Lite död runt ögonen

David Ärlemalm 
Bodil föds med två missbrukare till föräldrar och efter att hennes mamma dött av en överdos har hon bara sin pappa Arto kvar. Han gör allt för att hon ska få en bra uppväxt och vill finnas där men det är inte så lätt att lämna ett missbruk och ett gammalt levnadssätt.
9789137154763
Välj utgåva
Lite död runt ögonenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137154763
Lite Död Runt ÖgonenSvenska - Pocket
ISBN: 9789137157665
En oändligt sorglig kärlekshistoria och en gripande familjeskildring som kommer att stanna kvar länge.

Arto har tagits sig ur sitt missbruk för att kunna ta hand om dottern Bodil när hennes mamma, som varit ren sen dottern föddes, oväntat dör av en överdos. Arto älskar sin dotter och vill säkert ge henne en trygg och harmonisk uppväxt. Men det är svårt att komma undan sitt förflutna. Och snart fattar han en del mycket dåliga beslut.
Bara älskar denna bok. En drabbande skildring av en pappa och dotterrelation. Pappan kämpar i motvind pga fd missbruk. Han får utstå myndigheters fördomar och misstro. Boken gav mig hjärtsnörp
Ska du bara läsa en bok i år så läs den här! En bra läsupplevelse hade jag väntat mig efter att sett och hört mycket bra om den men att bli helt knockad var jag inte beredd på. Så träffsäker, så gripande och går rakt in i hjärtat. Den handlar om den ensamstående pappan och fd missbrukaren Arto och hans kamp för för att få ihop livet med sin lilla dotter. En fantastisk bok om en pappas kärlek till sin dotter som jag kommer att bära med mig länge!
En i teorin gripande story, men den kändes inte äkta, karaktärerna kändes tillgjorda. Hela boken verkar vara baserad på att ha kollat på filmer om utanförskap. Väldigt många har hyllat den, men inget jag rekommenderar.
Det här är en riktigt bra bok och jag hade svårt att tro att det var hans debutroman, så välskriven är den. Karaktärerna och det de är med om gör det svårt att lägga ifrån sig boken när man väl börjat läsa den. Arto som försöker göra allt för sin dotter Bodil, men inte tar de klokaste besluten kanske, gör att man tänker nej, nej, nej medan man läser. Har du inte redan läst den så gör det för det kan mycket väl vara en av de bästa böckerna i år!
WOW, vilken bok! Den är så bra skriven och jag gillar verkligen Arto och Bodil som karaktärer. Jag känner verkligen hur svårt Arto har det och slits mellan två världar. Jag tycker verkligen om det enkla i Ärlemalms språk, men det känns verkligen ända in i hjärtat. Jag tycker om handlingen och hur boken utvecklar sig. Enkelheten i handlingen är verkligen det som gör boken så bra. I'm speechless!
En jättebra bok! jag kan egentligen inte sätta fingret på vad som är så bra. Men riktigt bra är den.