Älskade jävla jul

Bok av Birgitta Bergin
Amy lever ett hektiskt liv. Författarskapet går minst sagt på sparlåga och julen, den älskade julen, är i fara. Mitt i detta kaos slår Amy vad med sin man: Hon ska stänga av sig från sociala medier i en hel vecka! Julen, köksrenoveringen, boken och sedan plötsligt - löpsedlarna. Med Amy i armarna på en främling!.
En underbar bok. Den var välskriven med bra karaktärer. Storyn var klockren. En bok som jag varmt rekommenderar.
Fantastiskt rolig och samtidigt spännande och ett helt suveränt slut. Så välskriven och läsvärd där man har nära till skrattet hela tiden
Amy som boken handlar om har älskat julen men sista julen så känner hon bara tvång att allt ska va traditionen säger.
Som nydeckardebut så går inte försäljningen alls bra. Tills Sveriges mest framgångsrika förlag hör av sej. Då förändras allt för Amy. Livet snurrar på allt för fort och Amy inser att allt är kaos köket som inte är klart julen närmar sej med stora steg. Älskade jävla jul!
Birgita Bergin skriver medryckande och med mycket driv, detta är en riktig bladvändare. Roligt att författaren också fokusera på baksidan med all julstress, folks förväntningar och det perfekta liv de flesta visar upp i sociala medier. Huvudpersonen har alltför länge anpassat sig och ansträngt sig för mycket för att göra alla andra till lags och har helt tappat bort vad hon själv vill.
Huvudpersonen har precis debuterat som deckarförfattare på ett litet förlag och blir nu lockad av en karismatisk förläggare på ett driftigt modernt förlag, men som verkar se henne mer som en produkt som ska lanseras än en människa. Det blir ingen bra kombination.
Stundtals är det riktigt roligt och mycket träffande beskrivningar om man skruvar till världen lite och låter en jag-svag person anpassa sig in absurdum. Men kritiken mot vårt alltmer ytliga samhälle och förväntningar att alla lever ett perfekt personligt liv... det är lätt att känna igen sig i.
Efter den otroliga röra och katastrof som blir följden, så ordnas allt upp sig till det bättre lite för enkelt, men det är ju meningen med julromaner. Mycket underhållande läsning.
Amy har alltid älskat julen men i år är inget sig likt. Hon har precis släppt sin första bok, en deckare som inte gör någon storsuccé. Amy följer allt som sägs om både henne och boken på sociala medier vilket kan vara en aning enerverande. När ett av de större bokförlagen hör av sig till Amy och säger att de tror på henne och vill skriva ett femboksavtal blir hon överlycklig. Det hon dock inte har väntat sig är att förläggaren har bestämt att Amy ska skriva erotiskt. Media nappar på detta och Amy är nu jagad av pressen samtidigt som kraven där hemma blir allt jobbigare. Julen närmar sig och släkten vill så klart ha julen precis som den alltid har varit. Ja alla traditioner ska följas till punkt och pricka på samma dag som varje år. Allt blir bara rörigare och rörigare och Amy blir allt mer pressad.

Mysfaktor deluxe väntar i denna ljuvliga julbok. Vi får följa Amy genom hela december, varenda dag fram till jul och det hinner hända mycket! Det är feelgood med mycket drama. Jag gillar verkligen hur boken bygger på kraven som ligger i dagens samhälle. Allt ska se bra ut på sociala medier och vi är många som lägger mycket tid där. Ja, jag får en liten tankeställare och blir sugen på att själv prova ett litet break. Boken har mycket värme, kärlek och är väldigt lättläst!
"Älskade jävla jul" är en välskriven roman om julhets och allt vad det innebär med fix och krav som vi ställer, både på oss själva och andra. Jag får nästan panik av att allt måste vara så inrutat och perfekt för Amy! 
Parallellt med julstöket får vi också en inblick i Amys författarliv, de med- och motgångar som hon möter med allt ifrån sliskiga män i bokbranschen till att bli en kändisförfattare och ligga på topplistorna. 
Det här är en bok som handlar om jakten på det perfekta livet (och julen!) skriven med både humor och allvar, fylld med komplicerade relationer som både upprör och berör i hjärtat!
Boken handlar om Amy som lever med sin man och har utflugna barn och som har tagit ett break från sitt vanliga jobb för att skriva en bok.
Det har gått bra och den har blivit utgiven. Men den säljer inte så bra och förlaget har inte marknadsfört den så mycket.
När så en ny förläggare dyker upp och erbjuder guld och gröna skogar är det svårt för Amy att inte dras med. Det går inte lång tid innan Amy inser att hon och förläggaren inte har samma vision om hennes kommande böcker.
Hon kastas in i en värld av tv-program, första sidor på kvällstidningar och allt snurrar allt fortare.
Hon har svårt att hinna med alla krav och förväntningar. Och hon inser ju längre december går att hon kanske inte tycker så mycket om julen ändå. Det är något som skaver och hon börjar inse att det kanske inte behöver vara på samma sätt varje år.
Kanske kan man skapa nya traditioner?

Det är en välskriven och träffande bok som jag tror många känner igen dig i.
Det gör jag i alla fall.
När allt snurrar så fort och när man inte hinner reflektera eller fråga sig själv vad man vill. När man tappar kontrollen..
Och när man känner rädsla för att inte räcka till.
Och hur lätt det är att listor varje dag på vad man ska göra, som kändes skönt att göra till en början, blir ett ok att bära och ökar stressen för man aldrig hinner ikapp.

Absolut läsvärd med många glimtar av härlig humor.
Det börjar närma sig jul, och det är något Amy alltid älskat, eller?

Amys debutdeckare säljer inte riktigt så bra som hon hoppats på, så när Ola, en av Sveriges mest framgångsrika förläggare, hör av sig för ett samarbete kan hon inte säga nej. Fem böcker vill de att hon skriver. Hon ser det som sin stora chans att upptäckas.

Det Ola inte berättat för henne är att hon ska skriva erotisk deckare, något hon får veta genom media. Det är ju inte riktigt vad Amy vill, men ju mer media drar i henne desto större blir lögnen.

Hemma är det också kaos, vattenläcka i köket, och en dotter som går sin väg. Och julen närmar sig.

Hur ska hon komma ur allt kaos och alla lögner?

Wow, vilken bok. Sträckläste boken som var svår att lägga ifrån sig. Här finns igenkänning med julångest och stress.
Men den är även rolig, charmig och händelserik.

Karaktärerna är av blandad sort. Just Ola gillar jag inte alls, och Amy ville man ibland ge en spark i baken.

En härlig julig feelgood som jag rekommenderar.
Jag tror att jag missat att läsa en bok som Birgitta Bergin har skrivit, annars har jag läst alla och gillar dem skarpt. Såklart att jag blev nyfiken när nu Birgitta skrivit en julroman. Älskade jävla jul handlar om Amy som är fanatisk när det gäller julen. Grejerna ska fram till ett visst datum och allt ska vara precis som det alltid varit alla år innan. Men i år är Amy inte sugen på att fixa julbord till närmsta släkten, hon vill lägga tiden på sin nästa bok istället. Eller vad vill hon egentligen?!
Jag började lyssna på den här boken vid ett tillfälle, trots att jag egentligen hellre läser böckerna fysiskt. Men den dök upp som boktips i storyteller och jag tänkte att jag ger den en chans. Men jag hade oändligt svårt att komma in i boken och det var egentligen inte bokens fel, utan snarare att jag hade stora problem med uppläsaren. Har inte lyssnat på henne tidigare och hade väldigt svårt att vänja mig. Tyckte att Amy lät smått hysterisk hela tiden när jag lyssnade så till slut fick jag ge upp och läsa klart boken i fysisk form istället. Då blev det genast mycket bättre! Författaren skildrar en karaktär som vi nog är många som kan känna igen oss i, en som vill vara alla andra till lags och som ständigt ställer upp för alla, men som glömmer bort sig själv i slutändan. Genom berättelsen får vi ser hur Amy så sakteliga (efter en del sidotramp på vägen)hittar fram till det hon själv vill. Det är en underhållande berättelse som även väcker en del tankar när det gäller jul och traditioner. Hur viktiga är alla traditioner och för vem gör man dem egentligen?! Gillar man att läsa julromaner som inte är sådär sötsliskiga så är Älskade jävla jul ett hett tips på läsning!
December är här och snön vräker ner. För den nyutgivna debutförfattaren Amy är det vanligtvis en underbar tid. En tid av traditioner och förberedelser. Amy sliter med att hinna med sig själv, familj, vänner, bokrelaterade uppdrag och skrivandet på den nya bok som komma skall. Mitt i stressen får hon möjligheten att skriva på för ett nytt förlag som vill göra henne till deras nya stjärna.
Vad gör sociala medier med våra liv? Hur kan vi leva upp till allt som krävs och begärs av oss? Vilket är egentligen julens budskap? Älskade jävla jul, vad gör du med oss?
En bra bok. Läs den!
En riktigt humoristisk bok som bjuder på skratt och inte minst igenkänning i huvudkaraktärens lite maniska förhållningssätt till julen. Får läsaren att kanske tänka till lite kring julens bestyr och vad som egentligen är viktigt kring högtiden och lämnar historian i läsarens huvud en tid efter.
Det här boken innehåller både lite humor och underhållning. Jag själv är en som använder listor så kände igen mig i boken. Boken är välskriven och jag älskar hur författaren tar fram även de negativa kring julen. Ibland lite ledsam var den men det är sådant jag iallafall gillar, att allt inte är frid och fröjd. En härlig bok ni måste läsa helt enkelt!
Amy älskar julen... i vanliga fall i alla fall... detta året blir det inte som hon tänkt sig. Amy har nyligen debuterat som författare med en deckare. Hon signar sig hos ett större och mer väletablerat bokförlag som vill att hon ska släppa det hon skriver nu för att skriva fem böcker i en ny genre erotisk crime. Samtidigt försöker hon hänga med i de vanliga jultraditioner samtidigt som hennes make ska bygga ett nytt kök... bara ett par veckor före julafton.

Jag har läst det mesta av Birgitta Bergin och denna kan jag mycket väl relatera till. Julen ska vara den tiden på året då alla ska stressa ner men trots detta så är julen den mest hektiska. Birgitta Bergin skriver en väldigt realistisk bok om stress, förväntningar och julen. Boken är mysig och bra. En bra feelgood med ett litet mörker. Läs den!!!!
Amy älskar julen, tror hon iaf...de senaste åren har det mer och mer känts som ett tvång. Amy har också precis debuterat som deckarförfattare och hon anstränger sig för att boken ska höras och synas men boken verkar gå obemärkt förbi folket. En dag ringer Sveriges mest framgångsrika förläggare och han lovar guld och gröna skogar och Amy jublar men kan priset för kändisskapet bli för högt....och hur ska det bli med julen när köket fått fuktskador....

För mig är Birgitta Bergin en favoritförfattare, jag har läst det mesta som hon har skrivit och verkligen gillat alla hennes böcker och denna bok WOW - den här boken var verkligen i min smak - Jag älskade boken. Boken är välskriven, rapp i språket, lättläst med ett bra driv framåt och jag sträckläste den. Boken har humor men också en allvarlig underton - Vad är det vi jagar här i livet? Framgång och lycka och vad är det egentligen? Är det att vara känd och se lycklig ut på sociala medier? och Vad är den perfekta julen? Vill man läsa om en bok som är underhållande, har allvar och humor med komplicerade relationer både inom yrke, vänner och familj och som handlar om jul då är den perfekt. Titeln på boken tycker jag är fantastik för det är nog så många av oss känner Älskade jävla jul... och jag säger Älskade bok - den är helt underbar att läsa.
Det här måste vara den första boken jag läst av Birgitta Bergin (men absolut inte den sista) och det är framförallt titeln som lockade mig ifrån början. Älskade, jävla jul är en så otroligt bra kortfattad sammanfattning av vad jag och jag tror många andra med mig känner inför julen och jag blev så nyfiken på vad denna författare kunde göra med detta.

Jag gillar verkligen hur författaren lägger upp boken nästan som en adventskalender och alla dessa listor som skrivs. Ett hektiskt arbetsliv, familjeliv skall kombineras med den perfekta julen, en uppgift som är i stort sett ogenomförbar för vilken människa som helst. Vi är så många som har en bild i huvudet av hur julen skall vara och vi håller på att stressa ihjäl oss för att uppnå detta när det viktigaste ändå är att ha möjligheten att umgås med nära och kära.

Jag har både skrattat och blivit irriterad med Amy, huvudpersonen i boken, hon vill så mycket för sig själv och familjen och för jultraditionerna och det är helt rätt att prioritera bort vissa saker MEN INTE det traditionella julbordet, det kryper i hela kroppen på mig. Skämt och sido, detta är en riktigt härlig julbok som lockar fram julstämningen och många skratt och fniss. En av årets bästa julböcker enligt mig för att få fram julkänslan och en positiv energi.
En annorlunda, härlig och julig roman som fängslade mig från start. Jag fastnade för alla karaktärer och handlingen är genomtänkt och händelserik. Boken var välskriven och snabbläst, och jag njöt verkligen utav att läsa den.

Författaren har tagit upp djupa, jobbiga ämnen i boken som skapade ett fint djup i handlingen. Julstress, utmattning och för mycket att göra. Älskade jävla jul är ett fint tillskott till alla julromaner, och jag kan varmt rekommendera den till er alla.
Den här är en riktig julpärla! Boken skildrar relationer, juletid och den del man inte pratar så mycket om bland all perfekton, nämligen julstressen. Bokens skildrar också drömmen om att få det som tycks vara det perfekta livet, men gör det alltid en verkligen lycklig?
Boken handlar om Amy älskar julen som hon tror med sin familj . Där det är man Melker , dotter Katinka o sonen Hugo. Amy Har skrivit en bok deckare debut och ett annat förlag som är bättre enligt henne, blir intresserad av att hon ska skriva böcker och ett nytt avtal får hon av dom för 5 böcker. Så hon skriver på det. Fast det senast känns som att jultraditioner - att gör lister som tvång. Hon utsätts för hot på FB. Är jätte kaos hemma hos Amy i deras kök. Amy vill äändra på jultradition o slippa julmat. Då vill manen att hon ska klar 1 v utan att var på nätet o vara mer närvarande. Dotter träffar en kille o dom är med om en trafikolycka. Sedan händer det mycket med Amy nya bokförlaget..
En julbok som jag tyckte saknade den där charmiga julkänslan och det beror nog på att Birgitta fokuserar på Amys julångest och det gör att den rätta julfeelingen inte når fram till mig.

Men trots avsaknaden av det juliga och den riktiga julstämningen så är det här en bok som jag ändå gillar.
Från en ganska trög start så gasar Birgitta på handlingen från mitten till slutet och då sträckläste jag boken.
Jag gillar att man får följa Amys kamp för att synas och vara förläggare till lags fast hon kanske inte riktigt själv kan stå för det som krävs. Jag kan tro att det lätt kan bli så att författaren får göra en hel del avkall på sina egna tankar och värderingar.

Som vanligt är det en välskriven och starkt berättelse som vi får hänga med i. Spännande karaktärer och Amys jakt på det perfekta livet.

En annorlunda men riktigt bra historia som bjuder på fart humor men som ändå har en allvarlig underton.
Om julälskande Amy som just släppt sin deckardebut som det går sådär för. Dessutom står hon mitt i ett köksrenoveringskaos, dottern flyttar hemifrån, maken utmanar henne att vara utan sociala medier en vecka. Och mitt i allt detta får hon ett erbjudande om ett 5-boksavtal med landets hetaste förlag.
Plötsligt är Amy namnet på allas läppar. Men var det på det sättet hon ville ha det?

Gillade verkligen den här! Den väckte många funderingar samtidigt som den gav härlig läsning. Skildringen av relationen mellan Amy och dottern var så fin ☺️ en olycka och starkt skilda värderingar som binder dem tajtare samman.
Och kanske skulle man testa en detox på sociala medier
Då har jag läst ut årets första julbok. Lite småmysigt ändå. Gillar boken massor. Den förskönar verkligen inte livet och hur det kan vara för någon som har det jobbigt. Dock tycker jag Amy är lite väl envis haha men jag förstår att hennes karaktär inte går att göra på annat sätt.

Men en trevlig bok skrivet i jagform och man har en hektiskt tid med julstök och kaotiskt kök. Amy som är författare har häcken full med nytt förlag och hon vill gärna "bli känd"! Eller?

5 av 5 gripar i betyg
Amy Strandberg, debuterande deckarförfattare, älskar jul. Eller åtminstone inbillar hon sig att hon gör det. I alla fall har hon gjort det hela livet, så varför skulle denna julen vara annorlunda? För vad som börjar med en uttalad önskan om att få slippa julbord på julafton blir ett julkaos utan dess like. Amy byter från ett litet förlag till ett större och mer säljfokuserat förlag, blir nättrakasserad, försöker rädda sin väninna ur fördärvet samtidigt som dottern flyttar hemifrån till ett kråkslott utan centralvärme. Dessutom har hon lovat sin man att vara skärmfri en hel vecka, mitt i marknadsföringskampanjen av hennes första bok.

"Älskade jävla jul" är en minst sagt actionspäckad bok. Det blir inte en lugn stund för stackars Amy och det är lätt att läsa "bara en sida till". Men boken lyfter också en del intressanta tankar, som att det värsta som finns är en kvinna som ljuger om övergrepp, även om ingen förövare pekas ut och brottet alltså är offerlöst.

Jag har mina funderingar kring vissa saker, som hur klimataktivister skildras. Jag hade så gärna velat ha lite självdistans och skrattat åt oss tokar som tar saker till det extrema och vägrar flyga, men vi är i ett underläge. Det är svårt att skratta åt de som alltid blir hånade. Jag är också lite tveksam till att man aldrig råkat ut för något som helst obehagligt om man jobbat inom den bransch huvudkaraktären gjort. Jag misstänker att man inte behöver hitta på några övergrepp då...
Jag tyckte om den här boken! Lättläst, underhållande, feelgood med lite eftertänksamhet och julstämning. Underbart!

”Älskade jävla jul” är en fartfylld, humoristisk och härlig feelgoodroman med en del igenkänningsfaktorer (måste också skriva listor!! Hur överlever man annars?!).

Jag tycker om hur berättelsen är uppbyggd, att den är som en adventskalender som startar den 1 december. Historien är trovärdig, välskriven med ett rappt språk. Birgitta är bra på att skriva böcker som jag inte vill lägga ifrån mig och jag tycker om hur hon vävt in problematiken med att vi alltid är så uppkopplade till sociala medier. Hon är även bra på att skriva om det vardagliga livet, hur det kan vara med stress och en vilja att livet kanske ska vara på ett sätt som det inte är.

”Älskade jävla jul” är en bok med både hjärta och smärta, en bok jag rekommenderar varmt!
Ett starkt, roligt och händelserik feelgood fullt med jultraditioner, massor med snö och en jul som blir långt ifrån perfekt!
Äntligen en bok till av Birgitta Bergin.
Med hög igenkänningsfaktor bidrar denna bok i slutändan till att jag kommer lite till insikt. Man behöver inte stressa så som man gör i juletid med alla dessa måsten.
Bokens huvudperson, författaren Amy, kämpar för att få fart på sin författarkarriär. På hemmaplan väntar ett julfirande med allt som minutiöst ska förberedas enligt tradition. Det störande momentet inför jul är köksrenoveringen som drar ut på tiden.
En dag får Amy ett förslag hon inte kan tacka nej till. Plötsligt är hon intrasslad i diverse situationer och lögner, allt för att hon har svårt för att säga nej och längtan efter att få bli erkänd som författare och komma upp på listorna.

Jag blir så fast i denna fina julbok, full av traditioner. Jag gillar hur du, Birgitta, lyfter fram Amys personliga resa som hon gör på kort tid. Tycker att du fångar hennes inre känslor och förmedlar ut det på ett enkelt sätt, det är okej att känna Älskade jävla jul. Vi gillar högtiden men samtidigt är det för jävla jobbigt.
Att dessutom få följa hela historien i ett vintrigt landskap är ett stort plus (även om det är föga troligt med den vintern i Gäteborg).
Ett stort plus också för historien kring hur vi lever våra liv på sociala medier, hur viktigt det är med likes och kommentarer. Samtidigt hur ont det gör med elakheter och hur lätt det är att gömma sig bakom ett trollkonto.
Böcker som handlar om just böcker, författare, bibliotek och/eller bokhandlar ligger mig varmt om hjärtat och den här gör mig inte besviken.
Jag hoppas innerligt att årets jul blir en älskad jävla jul och att vi slipper ställa in den av hänsyn till de rådande omständigheterna.
Älsksde jävla jul är en bok som jag anser återger vår nutid. Människor som fastnat i ett ekorrhjul uppbyggt av karriär, att få synas och att ständigt vara uppkopplad.

Amy är författare och jobbar hårt med att marknadsföra sig själv och sin debutbok. Dessutom vill hon räcka till för barn och vänner. Samtidigt närmar sig julen, julen som hon alltid har älskat. Den ska vara lika perfekt som den alltid varit och i december ska allt ske i den ordning som det alltid gjort.

Amy möter framgång när hon kontaktas av en erkänt stor bokförläggare. Han lovar att hon kommer bli berömd för sina böcker om hon följer hans råd.

Inledningsvis känner jag att det inte är speciellt roligt att följa hennes signeringsstunder, att-göra-listor och vimsiga grubbel. Vissa dagar påminner för mycket om varandra bara att hon tycks trassla in sig mer och mer. Hon tappar greppet om sig själv. Det är beundransvärt att maken orkar stötta henne som han gör.

Naturligtvis spricker allt och Amy rasar ihop. Det är då den bästa delen av boken framträder. Vi får följa Amy då hon bryter samman och det är så verklighetstroget skildrat. Att vara utmattad, utbränd tolkas på ett utmärkt sätt. Att då få hjälp av nära och kära är livsviktigt och Amy får den hjälpen. Det blir en jul långt ifrån den perfekta och därför alldeles, alldeles underbar.

Boken är utgiven Bokfabriken, år 2020.
I ”Älskade jävla jul” får vi följa författaren Amy från första december fram till julafton. Den älskade jävla julaftonen. Redan från början kunde jag känna igen mig i Amys strävan med att allt ska vara så perfekt visas upp från sin bästa sida. Allt ifrån adventspynt som inte lyser, familjen som vill hålla traditioner, kontrollbehovet och för att inte prata om alla listor som ska skrivas. Hon jobbar hårt med att synas på sociala medier för att göra reklam för sin debutbok, en deckare, och när hon helt plötsligt får ett kontrakt av en mycket eftertraktad förläggare börjar cirkusen på allvar. Allt går fort, lite väl fort och Amy får svårt att hinna med och snurrar istället in sig i sina egna krav på sig själv. Bitvis kände jag att jag ville ropa till Amy att stanna upp, pausa en stund och tänka och känna efter lite.
Boken var välskriven och tack vare all igenkänning gick den rakt in i mitt hjärta och jag kan varmt rekommendera er att läsa den här boken.
Det här är en bok med rappt språk och bra handling som gör att den är svår att lägga ifrån sig innan den är utläst. Jag lever mig in i den, fnissar, skrattar, får tårar i ögonen och tänker många gånger nej, nej! Igenkänningsfaktorn är hög och man får många tankeställare om sociala medier och ” den perfekta julen”. Boken blandar humor med allvar och lämnar också ett hopp. Ett hopp om att det är ok att släppa kontrollen och att allt inte behöver vara perfekt. Rekommenderar boken varmt.
En julbok lite för tidigt innan jul men jag var så sugen. Den både fick en att längta och att inte längta till jul....
Den handlar om debuterade författaren Amy. Amy som vill ha kontroll. Som skriver listor om allt och som vill ha saker som de alltid varit. Som heller inte ber om hjälp utan bara ångar på. Det sätter henne i knepiga och ibland rätt lustiga situationer.
Boken har ett rappt språk, den är fylld av fart och vändningar. Birgitta beskriver relationer och det sociala spelet på ett väldigt träffsäkert vis.

Den får en även att tänka till. Vad är viktigt i livet? Hur vore det att kliva av all hets och inte vara så uppkopplad och yppdaterad hela tiden? Att sluta jämföra sig med andra och att förstå all den stress det faktiskt kan resultera i.
Mitt i all julstress och komplikationer så känner man hopp om att allt ordnar sig.
Det går släppa kontrollen. Allt behöver inte vara perfekt. Allt behöver inte falla bara för att man inte har kontroll.
Vänner och familj finns oavsett.

En riktig liten pärla som jag gillade!
”ÅhNejNejNej” var en återkommande tanke under läsandets gång. Jag fnissade, oh-no-ade och fick tårar i ögonen medan jag läste. En bok som jag först tyckte började som en käck feelgood övergick mer och mer till det berättandet jag känner igen hos Birgitta Bergin. Hon sätter fingret på det ömma och läsaren känner ofta igen sig - mer eller mindre. Vem vill t ex inte ha den perfekta julen och stressar för att den ska bli som den alltid varit. Vad händer om man gör annorlunda?

En mycket läsvärd bok