Fritt fall

Anneli Olsson 

Alva har blivit dumpad och självkänslan är på botten. Hon vill visa honom att hon inte alls är så tråkig och nojig som han tror. Hon bestämmer sig för att följa med en kompis på en riktigt lång resa. Detta trots att hon är livrädd för att flyga. När kompisen får förhinder funderar Alva på om hon ska skita i resan eller om hon ska kasta sig ut i världen.

Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Bokus
55 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 19 frakt
Adlibris
56 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 19 frakt
Ej verifierad butik
Fritt fall
56 kr
Fritt fall är en underbar och underhållande debutroman av Anneli. En roman och feelgood som även innehåller lite mörka undertoner och allvar.

Alva arbetar som resesäljare i Gävle. En dag blir hon plötsligt dumpad av sin pojkvän och livet tar en ny vändning. Hon tar chansen att ge sig iväg på en långresa och här börjar hon sin förändring. Vi får följa hur hon går från ganska introvert till att bli mer öppen och social. Alva förändras och hittar sig själv, hon vågar se vad hon själv behöver och inte bara vara andra till lags - hon börjar lyssna på sig själv!

Fritt fall är en bok full av kärlek, värme, humor och härliga reseskildringar! En bok som det var lätt att tycka om och att stanna kvar i. Anneli skriver bra och målande, både vad gäller person- och miljöbeskrivningar och jag kommer på mig själv att fundera på vem som skulle spela Alva om boken blev film.

Missa inte denna fina debutroman! Längtar efter nästa bok!
”Fritt fall” är en härlig feelgood-debut av Anneli Olsson utgiven på det egna förlaget Tawera. Boken är första delen i en planerad serie om resesäljaren Alva Bergman som blir brutalt dumpad av sin pojkvän och som grädde på moset tvingas att ensam bege sig iväg på en långresa då väninnan får förhinder. En resa där hon ger sig
sig ut i en värld av nya platser och främlingar men det blir även en resa själsligt. Att våga göra saker och utmaningar och att våga lära känna nya människor. Detta är en mysig och härlig feelgood men med en lite cynisk och mörkare underton och en stänk av humor. Det är många gånger som jag verkligen lider med Alva när hon gång på gång hamnar i obekväma, jobbiga och smågalna situationer. Lite Bridget Jones över berättelsen? Vilken fin debut! Med en bra story och härliga reseskildringar. Ska bli härligt att få fortsätta läsa om Alva och hennes äventyr. En feelgood perfekt att läsa på stranden i sommar!
En lättläst och lite smårolig bok som är perfekt sommarläsning i stugan eller på stranden. Om att återupptäcka sig själv vad man klarar av och vad som är viktigt i livet...
Det är en annorlunda berättelse om osäkra Alva som ger sig ut på sitt livs resa och går igenom en utveckling som heter duga. Jag som har backpackat och levt för dagen under flera månader och uppskattar berättelsen i stort. Den är härlig.
Det här är ingen feelgood. Det är en tortyrbeskrivning för någon som räds utlandsvistelser ? Jag är en trygghetsknarkare av rang, den mest vågade semester jag gjort är en veckas charter till Mallis på nittiotalet, och jag skulle inte göra den urflippade resan som görs i boken om jag så fick en miljon. Aldrig. Never. Njet. Inte veta i förväg hur det ser ut där jag ska bo? Dela rum med främmande människor? Hoppa bungyjump? Vandra? Och allting ensam? Ensam!! Där människor inte förstår mitt språk? Oj, oj, oj. Men jag förstår hur huvudkaraktären Alva (som har många likheter med mitt hariga jag) växer enormt av det här. Och det är tydligt att författaren rest i sina dagar. Det ligger gedigen research bakom storyn, och jag är verkligen DÄR när allting sker. Jag känner lukterna, vet hur det ser ut och känner höjdskräcken och allt det andra. En mycket välskriven debut, och jag ser fram emot nästa del i serien!
Feelgood när det är som bäst, ett måste i hängmattan i sommar. Drar på smilbanden gång på gång och älskar det träffsäkra språket. Ser fram emot fler böcker om Alva.
En bladvändare som suger tag i dig & får dig med på en resa till andra sidan jorden men också känslomässigt"
Som en spännande resedagsbok i roman form. Jag tänkte först: är det inte lite väl ingående o mycke beskrivning av minsta lilla?. Svar- nej. Det har en mening. Det greppar verkligen tag i en, suger in en i boken på ett magiskt vis, i Alvas liv, i Alvas känslor. Man är där. Man skrattar med henne, man gråter med henne, blir arg och ilsken då hon blir det. Man blir ett med henne.