Till alla killar jag har gillat

To All the Boys I've Loved Before
Jenny Han

Lara Jean har skrivit kärleksbrev till alla killar hon varit kär i. Hon sparar dem i en hattask - de är bara till för hennes ögon - men en dag inser hon (i panik!) att någon postat breven och att killarna i fråga har fått dem. Det leder till en del oväntade konsekvenser.

16 utgåvor
Välj utgåva
To All the Boys I've Loved BeforeEngelska - Pocket
ISBN: 9781442426719
To All The Boys I've Loved Before: FILM TIE IN EDITIONEngelska - Okänt
ISBN: 9781407177687
To All the Boys I've Loved BeforeEngelska - Inbunden
ISBN: 9781442426702
Till alla killar jag har gillatSvenska - Inbunden
ISBN: 9789187879364
To All the Boys I've Loved BeforeEngelska - Pocket
ISBN: 9781407149073
Till alla killar jag har gillatSvenska - Pocket
ISBN: 9789187879432
Till alla killar jag har gillatSvenska - E-bok
ISBN: 9789187879425
To All the Boys I've Loved BeforeEngelska - Inbunden
ISBN: 9780606382700
To All the Boys I've Loved BeforeEngelska - Pocket
ISBN: 9781534438378
To All the Boys I've Loved BeforeEngelska - Pocket
ISBN: 9781481417754
To all the boys I've loved beforeTyska - Okänt
ISBN: 9783446250819
To All the Boys I've Loved BeforeEngelska - E-bok
ISBN: 9781442426726
To All the Boys I've Loved BeforeEngelska - Ljudbok
ISBN: 9781490624846
A Todos Los Chicos de Los Que Me EnamoraSpanska - Pocket
ISBN: 9786070725586
Till alla killar jag har gillatSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789187879739
Trodde inte det här skulle vara min typ av bok. Att den dessutom går under ”unga vuxna” gjorde att jag var säker på att det inte var något för mig. Är så glad över att jag gav den en chans. Feelgood när den är som bäst! Helt underbar bok för alla åldrar!
Är skriven på ett lättsamt sätt och tar en tillbaka till alla sina egna minnen av ungdomsåren i skolan.
Karaktärerna i boken är underbara.
Riktigt fin och rolig bok. Även filmen har de fått till bra.
Jag älskade den här boken, den var så mysig. Det är lätt att dras med i historien och gilla karaktärerna. Jag lider lite grann med Lara Jean när hon märker att alla fem brev har skickats ut och att tre av killarna är från hennes skola. Om du gillar feelgood/YA så kommer du att gilla den här, jag väntade lite med att införskaffa den och läsa den på grund av all hype, men den är verkligen värd att bli hyllad. Dessutom gillar jag recepten på kakorna från Christmas cookie bonanza som finns i slutet av boken. Nu är jag glad att jag har de två andra böckerna i trilogin redo här hemma i bokhyllan, så att jag kan fortsätta läsa dem direkt.
Jag gillar boken! Den är mysig och jag gillar alla roliga och tokiga saker som händer. Jag tycker om Lara Jean som karaktär och hennes tankar och känslor.
Jag tycker att boken är lite för vanlig. Det känns som jag redan har läst boken, även om jag inte gjort det. Jag tycker egentligen att alla contemporary är ganska lika. Det är något jag kan störa mig på. Jag tycker ändå om att läsa feelgood och contemporary men i lagom dos.
Till alla killar jag har gillat är ändå inte jättelik andra böcker. Det gör att betyget höjs. Det är en rolig och udda handling och jag gillar att läsa om allt tokigt som händer.
Nu var det ganska länge sedan jag läste en bok i stil med denna och då blev den bättre eftersom jag som sagt inte vill ha böcker i denna genre för tätt.
Jag gillar även kärleksdramat i boken. Det är väldigt underhållande att läsa om!
Det är en bra bok och jag gillar Hans sätt at beskriva och hon gör det på ett roligt sätt!
Jag vill läsa de två resterande böckerna i serien, men med lagom mellanrum!

Tre sammanfattande ord:
Mysig, tokig och underhållande!
Bry dig inte om att det står "unga vuxna" om romanen, den är en liten pärla även för äldre vuxna och yngre tonåringar. Lara Jean är en sådan där person man kommer ihåg långt efter att man läst ut boken (och skulle vilja bli kompis med). Jenny Han är fenomenal när det kommer till att skildra tonåringar, skola, familjeliv. Hon har även skrivit andra böcker om tjejer i samma ålder, men som är helt annorlunda än Lara Jean, och hon visar igen att hon kan skildra många olika sorters personer, liv och åsikter.

Det var extra trevligt att läsa om en ung söt tjej som inte är superaktiv och social, utan snarare blyg med killar och helst av allt är hemma med familjen och pysslar, bakar eller skriver brev. Jenny Han skildrar Lara Jean och hennes familj och vänner med ömsinthet och humor. Det är en lättläst bok som flyter bra och man vill genast kasta sig över del två och del tre.
Detta är en riktig ungdomsbok med komplicerad ungdomskärlek, jobbiga småsyskon och problem som är så stora som de bara kan vara i en tonårings huvud. Bokens huvudkaraktär är Lara Jean som är sexton år. Lara Jean skriver och samlar på kärleksbrev som hon själv har skrivit och det finns ett brev för varje kille som hon har varit kär i. Breven ligger i tryggt förvar i hennes fina hattask som är gömd i garderoben och det är inte meningen att någon annan någonsin ska få reda på att de ens existerar. Än mindre läsa dem.

Men efter ett mindre bråk postas breven till dess riktiga mottagare och Lara Jean kan inte tro att detta händer. Breven är utlämnande där hon har skrivit precis vad hon har känt om varje kille och nu kommer dem att läsas. Det här får bara inte hända. Vad ska killarna nu tänka om henne och vem är det som kan ha varit så elak att skicka iväg hennes hemliga och högst personliga kärleksbrev?

Jenny Han har i den här boken skildrat hur relationer upplevs i tonåren. Det är både relationer till sin pappa, sina syskon, killar och vänner. Författaren har på ett fint sätt lyckats fånga känslan och ångesten som Lara Jean känner när hennes brev kommer på villovägar, samt hur små problem tycks stora som världsproblem för en tonåring där man tror att livet är över.

Jag kan verkligen rekommendera denna ungdomsbok för de som vill läsa om tonårskärlek.