Leksandssviten, #1

Glasveranda med sjöutsikt

Bok av Hanna Blixt
I romanen knyts två livsöden samman. Nora har flytt från Stockholm och sin otrogne pojkvän Jonas till väninnan Vega i Leksand där hon får bo i ett hus med glasveranda och sjöutsikt. Samtidigt utnyttjar författaren Claes den gamle mannen Torsten som trots att minnet sviktar gärna vill berätta om olika saker.
Kanske blir jag mer partisk för att jag själv bor i Dalarna, men vem vill inte läsa en feelgood-bok som utspelar sig här?! Gillar en just den genren så kommer en troligen älska denna bok. Jag blev i alla fall uppslukad av historien. Språket och tempot passar boken väldigt bra och det bidrar till att den är så enkel att läsa. Sidorna fladdrar förbi och vips sa det så hade jag läst ut boken. Jag tycker att denna är en härlig feelgood-bok som jag varmt rekommenderar.
En fin bok om att ta sig vidare i sitt liv och där en flykt visar sig leda en vidare till att hitta sitt liv och göra val som leder till ett nytt liv.
I denna bok får vi följa Nora som efter att hon ser sin sambo vara otrogen lämnar allt och åker upp till sin barndoms Dalarna. Väl där börjar hon skapa en ny framtid men får också avslut och förståelse för sin bakgrund.
Detta är en fin bok som ger en känsla av att man kan komma vidare från ett liv som inte är som man ville eller som man tänkt sig och från kaos kommer ordning på något sätt! Trevlig bok att läsa och mysa i ett vintrigt snöigt landskap.
En av favoriterna hittills i år. En feelgood som är lätt att läsa och för mig en bladvändare. Nora gör det många borde våga göra dvs starta om på nytt. Det är en varm bok med lagom mycket dramatik och bjuder på en och annan överraskning. Plus för att den även ger en viss julkänsla!
Nora flyr Stockholm och hamnar i Leksand. Där vävs berättelser ihop. Boken innehåller en riktig feelgood berättelse som passar perfekt att läsa i vintermörkret.
Helt underbar bok, utan att bli dryg, som ger en god känsla med en djupare historia och en eller det är egentligen 2 djupa livsberättelser som var för sig ska flätas eller närmare bestämt tovas ut och redas upp.
Karaktärerna lever upp och lever ut väldigt bra och boken finns kvar i sinnet hos mig... vad ska hända med Nora och Viktor och hur förvaltar Nora sin egen gåva och den gåva hon fick?? Jag vill veta mer, nu.
Perfekt mysbok!
Precis innan mitt lokala bibliotek stängde innan jul pga nya restriktioner lyckades jag snappa åt mig "Glasveranda med sjöutsikt", vilket visade sig vara en liten pärla.

Huvudpersonen i boken är Nora som strax innan jul flyr ett toxiskt förhållande i Stockholm och beger sig till sin barndoms Dalarna där hon hyr en liten stuga på landet. Det visar sig vara en utmaning för en stadsbo som hon själv men som tur är så kan grannen Viktor vara behjälplig med både det ena och det andra... Vi får också följa författaren Claes som kommer något stort på spåren när en gammal man vid namn Torsten korsar hans väg och börjar berätta sin livshistoria.

"Glasveranda med sjöutsikt" är en lättläst och mysig feelgood med alla klassiska ingredienser: vänskap, kärlek, sorg, hemligheter, försoning och en hund döpt efter piratnästet Tortuga.
Alltså vilken härlig feelgood! Så svår att lägga ifrån sig!

Jag har tidigare läst några av Hanna Blixts barnböcker och jag har gillat dem skarpt. Så jag var väldigt intresserad av att se vad hon kunde göra med en vuxenroman. Jag blev så positivt överraskad. Precis såhär ska en feelgood vara! Jag kunde inte lägga ifrån mig boken när jag börjat läsa. 

Det är charmigt och mysigt. Både karaktärs- och miljöbeskrivningarna är så skickligt gjorda. Det är svårt att inte gilla Nora och Viktor som karaktärer, och det går inte att vara oberörd av gamle Torstens historia. Jag både skrattade och grät genom sidorna. 

Mysläsning på hög nivå som utspelar sig kring jul. Två parallella historier berättas i boken, som i slutet flätas samman och blir till en. Det är kärlek, sorg, svek, försoning, vänskap, familjehemligheter och Pirates of the Caribbean. Ja, ni läste rätt, Pirates of the Caribbean. Ni kommer att förstå när ni läser. 
En riktigt feelgood roman, som har alla de ingredienser för att bli lyckad.
Ett ex, en ny vänskap, ett familjärhemlighet och en tjej som bara vill pröva sina vingar.
Nora flyr Stockholm och hennes otrogna pojkvän till sin vän Vega och idylliska Leksand. Hon hyr en timmerstuga med glasveranda med en härligt utsikt men lovar sig själv att aldrig mer falla för en man. Vid inflyttningen får hon oväntad hjälp av den snygga grannen Viktor. Samtidigt får vi läsa om Claes som är en avdankad författare som av slump stöter på en gammal man vid namn Torsten.

Den här boken var enligt mig precis så som en feelgood ska vara, den innehåller allt - kärlek, sorg, komplicerade relationer. Jag tycker den är mysig, varm, romantisk och charmig. Den är lättläst med ett lättförståeligt språk med ett bra flyt. Jag tycker om karaktärerna och gillar den mysiga och vintriga miljön i Dalarna. En underbar feelgoodpärla som lämnar den där härliga och varma magkänslan i kroppen när man läst sista raden.
Boken handlar om Nora som hastigt lämnat sitt liv i Stockholm och flyttar till Leksand där hon inte har någonting förutom sin bästa vän. Vi får också följa Torsten som blir intervjuad av författaren Claes som försöker skriva din nya bästsäljare.
Nora som är bokens huvudperson kommer fort tillrätta när hon lyckas få ett jobb och hyrs en stuga. Granberg är trevlig men snart förändras både jobb- boende- och grannsituationen och familjehemligheter bubblar upp till ytan.

En alldeles underbar julbok dom bjuder på både skratt och tårar.
Lyssnade just klart på Hanna Blixt; En glasveranda med sjöutsikt. Det är en feelgoodroman med som utspelar sig i ett snöigt Leksand kring jul och nyår. Nora mer eller mindre flyr till sin vän Vega i Leksand när hon till slut vågar bryta med sin kontrollerande pojkvän. I Leksand lyckas Nora få hyra en liten stuga med glasveranda och sjöutsikt. Men utan värme och i slitet skick. Med hjälp av grannen lär hon sig elda och efter att ha rustat upp stugan med lite färg och begagnade möbler så är den snart både varm och trivsam. En dag ringer mobilen från ett okänt nummer och det visar sig att Noras morfar bor på ett äldreboende i närheten och att Nora står som närmast anhörig. De undrar om hon kan komma och lugna honom. Nora har inte träffat sin morfar på 16år. Deras senaste möte slutade i hårda ord och Nora visste inte ens om han fortfarande levde. Nu kan de reda ut missförståndet och Nora får möjlighet att umgås med honom ett igen. Efter uppbrottet med pojkvännen är Nora tveksam till att träffa någon ny även om grannen Victor verkar väldigt trevlig om än lite hemlighetsfull. Vem är han egentligen och varför bor han i ett skrytbygge i den idylliska lilla byn? Hela berättelsen är full av hopp och tillförsikt. Det är en varm och trivsam historia även om det så klart sker missförstånd och otrevligheter precis som i verkliga livet. Men i det stora hela vilar det en julefrid över allt! Perfekt julfeelgood!
Vilken fullträff! Den här boken innehöll allt jag begär av denna genre, feelgood så att det stänker om det inlindad i julstämning och härliga, levande karaktärer. 5 tomtebloss av 5 möjliga.
Vilken fantastisk och mysig bok landade i min brevlåda.
Sträckläste den och njöt av Hannas hantverk . Hon flätade in två levnadshistorier på ätt mästerligt sätt och placerade dem i vackra Dalarna. Blir sugen att åka dit. Blir sugen på en liten stuga med sjöutsikt och glasveranda med.
Nora flyr från sin pojkvän i Stockholm. Reser till Dalarna, sina barndomstrakter. Försöker där börja på nytt..

Lite mysigt med juletider men annars ingen bok jag fastnar för .....
Kanske hade jag bara en dålig, ”läsdag”...
Nora flyr från Stockholm och sin pojkvän genom att ta tåget Leksand och sin barndomskompis Vega.
Hon får möjlighet att hyra en sommarstuga, lite avsides, men det funkar.

Grannhuset är ett vräkigt skrytbygge och där är Viktor husvakt över vintern. Han är snygg, vänlig och hjälpsam och får det att pirra till, men det är något som inte riktigt stämmer.. Och plötsligt en dag står pojkvännen utanför dörren…

En parallell historia är den om Claes. En författare på nergång. Ingen vill längre köpa hans böcker och han är i Leksand för att signera böcker. Då möter han Torsten. En gammal man som gärna berättar om sitt liv och dricker kaffe med dopp. En historia som Claes genast ser som sin nästa boksuccé. Den har allt! Kärlek, krig, familj, tragedi och saknad…

Vilken härlig bok med levande gestaltning och ett driv framåt. Fina miljöbeskrivningar och mycket kärlek till bygden. En fin sammanflätning av vänskap, kärlek och korsande livsöden.
Glasveranda med sjöutsikt är en lättsmält feelgoodroman som utspelar sig strax före jul. Det blev min första roman för året som utspelar sig runt jul, jag läste boken redan i september men för mig är det aldrig för tidigt att läsa böcker med jultema då jag tycker det är så mysigt. Miljöerna runt Leksand är trivsamma och så väl beskrivna att det är lätt att se allt framför sig. Två parallella historier berättas i boken som sedan snyggt flätas samman till en och samma. Den gamle mannens historia är den som berör och fångar mig allra mest, men jag gillar att läsa om Nora också. Hannas första vuxenroman är en varm berättelse om kärlek, livsval och gamla familjehemligheter som passar utmärkt att sjunka ner i en mörk och ruskig höstkväll.
En klassisk feelgood med de ingredienser som behövs för att den ska vara så där mysig, charmig och jättebra.
Den har

intressanta karaktärer
familjehemligheter
en historia som har ett innehåll
man ska få skratta
inte för gullig men gärna lite lagom söt
den ska ge mig lugn och välbehag
Feelgood som innehåller precis allt du önskar dig! Ett språk som gör boken mycket lättläst och där beskrivningar av både personer och miljöer görs på ett mycket skickligt sätt. Börjar du läsa så slutar du inte förens boken är slut, och då med en stor suck och ett neeeej jag vill ha mer.
Nora bor i Stockholm med sin pojkvän Jonas. Han är väldigt kontrollerande, så när hon ser honom med en annan kvinna, ser hon sin chans att sticka.

Hon drar till Leksand i Dalarna. Här får hon hyra en liten timmerstuga, och möjlighet att andas ut.

Men Jonas ger inte upp så lätt, utan han ringer och skickar sms hela tiden. Och när hon är på fest med nya vänner dyker han plötsligt upp, och kräver att hon följer med honom hem.

Claes är en författare som det inte går så bra för. Så stöter han på Torsten, en äldre man med sviktande minne. Men han har mycket att berätta om sitt liv, som Claes antecknar.

Detta är en varm och charmig romantisk feelgood om kärlek, sorg, svek, vänskap och försoning.
Jag gillar karaktärerna och miljöbeskrivningarna.
De två gripande livsödena flätas samman fint i slutet.

Boken gick inte att lägga ifrån sig. Vill läsa mer med Hanna Blixt.
📓📔📒📕📗📘📙📚📖🎧

Titel: Glasveranda med sjöutsikt
Författare: Hanna Blixt
Uppläsare: Katharina Cohen
Utgivare: Historiska Media
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
Handling: Nora flyr från Stockholm för Leksand när hennes pojkvän Jonas varit otrogen. Hon flyttar till in hos sin väninna Vega. Till att börja med är det bara en flykt men hon bestämmer sig för att stanna och flyttar in i en liten stuga med glasveranda. I Leksand får vi även lära känna Victor, Noras granne, hans hund Tortuna och katt Barbossa.
Parallellt får vi följa med författaren Claes som upptäckt att gamla Torsten har en livshistoria som är oerhört spännande att berätta och han ser sin chans att skriva en bestseller. Så med hjälp av fika lirkar han historien ur honom.

❄️💙❄️💙❄️💙

Bedömning: En mysig feelgood som har allt som en feelgood ska ha. Kärlek, romance, elände, olycklig kärlek och lycka i lagom dos.
Det blev lite lite för förutsägbart för min smak annars hade den lätt fått 5 stjärnor.
Hela historien vävs ihop på ett bra sätt mot slutet.

💙❄️💙❄️💙❄️

Betyg: 4,5 av 5 stjärnor
⭐️⭐️⭐️⭐️
Härlig liten pärla om kärlek och livet i juletid! Härligt driv och sympatiska karaktärer man lätt fastnar för.
Av Hanna Blixt som även skrivit Sagofallsserien.
Nora blir besviken på sin pojkvän Jonas som är otrogen. Hon flyr hals över huvud till Lexand där hon skaffar bostad och jobb och börjar om.
Där finns hennes morfar som hon inte har träffat på 15 år.
En härlig feelgood bok i Dalarna och juletid. Den har alla ingredienser som relationer, kärlek, svek, hopp, missförstånd, försoning mm.
En läsvärd bok och en bra uppläsare.
Hanna Blixt är en av mina favoritförfattare när det kommer till barnböcker och Glasveranda med sjöutsikt är hennes första vuxenroman och den var så pass bra att den botade min dåvarande lässvacka som jag hade när jag började läsa den. Jag kunde helt enkelt inte sluta läsa förens boken var slut, och jag älskar när man får den känslan.

Det är en varm och mysig feelgood och jag älskade de charmiga karaktäerna speciellt Nora och Victor men även Torsten fick en speciell plats i mitt hjärta. Det är den perfekta boken att läsa nära jul då det är snö, hundar och romantik men den passade utmärkt att läsa redan nu i oktober också.
Språket var så målande och vackert, precis som i Hanna Blixts tidigare böcker. Nu blir det till att längta tills hon skriver något mer för jag behöver fler böcker av Hanna Blixt!

Glasveranda med sjöutsikt var den perfekta varma och mysiga feelgood romanen jag behövde och jag älskade den! Den passar perfekt att läsa i soffan med en kopp te och en filt.
Rekommenderas varmt!
Detta är en fin och varm feelgoodroman med sympatiska karaktärer, trivsamma miljöer och härlig romantik som bjuder på julmys.

Berättelsen handlar om Nora som flyr hals över huvud från sin lägenhet i Stockholm när det visar sig att hennes kontrollerande pojkvän Jonas har varit otrogen. För att få distans till allt tar hon tåget till hennes barndoms idylliska Leksand och vännen Vega. Nora får hyra en liten timmerstuga med glasveranda och sjöutsikt, och hon lovar sig själv att aldrig falla för en man igen. Dock träffar hon snart på den snygge grannen Viktor som väcker känslor till liv.
Samtidigt slår den avdankade författaren Claes klorna i den gamle mannen Torsten, som har ett sviktande minne men en fantastisk förmåga att berätta. Något som Claes försöker utnyttja i jakten på att slå igenom som författare.

På ett skickligt sätt binds Noras och Torstens historier samman till en underbar och mysig berättelse. En berättelse som har allt - sorg, romantik och skratt. En härlig feelgood i vintrig Dala-miljö. Kan riktigt känna dofterna av jul! Rekommenderar verkligen att läsa👍🏻

Som jag förstått det så är detta Hannas debutroman inom vuxenlitteraturen och vilken fin debut dessutom! Ser fram emot att läsa fler böcker av Hanna!😊
Feelgood på hög nivå!
Det här är en finstämd feelgood som letar sig in i hjärtat och stannar kvar där med sina mysiga miljöer och charmiga karaktärer. Det här var en bok som jag ville läsa sakta för att få vara kvar i handlingen länge, men som jag inte kunde lägga ifrån mig. Jag hoppas, hoppas att det kommer fler feelgoodromaner från Hanna Blixt. Riktigt härlig feelgood som värmer i hjärtat!