Cilla Storm, #3

Kalla, vita vinternätter

Bok av Christoffer Holst
Julen närmar sig och kriminalreporter Cilla Storm har drabbats av skrivkamp. Hennes vänner Zacke och Jonathan har precis köpt en sportstuga i Idre. När hon och väninnan Rosie bjuds in att besöka dem ser hon chansen att lämna det moddiga Stockholm. De hinner knappt anlända till skidorten innan en ung man hittas död. Deras efterforskningar leder till lyxigt hem där en förmögen familj håller till.
Christoffer gör mig aldrig besviken och i den senaste boken om Cilla Storm så får jag äntligen träffa henne, Rosie, Adam, Jonathan och Zacke igen. Den här gången så åker de upp till fjällen för att fira jul, men som vanligt så snubblar de över ett mystiskt dödsfall. Familjen Niemi med det musikaliska underbarnet Fredrik är en ny bekantskap som har många lik i garderoben.

Det är verkligen den bästa typen av feelgood med lite spänning, död, humor och god mat och vin. Allt det i ett snötäckt vinterlandskap uppe i Idre gör det här till en av de mest stämningsfyllda julböckerna jag läst i år. Jag längtar redan till nästa bok i serien som kommer i maj!
Första boken jag läst i denna serie, men det fungerade hur bra som helst. Härliga karaktärer, fina miljöbeskrivningar och en spännande story som lästes ut snabbt.
Vill du läsa en charmig, lättläst och spännande bok så rekommenderar jag denna. Det är den tredje boken om Cilla Storm som är en karaktär jag gillar mycket. Boken är en riktig mysdeckare där fjällidyll och julstök möter en spännande mordhistoria.
"Kalla, vita vinternätter" är den tredje boken om Cilla Storm som alltid springer på oegentligheter och ond, bråd död i idylliska miljöer. Denna gång är hon i Idre med kompisarna Zacke, Johannes och såklart Rosie för att fira jul. Fast meningen med resan är att ta det lugnt och vila så dröjer det inte länge innan vännerna snubblar över en död kropp...

"Kalla, vita vinternätter" är en charmig, lagom spännande och lättläst bok med bra driv och korta kapitel som gör att läsningen går fort. Så om du söker efter vänskapsrelationer, snö, god mat, hemligheter och spänning utan groteska och detaljerade beskrivningar av mordoffer så är detta en bok för dig.
I den tredje boken om Cilla Storm får vi följa med till Idre, och den svenska fjällvärlden. Vännerna Zacke och Jonathan har köpt en skidsstuga, och där ska de nu fira jul tillsammans med Cilla och Rosie. Det är tänkt att bli en mysig helg med mat, dryck och skidåkning, men lugnet uteblir när en ung man hittas död. Till en början ser det ut att vara en olycka, men Cilla och Rosie kan inte låta bli att börja luska och undersöka vad som egentligen har hänt.
Några veckor tidigare började Sebbe sitt nya jobb som personlig assistent. Det oväntat välbetalda arbetet har fått honom att lämna Stockholm för några veckor i fjällen. Han anländer till det stora och lyxiga huset, och allt får sin förklaringnär det visar sig att han ska arbeta för det musikaliska underbarnet Fredrik Niemi. Efter en trevande start blir de snart vänner, men det är något som inte stämmer, och situationen blir alltmer obehaglig.
Det här är en riktig bladvändare, och jag kan inte sluta läsa. De korta kapitlen, berättade ur olika perspektiv driver handlingen framåt i ett raskt tempo. På relativt få sidor hinner det hända mycket utan att det blir rörigt. Jag lär känna karaktärerna, och steg för steg avslöjas sanningen om vad som egentligen har hänt. Det är både spännande, och obehagligt, men också mysigt och småroligt. Jag kan varmt rekommendera denna bok.
Ja, jag gillar verkligen böckerna om Cilla och hennes vänner. Detta är tredje boken om Cilla och är enligt mig en riktig mysdeckare. Christoffer skriver på ett drivande sätt i boken och skapar en hel del spänning för mig som läsare. Det är ingen förutsägbar bok och det är många plus på det! Liksom boken bjuder på ett och annat skratt trots sorgliga ting som sker.
Jag förvånas över hur rolig boken är! Jag var rädda att den skulle vara för cheesy för vår smak, men icke! Flera gånger skrattar jag till och vi bokstavligen talat flyger genom boken. Den är lättläst och något förutsägbar, men jag gillar den ändå. En riktigt mysig julbok kryddad med lite av det allra bästa gällande handling, mord! Jag gillade dessutom karaktärerna. De var säregna men kompletterade samtidigt varandra på ett mycket bra sätt.

Språket är enkelt och historien underhållande, men inte så spännande att jag sitter på helspänn. En lättsam bok att kura upp sig med i soffa framför ett par tända ljus helt enkelt. Mycket trevlig läsning som jag rekommenderar!
Förra årets sista utlästa bok blev Kalla, vita vinternätter. Det är den tredje boken i serien om kriminalreporter Cilla Storm. Jag har tidigare läst den första delen om Cilla men inte den andra, men trots det hade jag inga problem att komma in i berättelsen. Kalla, vita vinternätter är verkligen mysdeckaren personifierad. Det är svårt att tro att böcker om mord kan vara mysiga men här händer de bara lite lagom i periferin utan massa otäcka detaljer och så är det allt annat som står i fokus istället. Som relationer, vänskap, mat och dryck. Den här boken är förlagd till den perfekta platsen såhär i juletid, i fjällen som bara det gör att det ger en extra julkänsla till det hela. Boken är väldigt lättläst och den bjuder på underhållning redan från start. Holst kan det här med att kombinera mys med en gnutta rys utan att det blir för förutsägbart. Vill man ha en lättsmält bladvändare till julroman att sjunka ner med i soffan, så är Kalla, vita vinternätter en perfekt kandidat!
Kalla, vita vinternätter är tredje boken om Cilla Storm, och tar vid inte långt efter den andra boken slutar. Det är några dagar innan jul, och Cilla sak tillsammans med sina vänner fira jul i en stuga i Idre fjäll. Samtidigt får vi följa Sebbes korta tid som personlig assistent hos familjen Niemi. Som alltid är det en spännande historia som växer fram. Denna gången är den också kryddad med julkänsla.

Jag gillar boken, men känner att den är lite kort. Jag hade gärna velat att den var lite längre så att historien fick broderas ut mer. Den känns nästan lite avhuggen nu. Trots detta är detta en jättebra bok och jag ser fram emot nästa del om Cilla Storm.
Boken handlar om kriminalreportern Cilla Storm som blir inbjuden att fira jul med kompisarna Jonathan och Zacke i deras fjällstuga i Idre. Men julstämningen kommer av sig när en ung man hittas död på orten, nedanför ett stup. Var det verkligen en olycka? Denna bok är både rolig och man får skratta mycket samtidigt som den är tragisk och skrämmande. Jag tycker mycket om boken och författaren är grymt bra
Aldrig har jag behövt skratta så mycket som nu. Det är precis då som Christoffer Holst levererar i sin underbara feelgooddeckare.

Christoffer har en fantastisk förmåga att skildra situationer ur ett humoristiskt perspektiv, som är klockrent och fyndigt. Jag skrattar högt när jag läser. Det är så roligt att jag bara är tvungen att dela med mig citat till min sambo, även om jag kanske sabbar boken lite för honom. Det är helt enkelt för bra för att hålla för mig själv. Och delad glädje är ju dubbel glädje, eller hur?

Jag tycker även att Christoffer i denna tredje bok om Cilla Storm verkligen har fått till en mysdeckare. Det är spännande, men ändå trevlig läsning med all mat- och miljöbeskrivning. Allt toppat med den härliga humorn.

Kalla, vita vinternätter är först ut bland julromanerna i år. Jisses vilken bra början!
Christoffer Holst gör det igen! Tredje fristående delen om krimjounalisten Cilla och hennes vänner som nu beger sig till den svenska fjällen under jul. Man kan ju tro att det enbart ska vara skidor och afterski ska freda fjällen men tyvärr så dyker ett lik upp... Cilla och hennes vänner gör allt för att lösa mordet utan att lägga näsorna allt för mycket i blöt... LÄS!!
Christoffer Holst gör det igen! Han har skrivit ännu en fantastiskt mysig men samtidigt skrämmande Cilla Storm deckare!

Jag gillar hur kapitlen växlar mellan dåtid och nutid, samt Cillas, Rosies och den personlige assistenten Sebbes perspektiv. Det bygger upp spänningen. Holst beskriver vintern i Idre på ett mycket inbjudande sätt. Jag vill följa med Cilla och de andra till den mysiga lilla stugan, åka skidor och gå på afterski.

Vill du läsa en julroman som inte bara är fluffig och söt men som också är spännande och lite småläskig så är det Kalla, vita vinternätter som du borde läsa!

Kalla, vita vinternätter får 5/5 stjärnor från mig!

(recensionsexemplar från lovereads)
Julmys och lite spänning. Enkel att läsa trots jag inte läst de andra böckerna i serien. Härligt feel Good.
Vad säger man? Älskar Holsts böcker. Kvicka, humoristiska, romantiska, spännande och gastronomiska. Kalla, vita vinternätter är inget undantag. Cilla Storm och Rosie Ångström gör fjällen... Cillas vänner har köpt stuga i Idre. De bjuder in henne att fira jul tillsammans med dem i fjällidyllen. Cilla bjuder även med Rosie och allt är upplagt för julmys deluxe. Som vanligt trillar väninnorna över ett mysterium som rubbar planerna en aning. Vad är det för hemligheter som döljs där uppe i de mörka skogarna?
Decembermysrysare med extra allt. Rekommenderas varmt!
Julen närmar sig. Cilla ska fira en härlig jul i Idre med sina vänner i deras nya sportstuga. Som vanligt kommer tiden i fjällparadiset inte bli lugn. En mörkhistoria vecklar ut sig. Som vanligt en härlig mysrysare som man inte vill släppa.
”Kalla, vita vinternätter” av Christoffer Holst är den tredje boken i mysdeckarserien om kriminalreportern Cilla Storm. Den här gången har Cilla och hennes betydligt äldre vännina Rosie rest till Idre för att fira jul tillsammans med Cillas vänner Jonathan och Zacke som köpt en skidstuga där. Redan första dagen i Idre springer Rosie på en död man på sin morgonpromenad och som gammal polis börjar hon nysta i fallet tillsammans med Cilla.

Den här boken var precis lika mysig som de första två böckerna. Boken bjöd på många goda skratt och jag ser fram emot att läsa fortsättningen, för jag hoppas det kommer en vårbok också i serien om Cilla Storm.
Kalla, vita vinternätter är en mysdeckare med en härlig blandning av humor, värme och spänning. Jag gillar böckerna om Cilla Storm och har du inte läst serien så kan jag varmt rekommendera den.
Det enda felet med Christoffer Holts böcker är att dom tar slut alldeles för fort. Cilla och Rosie är helt underbara.
Utläst bok - Kalla, vita vinternätter skriven av Christoffer Holst ❄️
VILKEN BOK! Denna började jag läsa igår och idag läste jag ut den, jag kunde inte lägga ifrån mig den så bra och spännande som den var 😍 Detta är tredje boken jag läser om Cilla och gänget och den bästa tycker jag utan tvekan. Så mysigt att läsa en bok som utspelar sig i juletid också nu när det snart är december 🎅🏼 Vill ni läsa en bok där spänning och feelgood flätas ihop till en perfekt blandning ska ni verkligen läsa denna 🥰 Så imponerad av dig @feelgoodhornan som lyckats så bra med detta!

Betyget blir utan tvekan 5 av 5 från mig
Det är få personer som lyckas med humor som Christoffer Holst. Den här perfekta hybriden mellan deckare och feelgood bjuder både på spänning och skratt. Perfekt miljö också för att komma i julstämning.
Vilken mysig bok! I den här tredje boken om Cilla Storm åker hon till sina vänners stuga i Idre fjäll över julen. Det dröjer inte länge innan kroppen av en ung man hittas, och det visar sig att han har kopplingar till den rika familjen i området.
Jag har inte läst de tidigare böckerna i serien, men det var absolut inget problem att komma in i handlingen. Jag sträckläste den här och älskade den verkligen. Nu vill jag läsa prick alla böcker av Christoffer Holst!
Kriminalreportern Cilla Storm åker till Idre, för att fira jul med kompisarna Rosie, Jonatan och Zacke. Samtidigt befinner sig Stockholmskillen Sebbe i Idre, som assistent till underbarnet Fredrik.
Där möts deras vägar på ett makabert sätt...

Tredje fristående delen i serien om Cilla, där fjällidyll och julstök möter spänning.
Härligt bokomslag och jag sträckläste boken. Den hade gärna fått vara lite längre....
Upplösningen var väldigt kort, därför får den inte ”full pott”.
Men WOW Christoffer Holst har lyckats igen 🙌🏻
Jag vann boken här på Omnible och läste ut den på bara några dagar.

Det är jul och Cilla blir medbjuden till fjällen av Zacke och Jonathan. Adam ska stanna kvar i stan och jobba.
En ung man hittas död. Är det en olycka eller ligger nåt annat bakom?

Självklart blir hon inblandad och snurrar in sig i intrigerna. Med god mat, vin, vänner och nya bekantskaper så är detta en superbra bok.

Jag fångades direkt och rekommenderar alla tre böckerna i serien varmt!
I kalla vita vinternätter utspelar sig handlingen i Idre dit Cilla, Dacke, Jonatan och Rosie begett sig för att fira jul. Som vanligt sker det något som cilla och Rosie blir indragna i. I den här boken flätas flera personer samman som alla har har med det som händer i Idre att göra. Boken är en mysig lättläst feelgood.
Jag gillar Christoffers sätt att skriva feelgood som inte blir så förutsägbar och söt. Berättelsen andas vardagsrealism, vänskap men har även personlig problem som är av sorten, det kan hända i verkligheten.
Den här boken har ett bra driv från början och den gör mig hela tiden nyfiken och jag vill veta mer vad som är på gång. Karaktärerna är allt från trevliga och lättsamma att hänga med till beräknande och lismande. KUL!

Jag har inte läst böckerna som är före men jag hade inga problem att hänga med och det går utmärkt att läsa den som fristående. Det kan till och med bli så att jag tar tag i dem nu efteråt.

Du får en charmig, småspännande och inte allt för förutsägbar bok. En riktig bok att bara njuta av.
Christoffer Holstein har lyckats med en en underbar historia om Cilla Storm och alla i hennes omgivning. Nu har hon tagit sig till Åre för att fira en lugn och fridfull jul...
Mysryslig bok. Denna 3e del om Cilla Storm var lite rysligare än de tidigare men uppskattade den mycket och lästes snabbt ut.
Så mysig bok med riktig julkänsla mitt i ett vintrigt Idre fjäll. Cilla Storm och Rosie är där för att fira jul i en liten fjällstuga, då ett mord sker mitt ibland dem. Cilla och Rosie kan inte låta bli att gräva i det.
Vinter, skidåkning, god mat och gott i glasen. Julkänslan är där.