Under samma himmel

Bok av Camilla Davidsson
Camilla Davidssons efterlängtade uppföljare till I fikonträdets skugga är äntligen här! Leo Stemme har allt: ett garage fyllt med dyra sportbilar, stark karisma och stor framgång både hos kvinnor och i yrkeslivet. Ändå är det något som skaver. Relationen till hans två barn är allt annat än bra, han har nyligen blivit lämnad av Susanne, en kvinna han på kort tid blivit väldigt fäst vid. För att återfå energin, och ro att skriva självbiografin som han har lovat ett förlag, har han köpt ett ensligt beläget hus med utsikt över Jämtlandsfjällen. Här ska han träna, bli kvitt tankarna på Susanne och äntligen få boken klar. Men dagarna går utan att något blir gjort och ångesten och rastlösheten växer. I den gamla mjölkbutiken på norra Gotland har Susanne äntligen kommit till ro efter en turbulent sommar med Leo. Hon njuter av höstens intåg på ön, gärna tillsammans med Misha, flyttkarlen som kommit att bli en god vän. En dag får hon oväntat mejl från Leo. Susanne tvekar, ska hon svara eller låta saken bero? Hennes beslut får oanade konsekvenser, inte bara för henne utan för många, många fler. Under samma himmel är en berättelse om vad som händer när det liv man byggt upp och kämpat för inte längre skänker en lycka och vad som egentligen är viktigt när livet ställs på sin spets.
En fantastisk berättelse om en kvinnas kärleksliv och hennes vandring på Santiago de Compostela. Inspirerande.
Tredje delen i serien om Sofia, Susanne och Leo. Blir det en fjärde, månntro?
I denna tredje del är det Leo som står i fokus. Den inbitna affärsmannen och kvinnokarlen som är van vid högt tempo i allt han företar sig, men hur mår han egentligen? När kroppen säger ifrån är det viktigt att lyssna annars kan det gå riktigt illa...
I berättelsen får vi lära känna Leo på djupet, med en svår barndom, hård tid som ungdom och alla romanser som format honom till den han är med styrkor såväl som brister.
Vi pendlar mellan ett sensommarvarmt Gotland och ett höstigt Jämtland.  Camilla Davidsson är fenomenal på miljöbeskrivningar och det känns ända in i märgen när hon beskriver skönheten i naturen. Underbara böcker! Läs dem!
Detta är en fortsättning på I fikonträdets skugga där vi får fortsätta att följa Susanne och Leo, det väldigt udda "paret" som egentligen inte är tillsammans, men som dras till varandra. Camilla Davidsson är duktig på att skildra både miljö och människor så man ser dem framför sig när man läser.
Det tråkiga är att det inte är speciellt roligt att läsa om Leos liv, han har inga positiva drag, det är ganska tröstlöst att läsa om alla hans smaklösa kvinnohistorier och hans förvandling går alldeles för snabbt på slutet. Men hans sätt att leva och tänka känns trovärdiga för en som inte alls lyssnar till sitt inre utan bara tänker på ytan, jobbet och direkt tillfredsställelse. Det är mycket svårt att förstå vad Susanne ser hos honom.
Boken är en fristående uppföljare till ”I fikonträdets skugga”!

Vi får återigen följa Susanne och Leos snåriga vägar till en gemensam lycka.

En berättelse om vad som händer när det liv man byggt upp och kämpat för, inte längre skänker en lycka - och vad som egentligen är viktigt när livet ställs på sin spets!

Äskar omslaget!
Under samma himmel är tredje boken i sviten som inleddes med Liten tvåa med potential och fortsatte med I fikonträdets skugga. I de förra böckerna var det Sofia och hennes mamma Susanne som var huvudpersoner, medan denna bok fokuserar på Leo Stemme som dök upp i bok två.

Han är stenrik, äger och driver ett tjugotal bolag, har lyxiga och dyra sportbilar i garaget och stor framgång både hos kvinnor och i sitt yrkesliv. Ändå känns det inte bra. Han har urusla, i princip obefintliga, relationer till sina båda barn och Susanne, som han nyligen träffat och fäst sig vid, har gjort slut. För att komma vidare och få lugn och ro att skriva sin självbiografi, köper han ett hus i fjällen utanför Åre.
Det blir inte så lätt som han tänkt. En dag kan han inte hålla sig längre, utan skickar ett mail till Susanne som bor kvar i sin gamla mjölkbutik på norra Gotland. Ska hon svara och i så fall vad? Hur ska Leo göra när allt han har kämpat för i livet inte längre ger honom lycka och vad är egentligen lycka?

Jag har hört och läst flera recensioner på denna bok där vissa retat sig så mycket på Leo att de inte ens läst ut boken. Visst är Leo arrogant, självcentrerad, dryg och allt möjligt osmickrande, men ju längre man läser, desto mer förändras han. Så ni som tröttnar på honom, ge inte upp läsningen! Det är värt det i slutändan!
”Under samma himmel” är den fristående fortsättningen på ”I fikonträdets skugga”. Återigen får vi träffa Leo och Susanne som båda två försöker hitta tillbaka till sina liv, ett liv som kanske inte blev som det var tänkt. I denna bok står Leo i fokus och vi får hans perspektiv.

Camilla kan det här med feelgood. Berättelsen är levande och svår att lägga ifrån sig. Jag tycker att Camilla är bra att beskriva både miljöer och personer, det är målande och lätt att se det framför sig. Boken innehåller allt en feelgood ska innehålla - kärlek, intriger, missförstånd, vänskap och komplicerade relationer. ”Under samma himmel” är en berättelse med mycket värme och kärlek och den lämnar efter sig en mysig känsla och ett par frågetecken! Hoppas på ännu en uppföljare.
En riktigt feelgood bok.
I denna bok är det Leo Stemme som är huvudpersonen. Han tänker ständigt fel och hamnar ständigt i situationer han egentligen inte är bekväm med. Han mår inte bra. Han kan inte släppa tankarna på sina barn och deras obefintliga relation. Hans tankar uppfylls också av Susanne som han precis blivit lämnad av.
Den spännande fortsättningen på hur det ska gå för Susanne och Leo. En bok man inte kan släppa. Man får lära känna Leo och det bagage han har med sig från livet. En bok full med spänning, äventyr och naturligtvis massor av kärlek.?
Jag läste en tvåa med potential och blev positivt överraskad, tyckte den var väldigt mysig och charmig.

Läste sen under Fikonträdets skugga och tyckte den var sådär, ju längre boken gick desto mindre gillade jag den.

Och så den här.. Började läsa helt införstådd med att Susanne skulle välja FEL man men jag var inte helt med på vilken röra och totalt trainwreck detta skulle vara. Helt ärligt så finns det nog ingenting jag gillar med den här boken. Inte karaktärerna, inte handlingen och framförallt inte Leo.. (noll karaktärsutveckling för kan man verkligen kalla det karaktärsuveckling när det händer på de sista 10 sidorna) Men visst gillar man bad boys som sätter på allt som kommer i närheten och drömmer om att vara den som lyckas "tämja" besten. Läs den, annars låt bli
Det här är en fristående fortsättning från boken I fikonträdets skugga och boken är skriven mer från Leos perspektiv. Leo är framgångsrik i sitt yrke, ett garage fyllt med lyxbilar, han har en stark karisma på kvinnor som han tyvärr utnyttjar och två barn som han inte har någon speciellt bra relation till. För att få ro i sitt liv köper han ett hus i Åre för att skriva sin självbiografi. Ska han lyckas fly sin ångest och rastlöshet och sina känslor från Susanne.

Jag har läst alla Camillas tidigare böcker och hon är en av mina favoritförfattare av feelgood böcker. Och denna bok gjorde mig inte besviken, jag gillar Camillas sätt att beskriva miljöer och sina karaktärer - jag ser bilder framför mig hur det ser ut och det känns som om jag lär känner karaktärerna och kommer dom nära. Boken innehåller allt det som en feelgood behöver - kärlek, intriger och komplicerade relationer. Boken startar lite segt men den växer efter hand och blir bara bättre och bättre och när den sen är slut så sitter jag där och bara vill läsa mer om Susanne och Leo. Boken lämnar några frågetecken kvar så jag hoppas verkligen på en fortsättning, det är det jag önskar i alla fall men om jag läser mellan raderna så kan jag hoppas att det slutar som jag tror.
Camilla Davidsson skriver med ett djup och klokhet. Det är målande miljöer och karaktärer som jag fastnar för. Jag har ”fysiskt” varit både i Jämtlandsfjällen och spenderat tid på Gotland efter att ha läst boken. Jag tycker väldigt mycket om hennes tidigare böcker och än en gång så blev jag inte besviken.
Den här boken väcker mycket känslor inom mig. Jag är så tudelad gentemot Leo och hans personlighet. Jag blir arg när han missbrukar kvinnor men kan samtidigt förstå hur han har hamnat där. Jag blir arg och irriterad när han inte prioriterar relationer till nära anhöriga. Jag vill att han ska våga sig tillbaka till Susanne samtidigt tycker jag hon är värd något bättre.
Författaren har ett unikt sätt att beskriva olika miljöer man känner sig så närvarande i historien. Hoppas verkligen på en uppföljare.
Boken har många fina miljöbeskrivningar och jag är nog inte den enda som blir sugen på en tur i fjällen av den här boken! Jag tycker att mycket fokus hamnar på Leo's sexuella relationer och hade önskat mer fokus på hans relationer till sina barn istället. Gillar dock att man får lite bättre förståelse för Leo och varför han är som han är.

Det blir tänkvärt om vad som egentligen är viktigt i livet. Slutet känns som ett avslut på böckerna om familjen Bergendahl.
Väldigt bra bok om vad som händer när ett liv man byggt upp och kämpat för inte längre skänker en lycka. Vad är viktigt mor allt ställs på sin spets.

Fristående fortsättning på ”I fikonträdets skugga”. Den här är allvarligare men lika bra. Tycker man ska läsa ”I fikonträdets skugga” innan denna för större läsupplevelse.
Här kommer ett feelgood-tips!

Camilla Davidssons efterlängtade uppföljare till ”I fikonträdets skugga” är precis släppt!

I denna del får vi följa Leo ut ett manligt perspektiv, vilket är intressant. Leo Stemme har allt, lyx, framgång och rikedom men ändå är det något som saknas i hans liv. Han lever ett rätt destruktivt liv där han har kvinnor som tröst. Relationen till hans två barn är allt annat än bra, han har nyligen blivit lämnad av Susanne, en kvinna han på kort tid blivit väldigt fäst vid.

För att återfå energin, och ro att skriva självbiografin som han har lovat ett förlag, har han köpt ett ensligt beläget hus med utsikt över Jämtlandsfjällen. Här ska han träna, bli kvitt tankarna på Susanne och äntligen få boken klar. Men dagarna går utan att något blir gjort och ångesten och rastlösheten växer.

I den gamla mjölkbutiken på norra Gotland har Susanne äntligen kommit till ro och försökt komma över Leo. En dag får hon oväntat ett mejl från honom. Susanne tvekar, ska hon svara?

Under samma himmel är en berättelse om vad som händer när det liv man byggt upp och kämpat för inte längre skänker en lycka och vad som egentligen är viktigt när livet ställs på sin spets. Den handlar om ångest, familjerelationer och kärlek...och den innehåller en hel del sexscener som den fått många reaktioner kring. Så sammanfattningsvis skulle man kunna beskriva boken som en manlig feelgood-romance. Gillar dessa böcker om Susanne och gänget och hoppas givetvis på fler delar!
Jag har läst alla böckerna hon skrivit. Älskade första boken om Caminon. Nu när jag läser den här är det som att träffa gamla vänner igen och man kommer snabbt in i historien om hur det var där på Gotland och relationsproblemen som uppstod. Så långt är ju allt gott och väl. Antingen är jag för gammal eller också har jag växt ur denna genre. VARFÖR ska det vara ren pornografi i feelgoodromaner nu för tiden? Det är så jäkla tråkigt att lyssna på hur pungkulor smeks eller hur tungor viftar hit och dit på ställen där solen aldrig skiner. Tack Storytel! Det är första gången jag lyssnat på en bok i hastighet 1,5, inte hela boken men i alla fall en bit. Att skriva om kroppslig kärlek har absolut sin plats i böckerna men att skriva om det med finess är en konst som många inte behärskar. I det här fallet drar det ner betyget på boken rejält. Jag är inte pryd, det är bara TRÅKIGT.
En underbar berättelse om Leo. En skildring av en framgångsrik man med ett mörkt inre, som han inte har tagit i tur med. När Leo är med om en olycka ställs han inför en del omvälvande insikter »Vilka kommer att närvara på min begravning?« Där insikten om att hans två barn eventuellt inte skulle komma, gör att Leo börjar omvärdera och prioritera det som är viktigt i hans liv. Han tar kontakt med sina barn, vill visa dem att han har förändrats. Och har Leo egentligen förändrats.

Leo vill ha Susanne, så innerligt och djupt. Trots detta tenderar Leo att gå tillbaka sina invanda mönster, till tryggheten. Men är det egentligen trygghet Leo upplever. När saknade efter Susanne tar överhand. När insikten om att hon inte är som de andra kvinnorna han valt, men ändå är den rätt. Och hur ska Leo göra för att få Susanne att förstå att han förändrats.

Under samma himmel är helt enkelt magnifik. Sedan tyckte jag om att det var en manlig som huvudkaraktär, som skildras med alla dess nyanser, från sårbar till stark. Men framförallt den omättliga kärleken som genomsyrar hela boken, mitt betyg blir helt klart 5 av 5.
Under samma himmel är en berättelse om Leo som har allt - ett garage fullt med dyra sportbilar, stor framgång i yrkeslivet och socialt, men vad händer när det liv man byggt upp och kämpat för inte längre skänker lycka och vad är egentligen viktigt när livet ställs på sin spets, när ångesten och rastlösheten växer ?
Tredje fristående delen av Camilla Davidsson och jag tycker lika mycket om denna som de två första, En liten tvåa med potential och I fikonträdets skugga. Att få följa en manlig karaktär som Leo som säger exakt det han tänker på gott och ont ger berättelsen det där lilla extra samtidigt som karaktärer från tidigare böcker dyker upp och deras beslut får oväntade konsekvenser som gjorde att jag mer eller mindre sträckläste boken som jag inte ville skulle ta slut. ”Det är mycket du inte vet om mig” och jag vill såklart veta mer.