Mitt hemliga liv

Bok av Jenny Fagerlund
Det är märkligt vad vi tror oss veta om våra släktingar. Moa får ärva hennes farmors lägenhet samt ta över ansvaret för hennes pudel. Det i sig kanske inte låter så konstigt, men det förändrar allt. Att Moa får ta över sin farmors lägenhet förändrar hennes tillvaro. Helt plötsligt har hon fått ett alldeles eget ställe, där hon inte behöver anpassa sig efter någon.
En perfekt och underhållande feelgood med rätta doser av kärlek, vänskap, hemligheter, mod och sorg! Rekommenderar varmt av hela mitt hjärta ❤️❤️
En klar favorit under 2021. Den är varm och fängslar mig som läsare. Gillar Jennys sätt att beskriva sina karaktärer, då de blir så levande liksom miljöskildringar gör att man känner sig som om man vore på plats. Så mitt råd är att läsa den! Man blir både glad, ledsen, arg och varm i hjärtat! En riktig feelgood!
Jag har läst ”Mitt hemliga liv” av Jenny Fagerlund.
Det här är en mycket läsvärd feel-good roman om att hitta sig själv och följa sin egen väg i en härlig Stockholmsmiljö. Stundtals har jag sträckläst och inte kunnat lägga den ifrån mig. Otroligt välskrivna dialoger och tydliga miljöbeskrivningar. Sen inrymmer den en spännande historia också som man som läsare dras in i med stormsteg och man vill bara veta mer och mer om alla de hemligheter som boken rör sig kring.
Om jag ger den ett betyg får den helt klart 5🍾av 5.
📚📖📒📓📔📙📗📕📘📚👩🏻‍🏫📑🎧

Handling: När Moas farmor går bort får Moa ärva hennes lägenhet med möbler & allt. Med på köpet får hon även vårdnaden om farmors kungspudel Iris.
Moas första tanke är att fixa till och sälja lägenheten så att hon och pojkvännen Ruben kan köpa en lägenhet tillsammans. Iris tänker hon att hennes pappa, som redan har hund kan ta hand om.

Men det som från början är ett bekymmer att lösa blir snart Moas hemliga tillflykt. Ett ställe dit hon flyr för att slippa ta tag i livet med Ruben.

Plötsligt en dag ligger det ett brev på hallmattan, det är från Moas farmor. Det är ett brev med hemligheter, goda råd och ledtrådar.
Hur kunde farmor veta så mycket & vad har hon egentligen varit med om i sitt liv?

Blir lägenheten såld & kommer Iris över sorgen efter farmor? Det och mycket mer får du veta om du läser/lyssnar på boken.

Omdöme:

Det är en Lagom mysig feelgood när den är som bäst. Man fångas i berättelsen och den är svår att lägga ifrån sig!

Jag ger boken 7 av 10!stjärnor💫✨
Boken är en varm och mysig feelgood
och fängslande berättelse om hemligheter, sorg, kärlek, vänskap och släktskap. Och framförallt; Om kraften och modet att göra det som är rätt för en själv, även om det inte är den enklaste vägen att gå.
Rekommenderas för den som gillar feelgood
En härlig feelgood, där det mesta är förutsägbart och allt går ändå väldigt lätt, men... det är en bok att sträckläsa när man själv tycker livet är lite trist och mörkt.
Den handlar om Moa som oväntat får ärva farmors underbara lägenhet på Söder och som tack vare farmors saker och brev hittar tillbaka till sig själv och slutar bry sig så mycket om vad andra tycker och tänker.
Situationer när Moa gör om, rensar och anpassar lägenheten för sina egna behov är bättre att läsa än en inredningstidning. Dessutom är det fina skildringar av många av bipersonerna, som jag gillar mycket, inte minst farmors hund.
Denna bok älskar jag. Sträckläste den. Tycker mycket om karaktären Moa. Hon och jag är ganska lik varann till sättet
När Moas farmor dör äger hon hennes lägenhet. Och hennes hund, kungspudeln Iris. Meningen är att lägenheten ska säljas och hunden tas om hand om av Moas pappa medan Moa och hennes pojkvän ska köpa nytt och börja sitt gemensamma liv. Men när Moa börjar tillbringa tid i lägenheten dyker brev från hennes mormor upp. Steg för steg börjar hon följa sin mormors önskan och inser att det liv hon lever kanske inte är det hon faktiskt önskar. Och så finns ju där en viss trevlig granne.

Boken innehåller alla ingredienser som en feelgood roman bör göra. Det är kärlek, olycklig och lycklig sådan, vänskap, livsval och lite svärta och sorg. Och så är den hoppingivande.

Hade jag fått önska hade jag sett mer svärta och kval i livsvalen hos Moa. Det hela går lite för lätt stundvis och det är lite väl förutsägbart. Jag hade gillat att få lära känna Moa än mer på djupet, för hon är en intressant karaktär.

På det hela taget en härlig feelgood att drömma sig bort i. Och med ett helt underbart omslag dessutom.
En fin skildring av hur relationer mellan människor kan förändras och växa i betydelse men också blekna. Men tar framförallt upp Moas relation till sig själv och sitt sanna jag, som hon hittar tillbaka till genom sin döda farmor och hennes lägenhet. Välskriven feelgood med värme.
Handlar om Moa vars liv ställs på ända och ifrågasätts när hennes farmor dör och Moa ärver hennes lägenhet, men även får ta han om hennes hund, även om tanken är endast för en stund. Boken varvar mellan Moas liv och hennes situation med hennes egoistiska pojkvän men även hemligheter fr farmors tid. En mysig feelgood bok med vänner, kärlek och familjen i fokus
Om man vill läsa en bra Feelgoodroman i höst, rekommenderar jag att man plockar upp ”Mitt hemliga liv”.

Jenny Fagerlund berättar sin historia med värme och med kärlek till sina karaktärer. Moa är ömsint skildrad och jag tycker mycket om henne. Jag hejar på henne och följer hennes utveckling med spänning.

Jag älskar också att läsa om lägenheten, som Moa ärver av sin farmor. Den är skildrad, så att det känns som att jag kliver in i den när jag läser. Jag upptäcker den med Moa och lämnar både den och Moa motvilligt när jag måste stänga boken och sluta läsa.

Jenny Fagerlund kan sannerligen det här med Feelgood.
När Moas farmor hastigt går bort förändras hennes liv helt. Hon får ärva farmorns lägenhet och är snart i full fart med att renovera den. Samtidigt gnisslar det i förhållandet med pojkvännen Ruben som vill att Moa ska sälja lägenheten. För pengarna vill han att de ska köpa en ny lägenhet tillsammans. När Ruben åker bort allt oftare på affärsresor under veckorna börjar Moa ifrågasätta sina känslor. Allteftersom hon renoverar i farmors lägenhet får hon också brev skrivna av farmor själv. Brev med olika uppdrag som hon ska utföra men också ledtrådar vem farmor egentligen var.

Ännu en varm och härlig feelgood av Jenny Fagerlund. En perfekt bok att läsa i höstmörkret när det mesta känns deppigt. Ett lättläst språk så det är sträckläsning rakt igenom. Jag gillar hur Moa växer under bokens gång och blir den starka tjej hon faktiskt är.
I boken får vi träffa Moa som får ärva en lägenhet på Södermalm efter sin farmor och även hennes hund Iris. Moas första tanke är att sälja lägenheten då den är sliten och full av gamla möbler och pengarna ska användas för ett inköp av en nylägehnet tillsammans med sin pojkvän Ruben. Moa flyttar in i farmors lägenhet för att renovera den och ta hand om hunden då Ruben inte vill ha någon hund som skitar ner i deras gemensamma hem. Efterhand börjar Moa börjar trivas i lägenheten och samtidigt dyker det upp brev från farmor med olika ledtrådar och tips.

Jag har läst alla Jenny tidigare böcker och för mig är hon en favorit när det gäller att skriva feelgood bäcker och denna bok är inget undantag - WOW! Hon gör det igen, skriver och levererar en fullpoängare. Jag gillar Jennys sätt att skriva, välskrivet, lättläst, bra flyt och driv framåt och hur hon får mig att dras med in i boken och glömma allt annat runt omkring. Väldigt bra karaktär- och miljöbeskrivningar - jag får upp inre bilder och lär känna karaktärerna på ett mer personligt sätt.
Vill man ha en mysig och varm feelgood med inslag av kärlek, sorg, hemligheter, olika relationer och få en sån där varm känsla i kroppen när man slår igen boken - Läs då denna bok!
Moa ärver en lägenhet efter sin farmor. I samband med detta börjar hennes liv att förändras. Hon passar sin farmors hund men säger inget till sin sambo. Sambon jobbar mest utomlands och de kommer längre ifrån varandra. Vill hon verkligen dela sitt liv med Ruben eller är det något annat hon vill?
Jag tyckte inte riktigt titeln passade men boken var mycket bra. Riktig feelgood.
En fin berättelse om kärlek  sorg och saknad, som inte inte väjer för tunga livsöden. Och med en tydlig påminnelse om att vi måste våga följa våra egna drömmar.
Moa får ärva en lägenhet av sin älskade farmor. Fast besluten att sälja den börjar hon röja i den och plötsligt får hon reda på allt fler av farmors hemligheter...Boken var bra , lite förutsägbar men mysig att läsa! Älskar bokens fina omslag!
Mitt hemliga liv har ett djup och som väcker tankar hos mig som läsare. Det är en finstämd feelgoodroman med olika livsöden som berör, om att försöka hitta sig själv och vad man vill få ut av livet.
Det här är fjärde boken jag läser av författaren och jag är så glad och tacksam för möjligheten. Återigen en både läsvärd och tänkvärd bok. Ett tag blev jag lite irriterad på huvudkaraktären Moa som aldrig sa vad hon tyckte eller tänkte men så funderade jag. Hur enkelt är livet när man försöker att vara alla till lags och tänker bort sig själv?

I boken får vi ta del av flera livsöden av både glädje och sorg och hur viktig vänskap är. En oprofessionell och ”plump” mäklare dyker också upp. Sist men inte minst, hur viktigt det är med kommunikation - det är inte alltid enkelt men det kan ta bort många missförstånd.

Vissa delar i boken är lite förutsägbara men jag tycker mycket om berättelsen. Författaren är en fena på att skriva så läsaren riktigt får ta till sig karaktärerna och verkligen njuta av boken från första till sista sidan. En riktigt passande bok i höstmörkret tillsammans med en kopp te, för te blir man sugen på när man läser då det dricks en och annan kopp i boken.


En bok som är fin både på utsidan och insidan.
Jenny Fagerlund är otroligt bra på att skriva varma romaner som fångar hjärtat och Mitt hemliga liv är inget undantag. Den känns som en varm och omhuldande mysig filt som man drar om sig när vinden viner och höstrusket pågår för fullt och som man aldrig vill krypa ur igen. Berättelsen om Moa som ärver sin farmors lägenhet är lättläst och har ett driv framåt som gör att den är svår att lägga ifrån sig innan hela boken är färdigläst. Jag gillar Moa, hon är en karaktär som är lätt att tycka om, men jag är inte lika förtjust i hennes självupptagne pojkvän Ruben. Moa ärver inte bara lägenheten efter farmor utan också hennes hund, kungspudeln Iris. Jag älskar djur och är också väldigt svag för djur som figurerar i böcker, så Iris gillar jag skarpt! Mitt hemliga liv är en charmig roman om familjehemligheter och om att våga följa sitt eget hjärta! Den passar alla som vill få en härlig lässtund i höstmörkret!
Jag älskade den här boken! Jenny har en förmåga att skriva så fängslade och med värme att det inte går att lägga undan boken när man väl börjat läsa. Underbara karaktärer och miljöer som beskrivs på ett väldigt målande sätt vilket gör att det känns som om det är mina vänner det handlar om.

Jag fattar tycke för Moa, och att få se henne utvecklas under berättelsens gång. Hur hon blir starkare i att stå upp för sig själv och det hon vill. Men jag fattar även tycke för de äldre karaktärerna i boken och vänskapen över generationer. Att boken dessutom pendlar mellan nutid och dåtid stärker historien och läsningen.

”Mitt hemliga liv“ är en gripande och varm berättelse med ett djup och allvar som tilltalar och berör mig. Det är en berättelse om hemligheter som påverkar oss mer än vad vi tror. Det här är feelgood när det är som bäst.
Lyssnat klart på denna.. Jag gillar den, liiite velig huvudperson men man hade säkert reagerat likadant själv. Charmig feelgood med bra karaktärer som man gärna vill veta mer om.. Tycker att man gärna fått gå in lite mer i farmors liv det var lite snabbt överstökat trots allt
Boken fick mig att tänka mkt på min egen farmor som inte lämnade efter sig en lägenhet på 9 miljoner.. Möjligen 90 shampoflaskor från fleur de Sante. För man fick en gratis antirynkkräm eller klocka om man köpte vissa saker. 🙄
Men jag ville spara mkt grejer bara för att det varit farmors. Så jag känner verkligen men huvudpersonen och hade lätt kunnat byta ut sambon om han hade vägrat acceptera farmors skänk...
Jag läste som bakgrund om den här boken att Jenny blivit lite inspirerad av en verklig händelse där en person avslöjade en hemlighet som den bevarat hela livet och därifrån blev nyfiken på vad vi egentligen har för hemligheter för varandra.

Resultatet blev återigen en helt fantastisk feelgood med hundar, antikviteter, vänskap och kärlek. Det är verkligen en varm och härlig bok om att hitta sig själv och att våga prioritera sig själv och sin egen lycka. Det är en bok om att hitta hem och om att göra upp med saker och gå vidare. Som vanligt blir jag alldeles varm av de fina relationerna till äldre personer och persongalleriet i den här boken är verkligen underbart!
Äntligen ny bok av Jenny! Fängslande, fascinerande och ofantligt bra! Man får möta Moa som fått ärva sin farmors lägenhet, samt en pudel - även om hon själv inte först förstår det. Parallellt som Moa ställs inför situationer hur hon vill ha sitt liv börjar det dyka upp små brev från farmodern som puffar henne i rätt riktning.
En underbar bok som är omöjlig att lägga ifrån sig.
En charmig, lättlyssnad feelgood som passar perfekt när man har svårt att koncentrera sig på andra böcker. Visst är den lite förutsägbar men även det kan vara skönt ibland. Kommer på mig själv med att tänka ”hejaheja” flera gånger medan jag lyssnar och det är när personen boken handlar om lyssnar till sitt eget hjärta.