Mitt hemliga liv

Jenny Fagerlund

Det är märkligt vad vi tror oss veta om våra släktingar. Moa får ärva hennes farmors lägenhet samt ta över ansvaret för hennes pudel. Det i sig kanske inte låter så konstigt, men det förändrar allt. Att Moa får ta över sin farmors lägenhet förändrar hennes tillvaro. Helt plötsligt har hon fått ett alldeles eget ställe, där hon inte behöver anpassa sig efter någon.

Lyssnat klart på denna.. Jag gillar den, liiite velig huvudperson men man hade säkert reagerat likadant själv. Charmig feelgood med bra karaktärer som man gärna vill veta mer om.. Tycker att man gärna fått gå in lite mer i farmors liv det var lite snabbt överstökat trots allt
Boken fick mig att tänka mkt på min egen farmor som inte lämnade efter sig en lägenhet på 9 miljoner.. Möjligen 90 shampoflaskor från fleur de Sante. För man fick en gratis antirynkkräm eller klocka om man köpte vissa saker. 🙄
Men jag ville spara mkt grejer bara för att det varit farmors. Så jag känner verkligen men huvudpersonen och hade lätt kunnat byta ut sambon om han hade vägrat acceptera farmors skänk...
Jag läste som bakgrund om den här boken att Jenny blivit lite inspirerad av en verklig händelse där en person avslöjade en hemlighet som den bevarat hela livet och därifrån blev nyfiken på vad vi egentligen har för hemligheter för varandra.

Resultatet blev återigen en helt fantastisk feelgood med hundar, antikviteter, vänskap och kärlek. Det är verkligen en varm och härlig bok om att hitta sig själv och att våga prioritera sig själv och sin egen lycka. Det är en bok om att hitta hem och om att göra upp med saker och gå vidare. Som vanligt blir jag alldeles varm av de fina relationerna till äldre personer och persongalleriet i den här boken är verkligen underbart!
Äntligen ny bok av Jenny! Fängslande, fascinerande och ofantligt bra! Man får möta Moa som fått ärva sin farmors lägenhet, samt en pudel - även om hon själv inte först förstår det. Parallellt som Moa ställs inför situationer hur hon vill ha sitt liv börjar det dyka upp små brev från farmodern som puffar henne i rätt riktning.
En underbar bok som är omöjlig att lägga ifrån sig.
Betyg saknas
En charmig, lättlyssnad feelgood som passar perfekt när man har svårt att koncentrera sig på andra böcker. Visst är den lite förutsägbar men även det kan vara skönt ibland. Kommer på mig själv med att tänka ”hejaheja” flera gånger medan jag lyssnar och det är när personen boken handlar om lyssnar till sitt eget hjärta.