Feber

Bok av Johan Brännström
När inrikesreporter Mikaela Sköld kommer hem från jobbet är hennes dotter Vanja mystiskt försvunnen. Polisen har få ledtrådar men Mikaela hittar bevis som pekar mot internets mörkaste delare - Darknet. Sökandet efter dotter tar henne djupare och djupare in i en farlig och depraverad värld hon aldrig kunnat föreställa sig, och om 24 timmar börjar nästa show i The Red Room.
Fantastiskt spännande bok! Oerhört svår att lägga ifrån sig. Bra karaktärer och känns väldigt realistisk.
❥ Recension

Den här boken har en spännande prolog som direkt fick mig att vilja fortsätta läsa. Och vilken läsning sen! Feber levde helt klart upp till mina skyhöga förväntningar, den är SÅ bra! Det känns ofta läskigt att börja läsa en hyllad bok för besvikelsen blir så extra påtaglig om man själv inte riktigt håller med hyllningskören. Inget bekymmer för mig denna gång.

Boken genomsyras av ett lurande obehag och den är stundvis riktigt läskig. Originellt med en deckare som även blandar in skräck, jag gillart! Den är välskriven, snabbläst och absolut en bladvändare. Dock listade jag ut en stor del om hur det låg till rätt tidigt men det gjorde ingenting, ibland är det bara roligt att ha gissat rätt!

Jag gillar även gestaltningen och de trovärdiga beskrivningarna kring både darknet och polisarbetet kring detta. Ämnet är även skrämmande aktuellt och speglar vår samtid. Som förälder har jag kramat min dotter lite extra de dagar det tog att läsa den här berättelsen. Jag kommer definitivt läsa Brännströms nästa bok - längtar!

Boken får 🌱🌱🌱🌱 av 5.
Obehaglig, trovärdig och brännande aktuell. En riktig bladvändare till deckare om något av det vidrigaste som existerar i vårt samhälle, övergrepp mot kvinnor och barn. Blir både äcklad och förbannad när jag läser boken. Trots att det är en fiktiv berättelse så är det också en påminnelse om att sådant här faktiskt händer på riktigt i samhället och att det finns människor som är så sjuka i huvudet att det knappt går att beskriva.
Åh, det här är spänning precis som jag gillar den. Förstår verkligen den välförtjänta hyllningskören som boken mottagits av.

Det handlar om ensamstående mamman Mikaela som jobbar som reporter på en stor nyhetsbyrå. När hennes tolvåriga dotter blir sjuk lämnar hon henne hemma själv för att gå till jobbet. Det slutar i en mardröm. Boken handlar om tonåringar och alla de okända faror som lurar runt hörnet på nätet och det handlar om en förälders kamp för sitt barn. Och så mycket mer än det.

Boken är lätt att komma in i, och svår att lägga ifrån sig. Ovanligt trovärdiga personporträtt som engagerar mig som läsare direkt från start. Och den krypande, obehagliga stämningen som hela tiden finns i bakgrunden gör den till en riktig bladvändare.

Jag gillar boken extra mycket eftersom den består av så många lager och delar. Finns så många intressanta trådar att plocka upp. Dels får man en insikt i hur skolsituationen kan se ut för en tolvåring och hur hård den världen är. Sen bjuds vi in i Mikaelas förflutna och efterspelen av en tidigare destruktiv relation. Och som grädde på moset får vi en inblick i darknet och de sjuka och farliga saker som förekommer där.

En otroligt välskriven och spännande bok som har bra flyt och intressant berättelse. Perfekt bok om en tappat läslusten och behöver ett säkert kort för att komma igång med läsningen igen.
Feber är en riktig sträckläsarbok. När man börjat läsa i den så går det bara inte att sluta. Bokens handling kretsar kring den ensamstående mamman Mikaela och hennes tolvåriga dotter Vanja. Mikaela jobbar som reporter på en stor nyhetsbyrå och det är mycket att göra på jobbet vilket gör att Vanja ofta tvingas vara hemma själv i lägenheten. När Mikaela kommer hem från jobbet en dag så är Vanja borta och det går inte att hitta ett spår efter henne och på mobilen svarar hon inte.
Att ens barn skulle försvinna tror jag är varje förälders värsta mardröm och det är lätt att sätta sig in i Mikaelas förtvivlan och den skräck som hon upplever när man har barn själv. Dock kan jag inte förstå en del märkliga val hon gör, som t.e.x att gå på puben och följa med en man hem för sex eller när exet bjuds in till utredningen trots allt det han utsatt Mikaela för. Författaren är bra på att bygga upp spänningen, det är en sån där krypande och smygande spänning där man har en känsla av att vara iakttagen och där någon smyger runt i kulisserna. Det är så obehagligt stundtals att nackhåren reser sig på mig och jag börjar nästan kolla mig omkring här hemma för att se att ingen står någonstans och spanar. Boken har ett starkt driv framåt vilket gör att läsningen går fort och sidorna bläddrar nästan av sig självt. Feber är en skrämmande debutroman som ger läsaren puls, det märks att författaren tidigare skrivit filmmanus, han vet hur man underhåller och fångar läsaren in till sista stund.
Tack Johan Brännström för recex!

Feber handlar om Mikaela och hennes dotter Vanja. Vanja är hemma från skolan på grund av att hon är sjuk och en dag då Mikaela kommer hem så är Vanja spårlöst försvunnen. Hon dras in i en härva av Darknet och det mörkaste delar av internet på sin jakt att hitta sin dotter.

Den här thrillern är snabb i vändningar och jag gillar mycket att författare uppmärksammar Darknet. Jag hade velat ha lite mer intresse i vad Darknet är och att sökandet efter Vanja tog dem runt på Darknet lite mer, istället för in till de sadistiska sidorna på en gång. Jag hade lite svårt för tempot i boken emellanåt, då det kändes som att den i vissa fall tog sig långsamt och lite segare framåt. Och också att jag kände en viss distansering till berättelsen, och jag vet inte riktigt om det beror på skrivsättet eller att jag ibland har svårt för thrillers (eftersom man alltid ändå liksom vet att allt kommer bli bra, ni vet?). Jag hade också gärna sett någon mer personlig koppling till Mikaela eller Vanja varför just Vanja blev utvald bland samtliga i hennes åldersgrupp.

Men det är ändå en rapp historia om ett internet som få vet om, men som döljer stora delar av vad en människa är kapabel att göra och vilja titta på. Det är skrämmande, oroväckande och läskigt att veta att dessa saker även viss på riktigt. Feber är en aktuell thriller i den aspekt att föräldrar tappar förmågan att veta vad deras barn gör på internet. Sedan kändes det väl ganska typiskt att det är våld mot kvinnor igen.

Rekommenderar till dig som gillar: thrillers med rappa svängar, intresserad av Darknet och gillar thrillers som har väldigt starka kvinnliga karaktärer.
Mikaela, ensamstående mamma till tolvåriga Vanja, jobbar som reporter på en av Sveriges största nyhetsbyråer. Det blir mycket jobb och när Vanja blir sjuk i scharlakansfeber, tvingas Mikaela lämna henne ensam hemma, för att jobba. När hon sedan kommer hem från jobbet är Vanja borta. Mikaela ger sig ut för att leta men dottern är spårlöst försvunnen. Polisen kontaktas utan att ha särskilt mycket att gå på. Mikaela gör egna eftersökningar och allt pekar mot Darknet, den mörka och krypterade delade på nätet. Hon dras in i en värld som är våldsammare och mörkare än hon kunnat drömma om. En klocka tickar ner mot nästa show i The Red Room. Rummet där den värsta mardrömmen besannas. Det blir en kamp mot klockan, en kamp som handlar om liv eller död.

Johan Brännströms debutbok vilket är helt otroligt! Vilken debut! På framsidan står det att man ska bereda sig på långa, vakna nätter, då boken är omöjlig att lägga ifrån sig. Jag kan bara instämma! Det blev många fler sidor vid varje lästillfälle än vad jag hade tid med. Så otroligt spännande, från start till mål. Boken är otroligt välskriven och tänkvärd. Vet vi vad som händer på nätet och hur lätt det är att dra in framförallt unga i det? Den känns otroligt relevant. Jag fick några kalla kårar emellanåt, speciellt när jag var själv hemma 🙈 Jag kan bara önska, mer böcker av Johan tack!
Oj vilken spännande bok!
Hatten av för Johan Brännström som skrivit en riktig bladvändare till debut.
Korta kapitel, vilket jag gillar, inte för många olika personer som ofta kan förvirra och inte alls förutsägbar handling eller slut.
Rekommenderas!
Betyg 4+
Boken handlar om Mikaela som arbeter som reporter på Sveriges största nyhetsbyrå. Hon lever ensam med sin tolvåriga dotter Vanja. En dag blir Vanja sjuk och får feber och mamma Mikaela måste jobba och kan inte vara hemma med sina sjuka dotter. Hennes samvete gnager att behöva vara på jobbet istället för att vara hemma med Vanja - en dag när Mikaela kommer hem är Vanja spårlöst borta. Spåren visar att Vanja tillbringat många timmar på internet och hittat spår som leder till darknet....

Wow vilken bok! Jag fastnade direkt när jag började läsa och spänningen byggs upp sakta men säkert och det blir en nervkittlande läsning. Boken är välskriven, lättläst och har ett bra driv framåt, för mig blev det sträckläsning. Boken är spännande, nervkittlande, otäck och skrämmande och den värld som finns på internet gör mig mörkrädd. Det mörker som finns på internet är ju för mig helt okänt, visst förstår jag att det finns mycket i denna digitala värld och vad är det våra barn och ungdomar möter? Det är verkligen skrämmande och boken öppnar upp mina ögon för att denna värld har mycket i sitt mörker.
Vilket bra jobb författaren har gjort. Dyker ner i en olidlig spänning, ner i den mörkaste världen, som ibland gör mig mörkrädd. En bladvändare och nagelbitare utan dess like. Som förälder gör man allt för att hitta sitt försvunna barn. Och helst lite till än vad som går. Boken är välskriven och skriven på ett sätt som fångar läsaren från första stund. En enastående bok!
Mikaela, som jobbar som reporter, lever ensam med sin 12-åriga dotter Vanja.

När Vanja blir sjuk I feber, får hon vara själv hemma, för Mikaela har mycket på jobbet, och svårt att vara hemma.
Vanja känner ett obehag när hon är själv hemma, det känns som någon är där.

Efter jobbet skyndar sig Mikaela hem. Men hemma finns ingen Vanja. Hon är försvunnen. Hon ringer runt till alla, men till slut kopplas polisen in.

Mikaela gör allt hon kan själv, vilket gör att hon kommer allt djupare in i en farlig, mörk och hemsk värld.
Tiden håller på att rinna ut, innan The Red Room öppnas igen.
Tick tack, tick tack......

Wow, sååå obehaglig och spännande. En riktig fullpoängare. Det riktigt kryper in under skinnet. Sitter på helspänn och lyssnar på alla ljud jag hör, och skrämmer upp mig själv. Men som jag gillar det.
En riktig bladvändare som inte går att lägga ifrån sig.

Har du inte läst den så gör det!
Bokrecension — ”Feber” —boken handlar om Mikaela, hon arbetar som journalist på en stor nyhetsbyrå. Hon är dessutom ensamstående mamma till Vanja, hennes tolvåriga dotter.

Dottern är hemma från skolan, sjuk i feber, eftersom hon dessutom är tolv så får inte Mikaela vabba med henne. Det gnager på Mikaelas samvete att hon inte kan vara där.

En dag när Mikaela kommer hem är Vanja försvunnen. Någonting i försvinnande pekar på en kontakt med en person via nätet, en person som Mikaela tror är Vanjas vän, men som ganska snart visar sig vara något annat.

Allt tyder på en fruktansvärd historia som handlar om The red room, darknet och andra platser på nätet som väcker kalla kårar.

Jag tackar min lyckliga stjärna att mina döttrar är vuxna och har klarat sig ifrån detta. 😱😱 Det här är en bok som är så fruktansvärt bra, grymt spännande och som gör en skräckslagen. Det går inte att sluta läsa... 📚📚 Jag tycker att boken är bland den bästa jag läst. #skräckslagen #feber #urläskig #älskarden

Den får 🟣🟣🟣🟣🟣 av fem möjliga. Så bra är den.

Tack för en grym, fantastisk och nervkittlande lässtund, jag ville aldrig sluta!! 📚📚@johan_brannstrom_forfattare

Tack för recex @ordfrontforlag det är ett privilegium att få dela med mig av mina recensioner! 📚🌸
Mikaelas tolvåriga dotter Vanja är sjuk och får vara ensam hemma när Mikaela måste gå till jobbet som reporter på Sveriges största nyhetsbyrå. När hon kommer hem är Vanja försvunnen.

Polisen inleder genast sökandet men har inte mycket att gå på. Mikaela kan inte sitta sysslolös och börjar göra efterforskningar på egen hand. Spåren pekar mot Darknet, den mörkaste delen av internet där det förekommer saker så vidriga att de knappt går att föreställa sig. Vem är det som har Vanja och vad kommer hända med henne?

Feber är Johan Brännströms debut och det är en bra sådan. Historien fångar snabbt mitt intresse och gör att jag vill läsa vidare. Det är lagom långa kapitel och spänningen stegras efterhand så det blir allt svårare att lägga ifrån sig boken. Den öppnar mina ögon för en verkligt otäck värld jag inte ens visste fanns och det blir extra svettigt när Mikaelas jakt efter dottern blir en högst påtaglig kamp mot klockan.

En liten fundering jag har är över pitbullterriern som nämns i boken som vägandes hundra kilo. Inte många hundar som väger hundra kilo och definitivt inga pitbulls. Men det var bara liten detalj i en övrigt välskriven och spännande deckare som jag hoppas inte är den sista av Johan Brännström.
Efter en inledning som sätter nivån behöver författaren bara trycka på rätt knappar för att få mig som läsare att sitta som på nålar. Och tro mig det gör han.

Tolvåriga Vanja har feber och är hemma från skolan. I sin ensamhet tycker hon sig både se och höra saker som inte borde vara där.

När Vanja sedan försvinner spårlöst skruvas spänningen upp ytterliggare. Vanjas mamma Mikaela arbetar som journalist och när hon börjar undersöka dotterns försvinnande hamnar hon på Darknet. Och till slut förstår hon att det finns en klocka som tickar - de måste hitta Vanja innan tiden är ute.

Under resans gång tvingas Mikaela konfronteras med sitt eget förflutna och den hemlighet hon dolt även för sin dotter.

Spänningen som byggs upp i början av boken håller boken igenom. Det är inte de stora vändningarna eller våldsamheterna som gör det utan snarare vetskapen om vad som kan hända, vad som kommer att
Men hörrni, vilken bladvändare. Satt uppe alldeles för sent på fredagskvällen efter jobbet för att läsa klart boken 🙌🏻
.
Mikaela Sköld är reporter på Sveriges största nyhetsbyrå och ensamstående till sin tolvåriga dotter Vanja. Att bolla jobb och föräldraskap är inte alltid det lättaste och den dag får hon lämna sin sjuka dotter ensam hemma. Men när hon kommer hem så är en förälders värsta mardröm sann, Vanja är borta och det finns inte ett enda spår. Polisen och Mikaelas sökande leder tillslut till de mörkaste delarna av darknet där de allra ljusskyggaste och vidrigaste av typer gömmer sig. Vad är Red Room och vad kommer att ske där när klockan tickar ner på noll?
.
Jag får stämma in i hyllningskören och säga att Johan har verkligen lyckats. Att skriva en bok som man läser med andan i halsen är skickligt. Hade det inte varit för att jag skulle jobba så hade jag läst den i ett svep och jag höll på att missa min hållplats med tunnelbanan för att jag var så inne i bokens värld. Jag ser väldigt mycket fram emot att läsa mer av Johan.
Detta är en debut från Johan Brännström och jag blir riktigt imponerad över att det är just det, en debut. Den är otroligt bra, och spännande och riktigt obehaglig på riktigt. Historian är inget, jag i allafall, har läst tidigare.

Det är en helt enkelt en mycket bra spänningsroman. LÄS!
Oj, oj oj! Så otroligt spännande, obehaglig och fängslande debut! Feber känns välgjord och genomtänkt och varje detalj i boken är spännande. Jag kan stark rekommendera denna om man vill läsa något skrämmande och spännande.

Alla karaktärer har ett trovärdigt djup och jag ville följa varje litet steg i utredningen kring Vanjas kidnappning. Jag kunde inte lägga ifrån mig boken, så otroligt spännande!

Feber är en fantastiskt deckardebut, och jag kan inte göra annat än rekommendera den. Jag hade svårt att somna med boken i tankarna, allt på grund av den välgjorda och obehagliga handlingen. Stark tips!
Helt klart den bästa bok jag läst på mycket, mycket länge.
.
Handlingen är så verklig att jag stundtals mådde fysiskt dåligt & boken är så grymt spännande att jag sträckläste (lyssnade) utan minsta avbrott.
.
Boken handlar om Reportern Mikaela, ensamstående mamma till 12-åriga dottern Vanja. Dottern får scharlakansfeber & blir hemma från skolan men Mikaela jobbar ändå. Vanja chattar med sin klasskompis & bestämmer sig för att ses då de båda är hemma & sjuka från skolan.
Samtidigt har Vanja & Mikaela bestämmt att de ska gå på bio på kvällen men när Mikaela slutat jobba & kommer hem är Vanja borta.
Nu följer en rejält grym & spännande jakt på Vanja där internet & "darknet" är högt inblandat.
Nu skriver jag inte mer men boken är så bra & gillar du ruskigt bra svensk deckare är denna bok bara att läsa!!
Vilken bra bok! Och att detta är en debut bådar gott för framtiden.
Den är väldigt spännande, den är otäck och har en i sitt grepp. Det går inte sluta och ta en paus, man måste läsa vidare. De sista 100 sidorna kunde ingen få mig sluta läsa.
Jag tycker den har mer än att vara en bra deckare/spänningsroman/skräckroman. Den är väldigt välskriven och person- och miljöskildringar som gör att man lätt lever sig in i boken.
Den är även skrämmande aktuell och ger en insyn i en värld man vet väldigt lite om. En pedofil- och sadistvärld djupt gömd undan allmänhetens ögon. Vet vi vad våra barn gör på nätet? Vilken insyn har man?

Jag ser fram emot fler böcker!
Johan Brännströms debutroman ”Feber” är ruskigt spännande, väldigt välskriven och mycket bra. Den här boken kvalar in som en av de läskigaste böcker jag någonsin läst. Den var extra otäck för mig att läsa eftersom jag har en bonusdotter i samma ålder som bokens Vanja.

”Feber” handlar om Mikaela Sköld som är inrikesreporter på Sveriges största nyhetsbyrå och ensamstående mamma till tolvåriga Vanja. En dag när Vanja är ensam hemma eftersom hon är sjuk och Mikaela inte får vabba så försvinner Vanja från hemmet. Spåren leder till Darknet, den dolda sidan av internet. Mikaela får en länk som leder till en sida med en röd dörr. En klocka tickar ned till nästa grymma show, vågar du titta?

The Red room är ett rum där anonyma människor kan betala med Bitcoins för att se unga människor bli torterade i direktsändning. Usch så hemskt! Det är skrämmande att det finns folk som är så avtrubbade att de vill betala för att se någon de inte känner misshandlas. En annan skrämmande sak är hur lätt någon kan kapa någon annans identitet på snapchat m.m. och t.ex. låtsas vara ditt barns klasskamrat. De tror att de pratar med en kompis men i själva verket är det någon helt annan på andra sidan skärmen. Till alla föräldrar med surfande barn där hemma kolla upp vad ditt barn gör på internet, det kan vara farligare än man tror där ute.

”Feber” är en bok som kommer finnas med mig länge.
Handlingen är otäck då det rör sig om barn som far illa. Men jag tycker den är bra skriven och inte riktigt lika otäck som jag trodde. Tänk att ens barn försvinner spårlöst från hemmet - en förälders värsta mardröm... Spåren leder till Darknet och det nystas upp trådar som leder till det ena och det andra. Det jag inte kan relatera till riktigt är att mamman ifråga ändå är såpass "lugn". Kanske är det bara jag, men jag tror att man hade mått sämre i den situationen och inte gjort en del av sakerna som hon gör. Men som sagt, det är ett bra driv och spänning i boken och man får en liten inblick i Darknet.
Ännu en välskriven, svensk spänningsroman där jag får påminna mig själv om att detta faktiskt är en debutbok och att det inte är en etablerad författares verk.⁣⁣ Boken jag pratar om är Feber av Johan Brännström som jag sträckläser och har svårt att släppa. Det är spännande, lättlyssnat och jag har inga problem med att hänga med i handlingen⁣⁣. Jag noterar att det inte är första gången denna sommar som jag läser om barn som råkar illa ut på liknande sätt. Som mamma vill jag så gärna tro att detta i n t e är ett realistiskt scenario, men jag inser samtidigt att det nog tyvärr är en potentiell realitet.⁣⁣
⁣⁣
Jag kan vara gratulera dig som ännu inte läst Feber. Du har några spännande timmar framför dig!⁣⁣⁣⁣
Jag läser gärna mer av Johan Brännström, med eller utan Mikaela Sköld som huvudperson.⁣⁣
I feber får vi följa en mammas värsta mardröm när hennes dotter en dag försvinner och en mörk och skrämmande värld plötsligt blir en del av hennes. Feber fängslar läsaren från sida till sida och det är svårt att i mitt fall att sluta lyssna på den. Den är stundtals skrämmande, obehaglig och äcklande men jag måste bara få veta vad som kommer att hända. Brännström har verkligen förmågan att fånga läsaren genom sin välskrivna text och den välarbetade faktagranskningen. Som läsare ges man en tydlig bild av hur Internets undre värld kan fungera i dennes mörkaste stund. Något som kan få den starkaste att bli svag. Att detta är Johan Brännströms deckardebut är svårt att tro. Ser mycket fram emot att läsa mer av Brännström i framtiden.
Feber är pulshöjande och nervpirrande läsning, och något av det obehagligaste jag läst på länge. Jag är inte särskilt lättskrämd när det gäller böcker, men här satt jag med andan i halsen. De inledande kapitlen, innan Vanja försvinner, är bland det mest spännande jag läst. Spänningen ökar gradvis, och man bara vet att snart kommer något hemskt att hända. Olidligt!
Mikaela råkar ut för varje föräldrars värsta mardröm. Hennes dotter försvinner spårlöst. Vart är Vanja? Hittas hon i tid? Jag tycker att handlingen i denna bok är väldigt mörk och ruggig. Jag drar mig nästan från att läsa ut den. Men svaret att få veta vart Vanja är gör att jag slukar boken. Jag blir riktigt rädd när jag läser boken. Tycker att den har det mesta som en bra thriller ska innehålla. Spänning,intressanta karaktärer och många vändningar. Den innehåller många olika brott. Kidnappning,tortyr och mord. Boken är inget för känsliga personer. Barn far illa och sådant tycker jag är jobbigt att läsa om. Jag tycker att boken är svår att läsa på grund av det. Boken är stark och välskriven. Jag önskar att jag som läsare fick lära känna karaktärerna bättre. Tycker att Mikaela verkar vara en tuff kvinna. Boken är lättläst och har korta kapitel. Det tycker jag gör så att spänningen höjs. Boken är mycket bra. Jag sitter på nålar under hela läsningen. Min puls ökar för varje sida.Boken ger mig gåshud. Så spännande tycker jag att den är. Att detta är en debut märks inte. Jag trodde att författaren hade skrivit fler böcker. Detta är en helgjuten thriller. En författare i högform. Som jag ska läsa fler böcker av. Jag rekommenderar varmt boken Feber.
Mikaela är ensamstående mor till dottern Vänja. En helt och hållet självvald livssituation, förvisso, men ett krävande jobb som nyhetsreporter gör att hon ständigt måste kämpa för att räcka till som mamma. Den tolvåriga flickan ställer alltmer komplicerade frågor om vem som är hennes pappa, ett ämne Mikaela vill undvika till varje pris.

När Vanja lämnas ensam hemma med feber ökar tyngden på Mikaels samvete ytterligare. Trots all kärlek och trygghet hon försöker ge är det svårt att kompensera för en frånvarande förälder. När hon kommer hem från jobbet och upptäcker att hennes sjuka dotter är försvunnen är det som att mattan under hennes fötter rycks undan. Polisen manar till lugn och påbörjar en sökinsats, men trots att flickan mest sannolikt gått hem till en kompis utan att meddela ger sig inte oron. Mikaela kan inte släppa tanken på att mannen hon en gång flydde ifrån till sist har hittat dem.

Det är ett skrämmande scenario kring barns aktiviteter på nätet som rullas upp i Johan Brännströms spänningsdebut Feber. Relationen mellan mor och dotter är fint skildrad och fångar komplexiteten i frihet under ansvar, för Vanjas oskyldiga sökande efter sällskap och en pappa som bara finns i hennes drömmar leder henne in på farliga vägar. Aktiviteten på nätet och svårigheten i att som förälder ha insikt och överblick blir den brännande punkten, men boken handlar också om vad vuxna vill se och om förväntningar och förhoppningar som slår helt fel. Feber är en thriller om en av våra värsta mardrömmar återberättad med frenesi och inlevelse, och dessutom kryddad med några riktigt snygga vändningar som skakar om premissen och överraskar ordentligt. Välgjord och viktig är två ord som sammanfattar Johan Brännströms lovande debut.
Mikaela är reporter på Sveriges största nyhetsbyrå. Hennes dotter Vanja är 12 år och har växt upp utan sin pappa. De bor i Gamla stan i Stockholm och när Vanja får feber måste Mikaela lämna henne ensam hemma. När hon kommer hem är Vanja borta. Polisen möter en svår utredning som tar dem till den mörkaste delen av internet, Darknet och det mytomspunna The red room. Är det verklighet eller fiktion?
Det här är årets mest spännande bok! Den går inte att lägga ifrån sig och på två dagar är den utläst. Författaren lyckas skapa en andlös stämning och bitvis är den otäck men beroendeframkallande. Sista delen av boken samt slutet är bland det bästa jag läst. Boken får 5/5 i betyg.
Mikaela Sköld är ensamstående mamma till Vanja 12 år, de bor i Gamla Stan i Stockholm. Mikaelas liv har varit ganska destruktivt så hon och Vanja har egentligen inte den nära relation till varandra som Mikaela tror.

En dag blir Vanja sjuk och får hög feber, men som inrikesreporter på Sveriges största nyhetsbyrå som just vid detta tillfälle har en stor story i fokus, lämnar Mikaela Vanja hemma ensam. När hon kommer hem från jobbet är Vanja spårlöst försvunnen och hon börjar en förtvivlad kamp för att hitta sin dotter. Hon dras in i en mörk värld på Darknet och på sidan Red Room finner Mikaela skrämmande innehåll.

En riktigt bra och spännande bok som tar upp den skrämmande sanningen om vad som kan gömma sig på internet, där barn bli indragna själva eller genom att någon annan. Vem som helst kan vara förövare: vanliga arbetare precis som högt uppsatta i samhället.

Det är alla människor utan känslor för barn, de har pengar, stor kunnighet att ordna stora nätverk av olämpliga människor som tar varje tillfälle i akt att utnyttja svaga och oskyldiga barn.
Detta var en uppfriskande debut! Poliser som varken super eller skiljer sig, en helt vanlig ensamstående morsa med ett mörkt förflutet, en ALS-patient och tonårsbekymmer. Trovärdigt, tempofyllt och sanslöst otäckt. För en gångs skull får man följa föräldern till ett försvunnet barn.. i vanliga fall ligger fokus på polisen och deras sökande.. det får vi i och för sig också följa men här får man även en annan sida och det är engagerande!
Wow!! Det här var grymt spännande. Riktigt ruggigt och så vidrigt. Johan Brännström har skrivit en "bara-ett-kapitel-till-bok". Jag kan helt enkelt inte lägga den ifrån mig. Handlingen är såå himla vidrig och jag förfasas över hur till synes normala människor kan vara så sjuka. Att det finns en marknad för sån grymhet i de mörkaste delarna av nätet är nästintill omöjligt att ta in.
Att huvudkaraktären Mikaela Sköld beter sig destruktivt och super sig full på krogen är inget jag ifrågasätter i den situation hon befinner sig i. Dock reagerade jag på att hon går på en fotoutställning med en väninna, och därefter äter på restaurang och dricker vin och småpratar. Det kändes inte som en trovärdig aktivitet för en förälder vars barn precis blivit kidnappat. Men det är min uppfattning och det är inget som stör helhetsintrycket av boken. För boken är riktigt bra och jag är på helspänn från första till sista sidan. Feber får ☕☕☕☕ + en påtår samt en 🍰 för det snygga omslaget.
Spännande och hemsk på samma gång, man kan inte sluta läsa då man en gång börjat.

En kvinna vid namn Mikaela bor ensam i en lägenhet i Gamla stan med sin dotter och jobbar som journalist på en tidning har haft det jobbigt innan hon fick veta att hon var gravid med hennes dotter, hon blev misshandlad av en polis som tillslut hon fick nog och gjorde en anmälan och han fick fängelse.

En dag så fick sin dotter som är 13-14 år feber och det visade sig att hon scharlakansfeber och fick vara hemma ifrån skolan men Mikaela måste jobba.
En dag då Mikaela skulle gå på bio med sin dotter då hon mådde lite bättre så var hon försvunnen, hon svarade inte på sin mobil eller på sms hon skickade.

Hon började en kamp för att finna sin dotter som hade feber och därav var hon enormt orolig för henne.
En kamp som hon inte kunde släppa och kämpade och kämpade.
Hon fick kontakt med sitt ex, exet som misshandlade henne.

Vad kommer att hända med hennes dotter? Det får ni nog allt läsa själva och ni kommer inte att ångra er att ni börja läsa denna bok!