, ensamhet, nyfikenhet, sorg, ja you name it. Härligt med en bok som innehåller så många känslor. Ett annat plus med boken är dess verklighetstrogna karaktärer. Jag gillade de alla, fast på olika sätt. Det är också därför man vill läsa vidare. Man vill gärna veta hur det ska gå för dem.

På grund av de korta kapitlen (som jag verkligen uppskattar) och den spännande handlingen går boken fort att läsa ut, nästan för fort.
Detta är en riktig bladvändare helt enkelt!
Ännu en ny bekantskap för mig att läsa en av Anne-Lie Högbergs böcker. En bekantskap jag faktiskt uppskattade mycket. För mig en riktig bladvändare. Varm bok, men det finns en allvarlig ton i boken. Den har ett bra budskap att man inte ska bära på hemligheter för länge, ingen mår bra av det. Och lite komiskt nog för mig att läsa en bok till med en karaktär som heter Vanja precis som i förra boken jag läste. Välskriven bok så mitt råd är - Läs den!
Boken handlar om 3 olika kvinnor och livsöden.

Lina, Lilly och Vanja.

Vanja är nyinflyttad då hon fått anställning som reporter i Bålsta.

Lilly på redaktionen där hon jobbar verkar inbunden och tar avstånd från Vanja.

Lina är trött på sitt liv med man och småbarn och vet inte vad hon vill göra med sitt liv......

Vanja börjar rota i en äldre artikel om ett spädbarn som har hittats död i ett dike för flera decennier sen...... Vad var det som hände egentligen?

Beskrivande miljöer och person porträtt.

Spännande att följa kvinnornas livsöden och få se hur boken slutar. En riktig bladvändare!!
Detta är en riktig bladvändare och jag blev så förtjust i boken😍

Boken handlar om 3 kvinnor som huvudpersoner; Vanja, Lilly och Lina.

Vanja väljer att flytta ganska långt från sin nuvarande ort då hennes pojkvän tragiskt har avlidit i en bilolycka och dessutom får hon jobbet som reporter som hon har sökt i Bålsta.
Här hoppas hon på att trivas med sitt nya jobb och bygga upp ett nytt liv.

Lilly är grundaren till ortens populära tidning. Men varför vill hon inte umgås med andra människor och varför är hon så egen och folkskygg?
Hon verkar heller inte bli så glad när Vanja blir anställd på tidningen där hon jobbar.

Linas liv är perfekt på ytan men något skaver med småbarnslivet och vardagen. Glöden till hennes man har slocknat och hon blir nyfiken på världen utanför sin egen.
Hon börjar gå på gymmet och träna på kvällarna, ett sätt för henne att glömma vardagen hemma och där träffar hon även en trevlig gymkompis - Karin - och de börjar träna tillsammans.

Romanen är svår att sluta läsa och man kommer snabbt in i boken med dess olika personligheter.

Boken bjuder på det förflutna, begravda hemligheter, relationer, vänskap, humor, sorg och kärlek i det lilla samhället Bålsta.

Det är en så mysig berättelse och man måste få veta hur det går för alla.

Beskrivande miljöer och personskildringar.
Mycket vackert omslag!!
Jag älskar det.

Boken rekommenderas varmt av mig!
Jag hade sett fram emot att läsa denna bok, men jag fångades tyvärr inte riktigt av historien på det sätt jag hade hoppats. Boken är ganska lättläst med korta kapitel, men jag upplever att det hoppar lite för mycket mellan de tre huvudpersonerna. Jag tycker att boken tar sig först mot slutet då de tre personernas historier smälter samman och gåtan får sin lösning. En bok om gömda hemligheter och om hur det förflutna så småningom kommer ikapp.
Jajamän. Redan i prologen var jag fast. Det var en riktigt filmisk början och mycket spännande. Frågorna virvlade i mitt huvud. Vem var det som grävde? Varför just nu? Varför just hon? Vad har hon för relation till byltet?

Jag är, efter de inledande kapitlen, även helt fast i relationsdramatiken. Anne-Lie Högberg har en fantastisk förmåga att porträttera människors känslor, så att de känns och man får en förståelse för personerna. De som hon skildrar i boken är helt vanliga människor med vardagliga problem. Det gör dem lätta att relatera till. Samtidigt tycker jag att det också gör det väldigt intressant. Det blir spännande att läsa om personerna och se hur de tacklar sina problem.

Berättelsen utspelar sig i Bålsta. Jag älskar att få läsa en bok där jag känner igen mig. Det är kul att hitta de olika markörerna för platserna där. Författaren lägger dock inte in för många, så att det blir exkluderande för de som inte varit i Bålsta.

Det här är definitivt Anne-Lie Högbergs bästa bok hittills. Man varken vill eller kan släppa den ifrån sig, när man börjat läsa.
Tre historier om Lilly, Vanja och Lina som vävs in i varandra. En bra men annorlunda feelgood. Boken är lättläst och karaktärerna är lätta att ta till sig. Mest gillade jag Lilly som var ensam men som vågade att ta steget mot det okända. En hemlighet är till att bli avslöjad och jag måste erkänna att det var inte riktigt så jag tänkte mig. Trots detta så fångas jag inte som jag hoppades att jag skulle göra.
Vanja söker en tjänst som reporter i Bålsta. På tidningen träffar hon Lily, en ytterst säregen kollega och börjar samtidigt nysta i en gammal artikel som ingen verkar veta något om. I Bålsta bor också flertalet andra människor som kämpar med relationer av alla slag.

Det här är en feelgood på riktigt med äkta karaktärer och och en realistisk story. Språket flyter och det är en riktig bladvändare med bra miljöbeskrivning, en ådra av spänning och en levande berättelse!
I boken får vi läsa om tre kvinnor; Vanja, Lina och Lilly och deras liv. Vanja som lämnar sitt förflutna och sin hemort för ett lockande arbete som reporter. I sitt arbete som reporter hittar hon en gammal artikel om en händelse som ingen vill prata om och det gör att hon nyfiket söker svar på sina frågor runt om i samhället. Vilket inte uppskattas hos de flesta andra, bland annat hos Lilly som grundade ortens lokaltidning men med tiden gör sig gamla synder påminda och sanningen behöver komma fram. Lina lever till ytan det perfekta livet med barn, man och ett heltidsarbete men det är något som skaver och hon tycker att vardagen rullar på i samma anda dag efter dag.

Jag har läst Anne-Lies tidigare böcker och har gillat dom alla. Denna bok är inget undantag, den är lättläst och har ett bra driv och flyt. Boken har korta kapitel och kvinnorna har egna kapitel vilket gör det lätt att hänga med i vem det handlar om och som gör att jag vill läsa vidare för att veta vad som kommer hända i med dom i nästa kapitel. Boken både fängslar och berör. En fin och sorglig historia där hemligheter från det förflutna i de flesta fall kommer att hinna ikapp oss. Boken har några oväntade tvister och man får också en dos med kärlek och vänskap. Jag vill också lyfta det vackra bokomslaget som visar så mycket känslor.
Vindarna viskar ditt namn är en berättelse om gamla familjehemligheter som döljts undan under många år men som nu riskerar att komma till ytan och ändra allt. Genom berättelsen får vi omväxlande följa Vanja, Lilly och Lina och höra allas versioner. Jag gillar upplägget med boken och att kapitlen är korta och har ett starkt driv framåt hela tiden. Sidorna rusar förbi tack vare det och jag vill hela tiden läsa ytterligare ett kapitel. Anne-lie skriver medryckande och väldigt bra vilket gör boken otroligt lättläst. Det är en fängslande historia som författaren bygger upp och jag blir helt fast i den. Alla tre karaktärerna är intressanta att följa och jag är nyfiken på dem, allra mest på Lilly som är lite av ett mysterium och håller sig för sig själv. Den väcker en del tankar om hur lite man egentligen vet om andras liv och hemligheter, till och med i lägen där man kanske tror sig känna en person på riktigt. Vindarna viskar ditt namn rekommenderas varmt till alla som gillar att läsa om relationer och familjehemligheter!
Vanja behöver miljöombyte och bestämmer sig för att söka en tjänst som lokalreporter på en liten ort långt hemifrån. Jobbet visar sig passa henne bra och hon finner sig snabbt tillrätta, trots den stora omställningen. Ganska snart får hon också höra talas om ett av traktens stora mysterier. I slutet av åttiotalet påträffades ett avlidet spädbarn och än idag vet ingen vem pojken var.

Lilly har jobbat på lokaltidningen i många år och varit med sedan starten. Nu har hon kommit till en punkt i livet där hon inte uppskattar förändringar. Vanjas framfart på redaktionen rör upp många minnen och känslor, samtidigt som hon tvingas konfrontera sitt förflutna även på ett privat plan. Vi får även följa Lina som är Lillys brorsdotter. Småbarnslivet är inte det hon har tänkt sig och hon känner sig pressad av det faktum att hon inte är lycklig, trots allt fint och betydelsefullt hon har i sitt liv.

Vindarna viskar ditt namn är en relationsroman med många bottnar och ett djup som berör. Anne-Lie Högberg lyckas med konsten att få såväl vardagliga problem som livsomvälvande händelser att engagera och de olika trådarna flätas sakta samman till en helhet. Den varma och inkännande tonen i den här boken gör att de tre kvinnornas öden och vägval kommer nära och visar även upp författarens fina förmåga att återge och gestalta händelser och känslor som de flesta av oss kan relatera till. Ett utmärkt val för den som vill svepas med av välskriven fiktion med en jordnära och realistisk klangbotten.
Vindarna viskar ditt namn, handlar om tre kvinnor och deras liv och relationer.
Kapitlen är ganska korta och vi får följa handlingen utifrån de tre kvinnornas olika perspektiv.
Författaren skriver på ett sätt som ger bra flyt i min läsning och människorna och miljöerna beskrivs på ett fint och trovärdigt sätt.
Att historien är inspirerad av en verklig händelse gör den extra intressant!
En fin relationsroman som är både intressant, underhållande och berörande!
En vackert skriven bok om en hemsk hemlighet. Berättelsen är både fängslande och välgjord, samtidigt som alla karaktärer också är djupa. Jag tycker dock att hemligheten skulle stått i fokus, då boken nu mest handlar om vardagslivet och kärleksrelationer. Men en fantastiskt skriven bok, som jag absolut kan rekommendera!
Vanligt ovanliga människor, mitt i livet i Bålsta utanför Stockholm. Vanja, Lina och Lilly är huvudkaraktärerna vi följer och de känns mänskliga och humana - som folk är mest. Anne-Lie skriver korta kapitel som för historien snabbt framåt utan att det känns torftigt. En riktigt fin bok med hjärta som jag varmt rekommenderar!
Först och främst, WOW!! Det här är en riktig bladvändare. En roman som klistrade fast mig med superlim och känslorna skiftade hela tiden. Att slutet slutade som det gjorde trodde jag aldrig och det är sådant jag gillar i böcker. Att man försöker lista ut vem eller vilka det kan vara men att man har helt fel i slutändan. Välskriven, enastående och trovärdig bok. Och roligt att bokens titel inspireras från Örnsköldsviks artist (Roger pontare - vindarna viskar mitt namn)
En vacker bok på både insidan och utsidan...
Jag fullkomligt älskar omslaget med färgsättningen. Det matta röda på insidan.
Boken är en fin historia om relationer, kärlek, svek, sorg och rädsla.
En bok om vad som händer med det vi inte vill minnas och hur det kan komma att styra våra liv.
Boken får mig att känna värme för karaktärerna och jag uppskattar de korta kapitlen ur de olika karaktärernas perspektiv.
Boken handlar om journalisten Vanja som har lämnat sitt gamla liv för att starta om på nytt. Vanjas kollega på den lilla lokaltidningen, Lilly, lever ett lugnt liv fram tills Vanja dyker upp och börjar gräva i det förflutna. Tredje personen vi får följa är Lina som utåt sett lever det perfekta livet men på insidan är det något som skaver.

Jag gillar det här upplägget, att få följa olika personer där deras historier vävs samman under resans gång. Det är fint och sorgligt med en gömd familjehemlighet som följs genom hela boken. Uppskattar även att det läggs mycket fokus på relationerna, speciellt Linas relation och hennes tankar kring det.

Jag gillade verkligen böckerna om Agnes och jag tyckte lika mycket om den här!
Här kommer bokrecension på Annelie Hörbergs nya roman ”Vindarna viskar ditt namn”. En lite annorlunda genre, en blandning av feelgood och spänning, men mest åt feelgood hållet. Boken är utgiven av LB förlag.

Berättelsen utspelar sig i nutid men med det förflutna och dess hemligheter som hotar att komma upp till ytan och avslöjas.
Huvudpersoner är de tre kvinnorna Vanja, Lina och Lilly. Alla bär de på sorg och hemligheter.
Vanja har nyligen mist sin man i en tragisk bilolycka. Hon har flyttat för att hon fått nytt jobb och ser nu möjlighet till nystart.
Lina är småbarnsmamman som är olycklig i sitt förhållande. Lilly är arbetskamrat till Vanja och till en början väldigt otrevlig. Alla tre har sina bekymmer att brottas med men sakteliga
vävs deras historier samman.

Romanen är inspirerad av en verklig händelse från 1980-talet. Det är en varm berättelse om sorg, saknad, hemligheter och relationer. Lättläst och bra. Kanske kan gå under kategorin mysdeckare.
Boken handlar om bla Vanja som både lämnar sitt förflutna och hemort. Flyttar 30 mil söderut för en lockande ny tjänst som reporter
Där lär hon känna Lilly på denna lokal tidningen. Som inte startar så bra.
Handlar även om Linas perfekta liv. Hon blir nykär i Karin
Sen kommer hemligheter upp på ytan när dom lär känna varandra känna varandra .
Tre kvinnoöden som vävs ihop.Det handlar om vardagsliv i både glädje och tristess men också om sorg.Ibland känns den lite seg men helt ok.