Jana Berzelius, #6

Nio liv

Bok av Emelie Schepp
En YouTube-film av en misshandlad man med sprängladdning fastsatt på kroppen sprider sig. Polisen hinner inte rädda mannen som tillhörde ett kriminellt nätverk och var den fjärde medlemmen som blivit mördad under kort tid. Mia Bolander försöker lösa fallet med hjälp av en ny kollega. Men ingen vill prata om det. När Jana Berzelius blir åklagare i fallet så inser hon att fallet har koppling till henne själv.
Senaste boken om Jana. Spännande story och en härligt LAGOM deckare. Lättläst. Och så blev jag så glad att Mia äntligen hittat en kille värd att behålla.
Åklagaren Jana Berzelius är en intressant person med ett mörkt förflutet.
I den sjätte boken, i serien av Emelie Schepp, handlar det om gängkriminalitet, ett mycket aktuellt ämne.
Vi får följa det kriminella gänget Komados framfart i förorten där våld, vapen, hot och droger är vardag.
Tystnadskulturen som härskar här känner läsaren in på bara skinnet.
När tre av gängets medlemmar blir mördade får Jana uppdraget. Hon har svårt att hålla fokus och medan hon leder utredningen måste hon sopa igen sina egna spår.
Vi möter flera av karaktärerna från de tidigare böckerna och det är bra att ha läst de tidigare böckerna eftersom man får några "pusselbitar" i varje bok.

Emelie Schepp är duktig att skapa spänning, trovärdiga karaktärer och bra miljöbeskrivningar.
Det är svårt att släppa boken, man måste bara läsa en sida till...... och in i det sista undrar man hur det ska sluta!
Älskar dessa böcker med Åklagaren Jana Berzelius som huvudrollsinnehavare. Detta är sjätte boken i denna serie med Kana. Många intressanta fall får vi vara med om, dör endel har med Janas hemliga förflutna.... så spännade... läs dem allihopa
Alltid ett sant nöje att återse Jana Berzelius! En bok full av spänning, otrevliga återseenden samt sanningar som är obehagligt nära att få se dagens ljus...  

Boken börjar med att Jana än en gång måste dölja sin historia för allt och alla; Våldet som hon ständigt måste hålla inom sig har än en gång satt henne i klistret efter att hon gått över sina gränser. Hennes far och en gammal bekant gör allt för att dölja hennes förflutna; men hennes samvete börja tynga henne alltmer.
Relationen med Per blir allt djupare och i samband med det så blir det betydligt svårare att inte berätta vad Jana varit med om i sin barndom.

Samtidigt mitt i händelsernas centrum är poliserna Mia och Henrik; samt den nya polisen "Vikingen" som Mia väljer att kalla honom. Vi får också träffa en helt gäng med kriminella bl.a. från det kriminella nätverket Komados.

En bok jag varmt kan rekommendera!
Sjätte delen i serien om åklagare Jana Berzelius. Det är bara hatten av för Emilie Schepp som ännu en gång håller håller mig fast i sitt grepp så jag inte kan sluta läsa.
Jana är en av de mesta intressanta karaktärerna som finns i en kriminalroman. Hennes mörka bakgrund som hela tiden är nära att avslöjas. Polisen Henrik kan inte släppa tanken på att morden på tre kriminella i Vrinneviskogen är så likt det sätt som Jana räddade hand frus Emmas liv. Så när när ytterligare en medlem ur det kriminella gänget Komandos sprängs till döds kommer han allt närmare sanningen.

En spännande intrig om gängkriminalitet där de styr sina medlemmar och deras anhöriga med hot och våld. Janas komplicerade förhållande till sin far och Danilio blir än mer komplext. Till varje pris måste alla hemligheter skyddas. Spänningen eskalerar hela tiden och slutet är en riktig explosion. Som vanligt med en ödesmättad cliffhanger.

Längtar redan efter nästa del!
Ännu en bladvändare från Emelie Schepp! Många parallella händelser och en spänning som byggs upp hela tiden!
Spännande och välbalanserad kriminalroman!
Jag tillhör den lilla skaran människor som inte läst någon av Emelie Schepps böcker om Jana Berzelius än. Men nu har det blivit ändring på det. 🙂

Nio liv är den sjätte delen och så här i efterhand inser jag att boken nog hade vunnit på om jag läst de andra fem först. Det känns som om jag är lite utanför, inte känner karaktärerna riktigt.

Handlingen är högaktuell med gängkriminalitet och den tystnadskultur som följer i dess spår, men också om vilka krafter som kan ta över när det finns något man vill skydda till varje pris. Både miljöbeskrivningar och karaktärer är mycket bra och välskrivna. till det kan vi lägga relationsproblemen och intrigen som tillsammans gör hela boken väldigt levande.

Emelie Schepp har en förmåga att få pusselbitarna på plats en efter en. Det är bra driv i historien, speciellt mot slutet då det var svårt att sluta läsa. Och vilken cliffhanger sen. Den gör ju att jag redan längtar till nästa bok. Jag vill ju veta hur det går för Jana och de andra.
Det här är den sjätte boken om åklagare Jana Berzelius.

Boken handlar om gängkriminalitet, något som är väldigt aktuellt och ett viktigt ämne att lyfta. Det som är mest tragiskt med det hela är att kriminaliteten går allt längre ner i åldrarna.

En spännande bok där du får lära känna Jana bättre, men också hennes relation med Per. Jag blev inte besviken, utan vill bara ha en fortsättning.

Ett tips: ha gott om tid, för börjar du läsa så lägger du inte ifrån dig den förens den är slut.
Det är något med böckerna i den här serien..
De är så välskrivna, så spännande och alltid med så fruktansvärt bra historier.
Och man känner mycket för Jana Berzelius, åklagaren med sitt brokiga förflutna som alltid gör sig påmint.
Det är en karaktär som är udda och fascinerande och som man känner sympati för, trots de ibland hissnande sakerna som hon gör...

Denna boken handlar om gängkriminalitet.
Om det fruktade kriminella nätverket Komodos som går steget längre än man tidigare varit med om, när de spränger en avhoppare i luften framför kameran och det kan ses i realtid på Youtube.
Polisen hinner inte fram i tid och kan rädda mannen.
Hans bror dras senare med i nätverket trots att han inte vill.
Han är livrädd att gå samma öde till mötes som sin bror..
Samtidigt har tre medlemmar i nätverket dödats i en skog.
Polisen står handfallna inför knivdådet och tror att det har att göra med en knarkuppgörelse.
Kriminalkommissarien Henrik fattar dock misstankar när han hör om knivhuggen på de döda. Det låter misstänkt likt ett annat dåd som han har färskt i minnet eftersom mördaren då var ute efter hans fru..

Jana har en tuff uppgift, att leda utredningen framåt men att samtidigt sopa igen spåren efter det hon själv gjort.
Och inte blir det lättare när hon får reda på av sin styvpappa att Danilo, hennes styvbror, snart kommer ut från anstalten.
Kommer han försöka döda henne och lyckas denna gång eller ge sig på Per igen, mannen hon älskar?

Det är helt sjukt spännande!
Väldigt proffsigt skrivet, en cliffhanger genom hela boken som gör den omöjlig att lägga ifrån sig. Man läser med andan i halsen.
Den är också trovärdig i beskrivningen om gängkriminalitet och skräcken familjen känner när deras son är död. Och det omöjliga att inte dras med själv så länge gänget finns kvar. Det orättvisa att inte själv få välja det.
En genialisk deckare.
Recension 🌸 Nio liv av Emelie Schepp

Kan bara säga wow. Är helt tagen av hur Emelie fångar än.
Jag glömde tid och rum totalt.
Älskar alla små cliffhanger som finns igenom hela boken.
Som gör den till en riktigt bladvändare.
Sträckläste men försökte stoppa mig för att kunna längta lite till boken men gick helt enkelt inte.
Lättläst och mycket välskriven.
Emelie bevisar än en gång varför hon är en av mina favorit författare.

Nio liv har ytterligare något som jag inte trodde var möjlighet då jag tok gillar hela serien galet mycket.
Längtar redan till nästa bok.

Har du lyckas missa Emelie och hennes grymma serie läs den säger jag bara.
Emelie Schepp - WOW WOW WOW!
Som jag har längtat efter den här boken. Nio liv var en av förra årets mest efterlängtade böcker och mina förväntningar var höga. Serien om Jana och gänget är ju en av mina absoluta favoriter och herregud så bra den här var. Jag blev inte besviken!
Årets första bok och jag kunde inte ha börjat det nya läsåret på ett bättre sätt.

Nio liv är en otroligt spännande och välskriven bladvändare, men den är samtidigt väldigt aktuell och tragisk då det handlar om gängkriminalitet och om de krafter som tar över när det finns något att skydda till varje pris. Man märker verkligen att författaren, som vanligt, gjort ordentlig research.

Jag älskar hur författaren skriver. Återigen så är det pulshöjande läsning med kapitel som är fyllda med spänning och som får en att vilja läsa en sida till. Och en till. Och helt plötsligt har man läst bokens ca 360 sidor alldeles för fort. Jag sträckläst sista halvan av boken för det har omöjligt att lägga undan den, man var bara tvungen att veta vad som skulle hända.
Jag älskar bokens karaktärer, det är fantastiska karaktärer i den här serien. Även miljöbeskrivningarna i boken var otroligt otroligt bra.

Jösses vilket slut, vilken cliffhanger! Nu lääängtar jag tills nästa del kommer och hoppas att den kommer snart!
Har du inte läst den här boken eller serien än? Gör det!
Förra boken, "Broder Jakob", avslutades med en cliffhanger och vi stöts direkt in i handlingen i den här boken. Boken handlar om gängkriminalitet, något som är väldigt aktuellt och ett viktigt ämne att lyfta. Det som är mest tragiskt med det hela är att kriminaliteten går allt längre ner i åldrarna. Jag upplever att Schepp har gjort bra research på ämnet och det känns trovärdigt.

Gällande karaktärerna och deras utveckling ser jag en viss förändring hos alla. Jana upplever jag som mer instabil och hon låter våldet ta över allt mer. Samtidigt blir hon någon slags övermänniska och känns ibland inte riktigt mänsklig. Henrik var på föräldraledighet vid bokens start men kan inte riktigt låta bli utredningen, vilket i sin tur gör hans fru förbannad. Jag kan inte hjälpa att jag stör mig på hans fru, trots att jag förmodligen hade känt något liknande om min man bara ägnade tid åt sitt jobb och inte frun i det här fallet som blivit utsatt för ett mordförsök. Även Mia visar en helt annan sida, och det är både bra och dåligt. Karaktärsutveckling är alltid bra men frågan är om det blir till det bättre eller det sämre?

Vi får följa relationen mellan Jana och Per, och hur hon sakta men säkert släpper in Per i sitt liv. Med det bagaget och alla hemligheter är det givetvis inte lätt. Även relationen mellan Jana och pappan är intressant då man inte riktigt vet vad som ska hända näst. Ibland blir jag osäker på om pappan hjälper eller stjälper, och i stället för att prata ut känns det som en tickande bomb dem emellan. Som läsare får vi även möta Ibrahims familj och även det känns som en trovärdig skildring.

Som vanligt när det kommer till Emelie Schepp finns spänningen där och boken är en riktig bladvändare men den når inte riktigt hela vägen fram. I recensionen av "Broder Jakob" funderade jag på om livet någon gång skulle komma ikapp Jana men vi får väl se.
Nio liv är sjätte delen i den spännande bokserien om åklagaren Jana Berzelius som utspelar sig Norrköping.
Precis som tidigare böcker i serien så var även denna riktigt bra och spännande.

Boken är väl skriven och Emelie Schepp lyckas hålla spänningen vid liv genom läsningens gång nästan lite för bra emellanåt men det är ju så man vill ha det när man läser en bok i denna genre.
Att boken tar upp ämnet gängkriminalitet och hur det kan gå när man försöker lämna gör att den är väldigt aktuell.

Bokens betyg: 5 av 5
Den bok jag önskade mig allra mest fick jag två ex av i julklapp 2020. Emelie Schepps bok Nio liv är den sjätte delen i serien om Jana Berzelius. Sen jag av en slump hittade Emelie Schepps egenutgivna debutdeckare på nån second hand-affär här i stan har jag varit fast. Den här Motalatjejen kan verkligen skriva bra böcker. Jag är därför väldigt glad att författaren nu är en av Sveriges mest populära i deckargenren och har sålt över två miljoner böcker. Hur många språk hennes böcker är översatta till vet jag inte, men många är de… Så… en hett önskad bok var det och höga förväntningar hade jag.

Den här boken har gängkriminalitet som tema. I början sprids en film på YouTube där en ung man med en sprängladdning visas upp. Norrköpingspolisen kommer på var mannen befinner sig, men hinner inte fram i tid. Den fjärde medlemmen i ett av stans kriminella nätverk mördas på kort tid. Men hänger fallen ihop? Pappalediga polisen Henrik har sina misstankar och de omfattar åklagaren Jana Berzelius… Poliserna Mia Bolander och Patrik Wiking har emellertid ingen framgång i utredningen – ingen vill prata med dem, typ.

Som alltid lyfter författaren ett aktuellt ämne och blandar det med sin huvudkaraktärs historia. För Jana Berzelius är ingen okomplicerad person, tvärtom har hon ett förflutet som mördarmaskin, faktiskt. Frågan är om hon blir avslöjad i slutet…

Även den sjätte boken om Jana Berzelius är spännande och välskriven. Emelie Schepp är en riktig bestsellerförfattare i positiv bemärkelse. En viktig fråga som återstår när jag slår ihop pärmarna till boken är: När kommer sjuan???

Mitt omdöme blir det högsta.
Spännande berättelse om hur gängkriminalitet kan påverka i så många led. På kort tid dör flera medlemmar i ett av stadens kriminella gäng. Vad är motivet och vem är gärningsmannen? Är det ens samma?

Kriminalinspektör Mia och utredaren Patrik kämpar för att lösa fallen. Men de stöter på motstånd då ingen vill prata med dem och ingen har sett något.
När åklagaren Jana Berzelius kopplas in i fallet är det med blandade känslor, för på något sätt har hon en koppling till ett av fallen. Som åklagare måste hon reda på sanningen, men om hon vet den och kanske inte vill att den kommer fram.....

Jag hade inte läst någon av Emelie Schepps tidigare böcker om åklagaren Jana. Nio liv har verkligen gjort mig nyfiken på att läsa serien från början.
En välskriven deckare med högt tempo som aldrig blir tråkig. Vi återser åklagare Jana Berzelius nu som spelar dubbelspel. En film läggs ut på youtube där en ung man sitter fastspänd med en bomb . Polisen hinner inte dit innan den detonerar . Fyra medlemmar ur samma kriminella gäng har mördats . Vem är det som ligger bakom ? Boken blir bara mer o mer spännande ju mer man läser . Det går inte o sluta . Man läser knappt. Det är som en film som spelas upp . Det bara rullar på .
Ni som läst de tidigare böckerna i denna serie vet att ni har en bladvändare framför er. Man får fortsatt följa Janas livsöde, med hennes ibland tveksamma val och beteende. I denna får man ta del av en annan del av Jana till viss del. Den lite mänskligare sidan.
Boken är bra, spännande och väl uppbyggd story. Men det är ändå något som saknas för full pott. Kanske börjar historien köra fast lite.
Men boken är helt klart läsvärd, fast man har ju orimligt stora förväntningar på författaren.
6:delen i serien om åklagaren Jana Berzelius. Nio liv startar bryskt med att en man filmas med sprängladdning fastsurrad runt kroppen. Filmen sprids på Youtube men innan polisen hinner dit har bomben detonerat. Den döda var medlem i en kriminell grupp som kallas Komados och han var den fjärde i gruppen som på kort tid mördats. Är det samma gärningsman? Detta brott blir upp till Mia Bolander och hennes kollegor att lösa. Det visar sig vara svårare än de tror att hitta ledtrådar eftersom ingen vill säga något. Jana dras snart in i utredningen som åklagare. Dock inser hon snart att fallet har starka kopplingar till henne själv.

Emelie Schepp är tillbaka med ännu en blixtrande bok som jag bara älskar! Det är full fart från början till slut och boken är fullkomligt omöjlig att lägga ifrån sig. Rappa vändningar genom hela berättelsen och man hinner bita sig i läppen ett antal gånger. Ska allt skita sig denna gången? Jag älskar verkligen Janas karaktär, hon är stenhård, trots att hon egentligen inte har rent mjöl i påsen någonstans. Kul att få stifta bekantskap med Mia och de andra poliserna igen. Boken känns väldigt I tiden & jag ger den full pott!
Avslutade nyligen Broder Jakob, den femte boken om åklagare Jana Berzelius, och såg fram emot den spännande fortsättningen eftersom polisen börjat oråd angående Jana och hennes okända förflutna.
I den sjätte boken Nio liv får polisen ta tag i brott som hänger ihop med kriminella gäng, och som tidigare är Jana involverad och i utkanten av berättelsen figurerar även Danilo Peña som aldrig tycks lämna Jana i fred.
Boken var bra men levde tyvärr inte riktigt upp till mina höga förväntningar. Kanske var det storyn om gängkriminalitet som inte riktigt fångade mitt intresse på samma sätt som brotten i de tidigare böckerna.
Det är inte för inte Emelie Schepp vunnit priset ”Årets deckarförfattare” vid tre tillfällen. Boken är riktigt efterlängtad. Den är lättläst. Den är spännande. Det är en riktig bladvändare och när jag läser tänker jag, men jisses nu är det kört för Jana. Men på något sätt lyckas hon för det mesta vara helt iskall och kan slingra sig ur. Men hur länge ska hon lyckas spela sitt dubbelspel? Den här boken tar upp ett mycket aktuellt ämne, gängkriminalitet. Hur svårt det är att ta sig ur deras grepp när man hamnat i det. Och så slutet, hur ska det här gå? Och vad har hänt med kriminalinspektör Mia Bolander? Hua när får vi läsa den spännande fortsättningen?
Emelie Schepp har återigen lyckats med att skriva en riktigt spännande bladvändare.😱 Hennes böcker om åklagare Jana Berzelius gör mig aldrig besviken!
Jag gillar hur jag får lära känna en lite mjukare och känsligare sida av Jana, även om jag gillar att hon är otroligt tuff också. Likaså att vi får ta del av Mia och Henriks liv lite mer.
Emelie Schepps styrka är att hon skapar intressanta karaktärer, en händelserik story, rör till det men sedan får pusselbitarna att passa ihop i slutet på ett skickligt sätt.
Har du inte läst någon av böckerna ännu är det dags att börja; du lär inte bli besviken! 
En strålande uppföljare om Jana Berzelius. Den här boken har allt, spänning, kärlek, mystik och mord. Slukade boken på två dagar eftersom jag var tvungen att få veta hur det slutade!
En rafflande välskriven och spännande historia om åklagare Jana Berzelius i denna sjätte bok. Mycket aktuellt ämne om gängkriminalitet och vad detta kan göra med utsatta människor
Det är sjätte boken om åklagare Jana Berzelius. Och denna är precis lika bra, lika spännande och blanvändande som de fem andra. Tempot är högt och en hålls på halster hela tiden. Skickligt skrivet.

Boken beskriver den kriminella världen med de gäng som man nästan omöjligen kan ta sig ur. Vad lojalitet och hot kan åstadkomma. Hur man mot sin vilja kan dras in i en värld man är livrädd för.

Är det i denna bok Jana ska avslöjas? Spänningen kring hennes hemliga uppväxt och mystiken som hon inte vill ska komma ut. Kommer det nu bli en sammandrabbning med brodern Danilo?

Vilket rafflande slut! Det bäddar för bok nummer sju som jag hoppas kommer fort!
Jana Berzelius, åklagare, med ett för hennes kollegor okänt förflutet. I denna den sjätte boken om henne får vi följa hur hon blir inblandad i ett trippelmord i nakotikakretsar. Vi får en otäck inblick i ungdomars gängkriminalitet. Som vanligt i Emelie Schepps böcker vet man att Jana är mer involverad i det brottsliga än polisen är medveten om. Som alltid när det gäller denna författare är detta en mycket spännande och lättläst bok
Wow!! Emelie Schepp är en mästare på att skriva böcker som gör att det är så spännande att jag slits mellan att inte våga läsa och samtidigt måste jag läsa för att få veta hur det kommer gå. Så jag har höga förväntningar när jag börjar läsa och jag blev inte besviken den här gången heller, det är ett högt tempo och många intressanta karaktärer, jag vill veta vad som har hänt och vad som kommer hända vilket driver läsningen framåt i ett rasande tempo. Boken avslutas riktigt snyggt men små ledtrådar till nästa bok, men vi blir lämnade så vi får fundera om vilken väg handlingen kommer ta nästa gång vi möts igen.
tankar om boken

Säger bara Emelie Schepp, hon gör det gång på gång och inte blev jag besviken den här gången heller.
Återigen fångar Emelie mig från första raden.
Vad är det då som gör att jag gillar Emelies böcker så mycket? För mig är det nog drivet i hop med det rappa språket och hennes konst att hålla läsaren på halster. Dock kan jag känna att själva grundstoryn i boken är den samma som i tidigare böcker, syster aktar sig för bror och klarar sig och så kommer cliffhangern på slutet. Kanske det måste till en förändring där i syskonrelationen mellan Jana och Danilo. Något måste hända.
Trots allt så älskar jag den här serien, de har blivit min familj på något konstigt sätt och den boken är en mycket spännande och fartfylld bok med intressanta vändningar.

Ett tips ha gott om tid för börjar du så lägger du inte ifrån dig den fören den är slut och då med en känsla av tomhet. Eller också gör du som jag. varvar läsning och lyssning för att man måste bara fortsätta. Man vill veta, vem och varför!
Då var boken utläst. Ännu en bok i världsklass. Ingen kan skriva deckare som emelieschepp 😍 Boken Nio liv var en bok med spänning i varje sida och man kunde inte lägga ifrån sig boken när man väl börjat läsa. Jag hoppas att det kommer en ny bok i denna underbara serie inom snar framtid😍
Det här är den sjätte boken om åklagare Jana Berzelius. En tidig morgon i april sprids en film på youtube på en ung man, han är svårt misshandlad och har en sprängladdning fastsatt på sin kropp. Polisen lyckas hitta platsen men hinner inte fram i tid och mannen sprängs i luften. Det här är den fjärde medlemmen i det kriminella gänget Komados som dödats....vad är det som ligger bakom dessa dödsfall?

Äntligen så kom den efterlängtade uppföljarn efter boken Broder Jakob och Emelie levererar ytterligare en riktigt bra bok. För mig tog det några kapitel innan flytet kom och jag fastnade i storyn. Denna bok tycker jag växer desto mer jag läser, författaren bygger upp intrigerna och spänningen och det går inte att lägga ifrån sig boken efter ett tag - en bladvändare. Jag älskar att läsa och följa historien om Jana, den spänning och mystik som finnas kring hennes liv är riktigt fascinerande. Det här är en lättläst och välskriven bok som är fylld med spänning mystik, intriger, hemligheter och gängkriminalitet.
Ny bok om Jana Berzelius. Jag gillar serien skarpt, men denna var inte riktigt lika vass som den förra, broder Jacob.
Den här boken är helt gudomlig! Sätter författaren skriver på är magiskt. Efter andra sidan så var jag som fastlimmad i boken. En riktig bladvändare, olidligt spännande och efter varje kapitel ville mna bara läsa mer och mer. Den är exemplariskt välskriven om både karaktärerna, miljön och kriminella kulturen. Och hur unga så lätt kan dras in i kriminaliteten. Att också få in det privata hos några av karaktärerna var ett stort plus.