Vingar av silver

Camilla Läckberg

Uppföljaren till En bur av guld är här. Faye har fått ordning på sitt liv, hon driver ett framgångsrikt företag och hennes före detta man sitter i fängelse. Men när Faye ska lansera sitt företag i USA uppstår ett oväntat hot som tvingar henne att resa hem till Stockholm igen.

5 utgåvor
Välj utgåva
Vingar av silverSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789137156552
Vingar av silverSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137152714
Vingar Av SilverSvenska - Pocket
ISBN: 9789137157801
Vingar av silverSvenska - E-bok
ISBN: 9789137152721
Vingar av silverSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789137156248
Vilken bok. Den hade mig fast enda från första till sista sidan. Så spännande. Sen är ju Camilla en fantastisk författare som skriver gripande och spännande böcker
Vilken bok!! Hon har gjort det igen! Jag läste första boken En bir av guld i serien Fayes hämnd förra året och blev så imponerad och har väntat på andra delen sedan dess. En minst lika underbar bok som är lättläst och intressant. Boken utspelar sig parallellt i nutid och dåtid (Fjällbacka där Faye växte upp) vilket gör boken spännande och jag måste erkänna att jag höll andan flera gången när jag läste boken.
Faye är en stark kvinna som jag imponerar mig på och boken innehåller allt man vill ha i en bra bok: thrill, lyx, känslor, sex, systerskap, spänning, relationer och hämnd. Boken är väldigt bra och jag hade nog lite för höga förväntningar. Några onödiga sexscener som var lite för porrig för mig. Men jag väntar självklart med spänning på del 3 då boken avslutas med en cliffhanger..
Faye är tillbaka, detta är bok 2 där Faye fortsätter sitt jobb med sitt nystartade skönhetsmärke Revenge. Precis som bok 1 var det en riktigt Bladvändare, spännande, obehagligt och helt uppslukande. Älskar den power som finns i storyn, kvinnlig styrka systerskap och stor dos drama.
Vingar av silver är uppföljaren till förra årets mest sålda bok En bur av guld.
Detta är vanligtvis inget jag brukar läsa men jag läser gärna Läckberg och gav därför denna trilogi en chans.
Hon har skrivit en roman om systerskap, svek, moderskärlek, familjerelationer, hämndbegär och dessutom kryddat det med en rejäl dos spänning. Det märks att hon är van att skriva deckare..
Bakom glättiga fasader gömmer sig riktigt smutsiga hemligheter och i boken blandas nu- och dåtid där läsaren en pusselbit i taget får reda på mer och mer om Faye och hennes förflutna och på sina håll är det riktigt tung läsning. Men det är även rappt, uppkäftigt, sexigt (jag blir emellanåt generad), roligt och språket flyter fram över sidorna.
För mig blir det en liten nostalgitripp tillbaka till det glada 80-talet och författare som Sidney Sheldon och Jackie Collins vilket är ett gott betyg inom denna genre.. som lite elakt väl kallas för "tantsnusk"..
Handlingen växlar mellan nutid och dåtid och jag som läsare får en del fakta som ökar förståelsen kring Faye och hennes sätt. Men boken är bitvis ganska rå (i både handling och språkmässigt) och obehaglig. Det är i mitt tycke lite väl mycket sex. Känner dock att jag kanske bara reagerar på det på grund av beskrivningarna av sexscenerna. Men jag gillade drivet framåt och slutet av boken trappade upp spänningen. Hoppas på en tredje bok om Faye!
Uppföljaren till boken En bur av guld. Lika spännande, lättläst och bra. Spännande läsning om makt, pengar,män och hämnd.
Lättläst bok med hämndbegär, passion, systerskap, moderskap, vänskap, kärlek och affärer. Mycket känslor på flera plan och den är svår att lägga ifrån sig. Korta kapitel och blandning mellan då och nu vilket jag uppskattar mycket när jag läser.
Gillade du ”En bur av guld” vill jag påstå att denna är ett måste! Och jag ser väldigt mycket fram emot att få läsa fortsättningen i nästa bok!
Vingar av silver är en kvick bok som borde uppfylla mina önskemål för en bra bok. Men...

Lättläst, snabb och vackra uttryck. Jag uppskattar Läckbergs skildringar men tycker samtidigt att boken borde vara bättre. Är hon för avslappnad?
Uppföljaren till En bur av guld fortsätter i samma stil. Faye kämpar mot männens makt, men hon om någon vet vilka medel att ta till. Med kvinnans list och några förtrogna väninnor försöker hon ta tillbaka sitt företag som hotas av uppköp. Samtidigt brottas hon med sitt privatliv som innehåller kärlek och längtan efter dottern. Lättläst och ett måste om du läste En bur av guld och gillade den!
Re Vingar av silver är uppföljaren till en bur av guld som kom ut förra året. Vi får återigen läsa om Faye som är hämndlysten. Fayes företag är hotat och hon är nu beredd att ta till vilka medel som helst för att få det hon vill ha. Efter förra boken vet vi att Faye inte en kvinna man vill ha drama med.

Det är en snabbläst bok och som läsare kastas du snabbt in i Fays dramatiska värld. Boken har ett tydligt budskap och handlar om att vara kvinna i en mansdominerande värld och att kämpa för det man håller kärt.
Miljön känns lyxig och modern!

Jag tyckte boken var något förutsägbar men det gör den inte mindre underhållande. Med slutet i åtanke så tycker jag att det är tydligt att det kommer släppas en tredje del om Faye och jag längtar redan! ✨ Boken passar en bred läsarpublik och det är en fängslande story ?
Bra flyt och en story som man bara vill fortsätta läsa tills den är slut. Gillar skarpt vänskapen och relationerna mellan kvinnorna.
Förra årets mest sålda bok var En bur av guld, Camilla Läckbergs första bok om Faye. Nu är hon tillbaka och Faye tvingas ännu en gång tackla tuffa motgångar. Någon försöker köpa upp hennes flaggskepp, företaget Revenge, och hon misstänker att det finns en koppling till exmaken Jack som just nu avtjänar fängelsestraffet för mordet på dottern Julienne. Samtidigt har Faye funnit kärleken på nytt och distaheras av medföljande känslostormar. Men hennes inre mörker är aldrig långt borta och strax under ytan lurar barndomsminnen som i allra högsta grad präglat henne till att bli både beräknande och driven. Hon kommer alltid att göra det som krävs för att krossa den som hotar henne.

Camilla Läckberg fortsätter i Vingar av silver på det inslagna spåret och bjuder på en åttiotalsinspirerad och ganska utmanande thriller. Det är syndigt, lyxigt och brutalt, med ett tydligt tema om systerskap. Läckberg sätter ner foten (eller snarare stilettklacken) mot patriarkatet och förser Faye med en provokativ ton och klassiska manliga statussymboler i syfte att skapa en egen feministisk ikon med egna pengar och stor makt.

Det finns en trovärdighet i att hårda nypor är vad som krävs i den värld som beskrivs och jag förstår både budskapet och underhållningsvärdet i det Läckberg skriver, men intrigen lever inte upp till förväntningarna.
Dialogen är förvisso rapp, men scenerna når aldrig det djup jag hoppas på. Jag anar i ett tidigt skede vad som är på väg att hända och överraskningsmomenten som bygger en lyckad thriller uteblir. Visst är Vingar av silver vågad, världsvan och vidsynt, men en tunn spänningsintrig drar tyvärr ner helhetsintrycket.
Jag har läst alla Camillas tidigare böcker och hon tillhör en av mina favoritförfattare. Vingar av silver är del 2 i serien om Faye, den första En bur av guld var en bok som tog mig med storm och jag älskade den. I Vingar av silver får vi fortsätta att följa Faye i hennes liv. Hennes liv flyter på, hon börjar våga tro på kärleken igen, hennes exmake sitter i fängelse och hennes framgångsrika företag Revenge skördar stora framgångar. Men en dag hotas hennes tillvaro, någon försöker köpa hennes företag, frågan är kommer hon att kunna återta sitt företag? Och vem är det som vill hämnas och förstöra för henne?

Boken var lättläst och den hade ett bra driv och det gjorde den väldigt snabbläst. Boken pendlar mellan nutid och dåtid då vi får läsa mer om Fayes uppväxt i denna bok. Jag gillade boken men jag tycker inte att denna bok lyckades nå samma nivå som hennes första, jag blev inte lika knockad denna gång. Som många andra och även jag tidigare har antytt om hennes första bok så får jag en rejäl flashblack till 80-talets Jackie Collins och Sidney Sheldon - vilket för mig är positivt och jag återupplever mina favoritförfattare från min tonårstid. Vill man läsa om hämnd, lyx, sex, vänskap och komplicerade familjerelationer så är denna bok fantastisk. Och jag kommer vilja läsa nästa bok och fortsätta att följa hur Fays liv utspelar sig.
Jag har läst flera böcker ur Camillas deckarserie och även den första delen om Faye som kom förra året. Jag blev inte alls knockad av En bur av guld när jag läste den, utan satt snarare med lite fadd eftersmak när jag läst ut boken. När jag fick frågan om jag ville läsa fortsättningen så blev jag ändå nyfiken på om serien om Faye utvecklats till det bättre och tackade ja. Men efter att ha läst boken sitter jag ändå med samma känsla som vid den förra. Jag tycker boken känns lite ihophafsad och ostrukturerad. I denna bok får vi veta mer om hennes uppväxt och genom hela boken får vi tillbakablickar från barndomen i Fjällbacka. Faye är ingen karaktär som jag faller för och jag har svårt att känna några sympatier för henne, det trots att hon genomgått ett helvete som ung. Hon är en väldigt ytlig karaktär och det är mycket lyx och flärd runtomkring henne. Man kan känna tydliga vibbar från författare som Sidney Sheldon, Jackie Collins och andra storsäljare på 80-90 talen, så även när det gäller sex vilket det finns en del ganska detaljerat av i boken. Till bokens fördel så har den ett starkt driv framåt och den är väldigt snabbläst. Nja någon mer bok om Faye blir det inte för mig, nu känner jag mig övertygad om att det inte är en serie i min smak.