Vingar av silver

Bok av Camilla Läckberg
Uppföljaren till En bur av guld är här. Faye har fått ordning på sitt liv, hon driver ett framgångsrikt företag och hennes före detta man sitter i fängelse. Men när Faye ska lansera sitt företag i USA uppstår ett oväntat hot som tvingar henne att resa hem till Stockholm igen.
Andra boken om Faye och dramat, hemligheterna och relationerna fortsätter. Definitivt läsvärd bok men starka kvinnor i fokus, även om jag personligen föredrar fjällbackaserien.
Älskar Läckbergs nya serie!
En riktig sidvändare som är väldigt svår att lägga ifrån sig. Vill genast ha nästa bok i serien på en gång för att fortsätta läsa om Faye.
Boken i sig är spännande, men jag är inte helt fascinerad av det glamourösa livet och lite väl mycket känsla av 80-talet. Jag är kanske tråkig, men uppskattade Fjällbackaböckerna mer. Plus i kanten för att Camilla skriver om starka kvinnor som kämpar. Den har dock ett driv och är lättläst.
Camilla Läckberg har gjort det igen! I sin nya genré är hon helt oslagbar. Hon fångar in läsaren och boken har många viktiga inslag gällande kvinnor. Helt klart en av dem bästa böckerna jag läst.
Del två av Läckbergs nya serie om Faye. En lättläst historia som inte bjuder på så mycket överraskningar utan där man kan se runt hörnet vad som kommer. Porträtteringen av karaktärerna faller lite platt och lever inte upp till den uppenbarligen eftersträvade starka kvinnogestaltning. Det som väger upp betyget är att den är en snabbläst bok med en cliffhanger som gör att man ändå vill läsa den ko0mmande delen..
Just när Faye trodde allt var över hotas hennes tillvaro igen. Hon har byggt upp ett liv utomlands, exmaken Jack sitter i fängelse och hennes företag Revenge skördar stora framgångar. Men när Revenge ska lanseras i USA dyker det plötsligt upp ett allvarligt hot mot bolaget och Faye tvingas återvända till Stockholm. Med hjälp av en handplockad grupp kvinnor kämpar hon för att rädda det som är hennes – och för att rädda sig själv och dem hon älskar
Förra året till min födelsedag fick jag första delen i en ny serie, Fayes hämnd, av Camilla Läckberg. Bokens titel, En bur av guld, indikerade att det var lite mindre spänning och lite mer relationer och kärlek. Men jag blev inte besviken. Sjävklart ville jag även läsa uppföljaren, Vingar av silver.

Faye har byggt upp ett nytt liv utomlands. Hennes exman Jack sitter i fängelse och Faye låtsas för världen att deras lilla dotter är död, mördad av sin pappa. Fayes företag Revenge är framgångsrikt, men när nån börjar köpa upp aktier anar Faye oråd. Hotet mot företaget gör att Faye tvingas återvända till Sverige och Stockholm. Tillsammans med en grupp utvalda, pålitliga kvinnor kämpar hon för att försvara sitt företag, men också de människor hon håller kärast.

Inte är det nåt svårt att läsa den här boken. Nej, den är snabbläst och lättsam. Här fikas det inte, i stället flödar drinkar och märkeskläder/-varor är vardagsting. Det förekommer flera sexscener och jag läser och rodnar (så jäkla pryd). Som alltid i Camilla Läckbergs böcker finns en koppling bakåt i tiden. Nån Nobelprislitteratur är detta knappast, men jag finner boken mycket roande och lite spännande. Och så är boken välskriven rent generellt. Jag hittar vare sig stavfel eller grammatiska fel. Men boken är inte så mycket spännande, dock. I mina läsglasögon är den mest roande. Det är den därför att kvinnorna i berättelsen inte porträtteras som svaga eller våp. I stället lyfts deras starka sidor fram. Faye och hennes kompisar är kvinnor som tar för sig.

Mitt omdöme blir det högsta, vilket säkert förvånar somliga. Men även om genren inte är min favorit är det här en riktigt bra bok. Också typiskt för författaren är att boken slutar med en cliffhanger som får mig att dra efter andan…
Uppföljaren till En bur av guld fortsätter i samma stil. Faye kämpar mot männens makt, men hon om någon vet vilka medel att ta till. Med kvinnans list och några förtrogna väninnor försöker hon ta tillbaka sitt företag som hotas av uppköp. Samtidigt brottas hon med sitt privatliv som innehåller kärlek och längtan efter dottern. Lättläst och ett måste om du läste En bur av guld och gillade den!
Andra boken om Faye. Första boken var helt fantastisk och denna håller samma mått. Faye är tillbaka i Sverige för USA-lansering av sitt företag. Väl i Sverige inträffar en rad händelser som mot slutet får n upplösning man som läsare inte väntat sig.
Boken är välskriven och Camilla är fenomenal på detaljer. Hur hon beskriver i detalj miljöer och personer. Det är som en film utspelar sig framför ögonen.
Boken tar upp ämnet systerskap, att förlita sig på kvinnor, starka kvinnor. Det finns mycket lyx, sex och dramatiska händelser. En helt klart läsvärd bok.
Vilken bok. Den hade mig fast enda från första till sista sidan. Så spännande. Sen är ju Camilla en fantastisk författare som skriver gripande och spännande böcker
Vilken bok!! Hon har gjort det igen! Jag läste första boken En bir av guld i serien Fayes hämnd förra året och blev så imponerad och har väntat på andra delen sedan dess. En minst lika underbar bok som är lättläst och intressant. Boken utspelar sig parallellt i nutid och dåtid (Fjällbacka där Faye växte upp) vilket gör boken spännande och jag måste erkänna att jag höll andan flera gången när jag läste boken.
Faye är en stark kvinna som jag imponerar mig på och boken innehåller allt man vill ha i en bra bok: thrill, lyx, känslor, sex, systerskap, spänning, relationer och hämnd. Boken är väldigt bra och jag hade nog lite för höga förväntningar. Några onödiga sexscener som var lite för porrig för mig. Men jag väntar självklart med spänning på del 3 då boken avslutas med en cliffhanger..
Faye är tillbaka, detta är bok 2 där Faye fortsätter sitt jobb med sitt nystartade skönhetsmärke Revenge. Precis som bok 1 var det en riktigt Bladvändare, spännande, obehagligt och helt uppslukande. Älskar den power som finns i storyn, kvinnlig styrka systerskap och stor dos drama.
Vingar av silver är uppföljaren till förra årets mest sålda bok En bur av guld.
Detta är vanligtvis inget jag brukar läsa men jag läser gärna Läckberg och gav därför denna trilogi en chans.
Hon har skrivit en roman om systerskap, svek, moderskärlek, familjerelationer, hämndbegär och dessutom kryddat det med en rejäl dos spänning. Det märks att hon är van att skriva deckare..
Bakom glättiga fasader gömmer sig riktigt smutsiga hemligheter och i boken blandas nu- och dåtid där läsaren en pusselbit i taget får reda på mer och mer om Faye och hennes förflutna och på sina håll är det riktigt tung läsning. Men det är även rappt, uppkäftigt, sexigt (jag blir emellanåt generad), roligt och språket flyter fram över sidorna.
För mig blir det en liten nostalgitripp tillbaka till det glada 80-talet och författare som Sidney Sheldon och Jackie Collins vilket är ett gott betyg inom denna genre.. som lite elakt väl kallas för "tantsnusk"..
Handlingen växlar mellan nutid och dåtid och jag som läsare får en del fakta som ökar förståelsen kring Faye och hennes sätt. Men boken är bitvis ganska rå (i både handling och språkmässigt) och obehaglig. Det är i mitt tycke lite väl mycket sex. Känner dock att jag kanske bara reagerar på det på grund av beskrivningarna av sexscenerna. Men jag gillade drivet framåt och slutet av boken trappade upp spänningen. Hoppas på en tredje bok om Faye!
Uppföljaren till boken En bur av guld. Lika spännande, lättläst och bra. Spännande läsning om makt, pengar,män och hämnd.
Lättläst bok med hämndbegär, passion, systerskap, moderskap, vänskap, kärlek och affärer. Mycket känslor på flera plan och den är svår att lägga ifrån sig. Korta kapitel och blandning mellan då och nu vilket jag uppskattar mycket när jag läser.
Gillade du ”En bur av guld” vill jag påstå att denna är ett måste! Och jag ser väldigt mycket fram emot att få läsa fortsättningen i nästa bok!
Vingar av silver är en kvick bok som borde uppfylla mina önskemål för en bra bok. Men...

Lättläst, snabb och vackra uttryck. Jag uppskattar Läckbergs skildringar men tycker samtidigt att boken borde vara bättre. Är hon för avslappnad?
Re Vingar av silver är uppföljaren till en bur av guld som kom ut förra året. Vi får återigen läsa om Faye som är hämndlysten. Fayes företag är hotat och hon är nu beredd att ta till vilka medel som helst för att få det hon vill ha. Efter förra boken vet vi att Faye inte en kvinna man vill ha drama med.

Det är en snabbläst bok och som läsare kastas du snabbt in i Fays dramatiska värld. Boken har ett tydligt budskap och handlar om att vara kvinna i en mansdominerande värld och att kämpa för det man håller kärt.
Miljön känns lyxig och modern!

Jag tyckte boken var något förutsägbar men det gör den inte mindre underhållande. Med slutet i åtanke så tycker jag att det är tydligt att det kommer släppas en tredje del om Faye och jag längtar redan! ✨ Boken passar en bred läsarpublik och det är en fängslande story ?
Bra flyt och en story som man bara vill fortsätta läsa tills den är slut. Gillar skarpt vänskapen och relationerna mellan kvinnorna.
Förra årets mest sålda bok var En bur av guld, Camilla Läckbergs första bok om Faye. Nu är hon tillbaka och Faye tvingas ännu en gång tackla tuffa motgångar. Någon försöker köpa upp hennes flaggskepp, företaget Revenge, och hon misstänker att det finns en koppling till exmaken Jack som just nu avtjänar fängelsestraffet för mordet på dottern Julienne. Samtidigt har Faye funnit kärleken på nytt och distaheras av medföljande känslostormar. Men hennes inre mörker är aldrig långt borta och strax under ytan lurar barndomsminnen som i allra högsta grad präglat henne till att bli både beräknande och driven. Hon kommer alltid att göra det som krävs för att krossa den som hotar henne.

Camilla Läckberg fortsätter i Vingar av silver på det inslagna spåret och bjuder på en åttiotalsinspirerad och ganska utmanande thriller. Det är syndigt, lyxigt och brutalt, med ett tydligt tema om systerskap. Läckberg sätter ner foten (eller snarare stilettklacken) mot patriarkatet och förser Faye med en provokativ ton och klassiska manliga statussymboler i syfte att skapa en egen feministisk ikon med egna pengar och stor makt.

Det finns en trovärdighet i att hårda nypor är vad som krävs i den värld som beskrivs och jag förstår både budskapet och underhållningsvärdet i det Läckberg skriver, men intrigen lever inte upp till förväntningarna.
Dialogen är förvisso rapp, men scenerna når aldrig det djup jag hoppas på. Jag anar i ett tidigt skede vad som är på väg att hända och överraskningsmomenten som bygger en lyckad thriller uteblir. Visst är Vingar av silver vågad, världsvan och vidsynt, men en tunn spänningsintrig drar tyvärr ner helhetsintrycket.
Jag har läst alla Camillas tidigare böcker och hon tillhör en av mina favoritförfattare. Vingar av silver är del 2 i serien om Faye, den första En bur av guld var en bok som tog mig med storm och jag älskade den. I Vingar av silver får vi fortsätta att följa Faye i hennes liv. Hennes liv flyter på, hon börjar våga tro på kärleken igen, hennes exmake sitter i fängelse och hennes framgångsrika företag Revenge skördar stora framgångar. Men en dag hotas hennes tillvaro, någon försöker köpa hennes företag, frågan är kommer hon att kunna återta sitt företag? Och vem är det som vill hämnas och förstöra för henne?

Boken var lättläst och den hade ett bra driv och det gjorde den väldigt snabbläst. Boken pendlar mellan nutid och dåtid då vi får läsa mer om Fayes uppväxt i denna bok. Jag gillade boken men jag tycker inte att denna bok lyckades nå samma nivå som hennes första, jag blev inte lika knockad denna gång. Som många andra och även jag tidigare har antytt om hennes första bok så får jag en rejäl flashblack till 80-talets Jackie Collins och Sidney Sheldon - vilket för mig är positivt och jag återupplever mina favoritförfattare från min tonårstid. Vill man läsa om hämnd, lyx, sex, vänskap och komplicerade familjerelationer så är denna bok fantastisk. Och jag kommer vilja läsa nästa bok och fortsätta att följa hur Fays liv utspelar sig.
Jag har läst flera böcker ur Camillas deckarserie och även den första delen om Faye som kom förra året. Jag blev inte alls knockad av En bur av guld när jag läste den, utan satt snarare med lite fadd eftersmak när jag läst ut boken. När jag fick frågan om jag ville läsa fortsättningen så blev jag ändå nyfiken på om serien om Faye utvecklats till det bättre och tackade ja. Men efter att ha läst boken sitter jag ändå med samma känsla som vid den förra. Jag tycker boken känns lite ihophafsad och ostrukturerad. I denna bok får vi veta mer om hennes uppväxt och genom hela boken får vi tillbakablickar från barndomen i Fjällbacka. Faye är ingen karaktär som jag faller för och jag har svårt att känna några sympatier för henne, det trots att hon genomgått ett helvete som ung. Hon är en väldigt ytlig karaktär och det är mycket lyx och flärd runtomkring henne. Man kan känna tydliga vibbar från författare som Sidney Sheldon, Jackie Collins och andra storsäljare på 80-90 talen, så även när det gäller sex vilket det finns en del ganska detaljerat av i boken. Till bokens fördel så har den ett starkt driv framåt och den är väldigt snabbläst. Nja någon mer bok om Faye blir det inte för mig, nu känner jag mig övertygad om att det inte är en serie i min smak.