Strandläsning

Beach Read
Bok av Emily Henry
January Andrews skriver romantiska böcker. August Everett har hyllats för sina romaner. Egentligen har de inget mer gemensamt än författarskapet. Förutom att de bor grannar och att båda har skrivkamp. Men de antar en utmaning. August ska skriva romantik och January ska skriva nästa, episka roman. Båda kommer att skriva klart och ingen kommer att bli kär. Självklart inte.
En hederlig feelgood! Precis vad man behöver när man är lite nere för den här boken får en verkligen att fly verkligheten och är full med härlig humor.
Nej men wow vilken underbar feelgoodbok! En perfekt blandning av klyschig och oförutsägbar, romantisk och sorglig. Detta är en bok när feelgood är som bäst, när man inte kan sluta läsa även fast man veeeet att det kommer sluta lyckligt. Det är underbart beskrivna karaktärer och en miljö som får en att drömma sig bort från ett grått Sverige. Rekommenderar boken starkt!
Vilken fullständigt UNDERBAR feelgoodbok! Så otroligt smart, rolig, romantisk och härlig. Helt klart den bästa bok jag läst i år!
När man själv är en boknörd är det extra roligt att läsa om andra som är det, eller som skriver böcker, eller som arbetar med det. I alla fall tycker jag det, och jag tror också att det var därför jag fastnade ganska omgående i den här boken. Den handlar trots allt om två författare, som dessutom ger sig ut på okänd mark i och med att de testar nya genrer.

Bokens miljöer är något av det första som slår en och jag kan verkligen måla upp bilden av dessa strandhus, bokhandeln och allt annat runt omkring. Det var helt rätt att läsa den här boken under sommaren, det gav liksom rätt känsla. Vad gäller karaktärerna får vi möta en hel del, men framför allt January och Augustus. Augustus får jag ganska omgående en viss känsla av och till en början är det inte helt positivt men han växer i mina ögon. När det gäller January är det något tragiskt som har lett till att hon nu är i strandhuset och bit för bit får vi fler detaljer till historien. Det är romantiskt men det finns också viss komisk och även en del svärta. Precis så som en feelgood ska vara, enligt mig.

Jag kommer inte att hylla boken till skyarna, som jag har sett många andra göra, men jag rekommenderar den definitivt om man gillar den här typen av böcker. Jag blev även väldigt nyfiken på Emily Henry som författare.
Älskar den! Träffsäker, vacker... komplicerad fast på ett okomplicerat sätt! Jag har gråtit, varit kär, skrattat och älskat att den handlar om att skriva böcker!
Underbart charmig bok som fått mig att både skratta högt och sitta med tårar i ögonen. Det var en perfekt blandning av kärlek och lite tyngre ämnen som huvudkaraktärerna fick kämpa med.
Sett mycket negativt om den här boken. Men jag förstår det inte alls.

Jag tycker den var alldeles alldeles underbar 😍 Det är en sån där bok man vill trycka mot bröstet och krama när man läst klart den. En sån bok som får en både att både fånle och fnissa.
Inte bara romantik utan också allvar i en för mig perfekt mix. Bra kemi mellan huvudkaraktärerna och sidokaraktärer jag gärna skulle vilja veta mer om.
En charmig feelgoodroman som kan verka lättsam och ytlig, men som har så många fler lager och djup. Det är en fin berättelse om två vilsna författare som var och en bär på starka och sorgsna erfarenheter. Händelser som de varit med om och som de behöver ta itu med för att kunna hitta lyckan igen och för att kunna fortsätta skriva. Att boken även handlar om böcker, läsning och författarskap gör ju såklart boken ännu bättre
Antagligen en av de bästa romance böckerna för 2020! Perfekt för läsare av Simona Ahrnstedt. Kemin mellan huvudpersonerna är spot on. Det är retsamt, roligt, romantiskt, sexigt och smart. Och en bok om två författare som blir kära medan de försöker övervinna sina writers blocks? Yes please.
En romanceförfattare som inte längre tror på kärleken och en litterär författare som tappat inspirationen antar en utmaning som kan komma att förändra allt de tidigare trott om lyckliga slut.

Augustus Everett är en hyllad romanförfattare. January Andrews skriver bästsäljande romanceböcker. De är varandras raka motsatser.

Faktum är att det enda de har gemensamt är att de bor grannar, i varsitt strandhus, och har drabbats av skrivkramp. Det vill säga tills de en kväll antar en utmaning: Augustus ska tillbringa sommaren med att skriva något romantiskt och January ska skriva nästa stora amerikanska roman. Hon ska lära honom allt hon kan om romantiska komedier och han ska låta henne intervjua överlevare från en sekt. Inga problem. Båda kommer att skriva klart sina böcker och ingen kommer att bli förälskad. Inte alls.

Det här är en bok som är så där bra att du bara vill sträckläsa den från pärm till pärm, men läser väldigt långsamt och pausar läsningen för att du inte vill att den ska ta slut. En riktig feelgoodpärla som har allt en feelgoodbok ska ha: mysig, rolig och romantisk. En läskaramell med lyckligt slut!
Oj, vilken bok! Vad som till en början verkar vara en klassisk feelgood (två författare med skrivkramp slår vad om att de behärskar den andres genre minst lika bra och den som får sin bok utgiven först vinner) visar sig mycket mer komplex och tar vägar som man inte hade gissat. Och, som tur är, en del vägar som man definitivt hade gissat.

Även om handlingen i sig egentligen är långsam så var det nästan omöjligt att lägga bort boken samtidigt som jag inte ville läsa ut den för fort för jag vill ha mer, mer, mer. När jag inte läste den så tänkte jag på den och gick igenom händelser i huvudet igen och igen. Och jag är ledsen, alla fiktiva karaktärer, men jag gillar verkligen när ni inte får varandra för snabbt och lätt.

Den här boken är väldigt "filmisk" och jag har lätt att se allting framför mig. I vissa böcker förstår man vad personerna känner och i andra så känner man det själv, och för "Strandläsning" gäller nummer två. Jag vet inte vilka fler superlativ jag ska ta fram men för mig var det här lätt en av årets bästa böcker
En helt underbar romance där två rivaler och författare byter genre över en sommar.

Strandläsning gjorde mig inte besviken! Den var mysig, den var rolig, den fick mig att känna. Boken underhöll mig på hög nivå. Dynamiken mellan karaktärerna var trollbindande och jag ville bara läsa vidare, vilket jag gjorde.
Jag är definitivt inte ensam om att ha läst den här boken den senaste månaden, men jag förstår verkligen hypen. Den här boken är mysig, underhållande, pirrig och har ett djup som jag verkligen uppskattar. Trots att det är en feel-good är inte allt glitter och glamour.
Karaktärsporträtten är riktigt bra, både Augustus och January känns som riktiga människor med både bättre och sämre sidor. Alla deras val och handlingar känns rimliga och enligt deras karaktärer. Delar av båda huvudkaraktärernas uppväxter och familjeförhållanden finns med vilket jag personligen uppskattar eftersom det ger en bättre förståelse till varför de är som de är och varför de reagerar och agerar på ett visst sätt.
Sätter som relationen mellan January och Augustus byggs upp på är väldigt fin och fick mig verkligen att känna pirret från början av ett förhållande när allt är nytt och spännande. Deras konversationer är underhållande och jag känner verkligen av personkemin mellan dem.
Till slut vill jag även hylla hur mycket vi fick följa med i bokprocessen. Det var så intressant att få följa med i deras skrivande och jag älskade även konversationerna som författarna hade om böcker generellt.
En bok som jag verkligen rekommenderar helt enkelt!
En feel-good som inte är som andra feel-good böcker jag har läst. Det är inte den typiska handlingen/storyn vilket gör den intressant och unik. Det var en fin läsning, den blandar djup & lättsamhet. Rekommenderas!
Strandläsningen handlar om en romanförfattare som inte längre tror på kärleken och en litterär författare som tappat inspirationen. Författarna kommer sedan att anta en utmaning som kan komma att förändra allt de tidigare trott på om lyckliga slut. ¨Augustus Everette är en hyllad romanförfattare och January Andrews skriver bästsäljande romanceböcker. De är varandras raka motsats. Faktum är att de enda de har gemensamt är att de bor grannar, i varsitt strandhus, och har drabbats av skrivkamp.

Strandläsning är den ultimata sommarläsningen. Men den går lika bra att läsa nu i höst. Det är en lättläst bok som du snabbt kommer in i. Karaktärerna är intressanta och författaren väver in dem på ett perfekt sätt, vilket gör dig som läsare nyfiken från början till slut.

Bokens helhetsbetyg blir 4 av 5. Den var mycket bra men inte enastående.
Strandläsning av Emily Henry är en mysig feelgoodroman som handlar om författande/skrivande, uppbrott, svek, nya vänskaper och upptäckter mm. Jag tror den skulle göra sig bra som film, jag ser redan en bild av strandhusen och miljön runt omkring i mitt huvud.
Vi får lära känna den hyllade romanförfattaren Augustus Everett och författaren January Andrews som skriver bästsäljande romanceböcker. De båda är väldigt olika varandra, men de har två saker gemensamt förutom författandet (egentligen tre, men det får du läsa om i boken): de bor grannar i varsitt strandhus vid Lake Michigan och de har drabbats av skrivkramp. Kraven från förlag hänger över dem tills de en kväll bestämmer sig för att anta en utmaning. De ska byta bokgenre med varandra! Augustus ska under denna sommar skriva en romantisk bok med lyckligt slut och January ska skriva nästa stora amerikanska roman. De ska lära varandra allt de kan om sina respektive genrer så ingenting kommer att gå fel...
January reser till strandhuset hennes far har efterlämnat med skrivkramp och ett kaotiskt inre. Tillvaron så som hon känner den har visat sig vara bygd på lögner och nu måste hon försöka samla ihop skärvorna av det liv som pappans död krossat. Väl på plats träffar hon en gammal bekant från studietiden, den odrägliga snobben Augustus Everett som skriver det January skulle definiera som pretentiösa, litterära romaner. Själv är hon romanceförfattare och därmed är de varandras raka motsatser när det kommer till den litterära banan. Men det visar sig snart att de trots allt har en hel del gemensamt - inte minst problemet med att de just nu inte förmår skriva en enda rad.

Strandläsning är en bitterljuv roman med inslag av både feelgood och romance. Livets stora frågor avhandlas och en stor del av premissen handlar om ensamhet och problemen med tillit, för rädslan för att få sitt hjärta krossat riskerar ibland överskugga även den mest fantastiska kärlek. I takt med att January och Gus lär känna varandras styrkor och svagheter visar det sig ändå att de kompletterar varandra ganska bra och knutarna börjar sakta lösas upp. Men frågan är om de ska våga satsa, eller är det bara en flyktig sommarförälskelse som kommer falna med höstens intåg. Strandläsning bjuder på en finstämd kombination av humor och allvar kryddat med en stor dos litterära referenser. Prefekt läsning för den som vill behålla och maximera sommarkänslan ett litet tag till.
Älskar den här boken! En av de bästa feelgood jag har läst. Den är SÅ smart och underhållande. Måsteläsning nu i sommar!
Älskade denna bok. Hade riktigt svårt att släppa när jag väl börjat. Hade en härlig känsla i kroppen genom hela boken och det kändes som att dialogen fördes med mig.
En riktigt mysig feelgood om två författare för olika genrer som oväntat träffas i en period av skrivkramp. De känner igen varandra från utbildningen, där de konkurrerade om att vara klassens stjärna. De tar ett beslut att skriva varandras bok, som en utmaning att testa en ny genrer. De åker på gemensamma researcharbete för att lära varandra om sitt sätt att skriva och känslorna börjar förändras.
Ibland bara vet jag. Jag läser 5-10 sidor och börjar le fånigt. Ropar till familjen att de nog inte får nån direktkontakt med mig på ett tag. Jag glömmer att sova. Sen närmar jag mig slutet och då lägger jag den ifrån mig en stund. Den kan ju inte ta slut redan!?! En sån bok.
En riktig sträckläsningsbok! January och Augustus är båda författare som kämpar med att få till sin nästa bok. De utmanas att byta genre med varandra och kommer sakta men säkert varandra närmare. Så mycket mer tycker jag inte man behöver veta om denna varma och härliga bok, bara läs!
Den här boken fångade mig. Jag blev inspirerad att skriva själv. Jag kände igen mig och jag skrattade.

Vad händer när en romamceförfattare och en romanförfattare med skrivkramp byter jobb med varandra? I den här boken får man veta det.

January har ärvt ett hus vid havet efter sin pappa. Huset han inrett och haft tillsammans med sin älskarinna. Att han levt ett dubbelliv kommer som en käftsmäll för January när han dör och det för att hon ifrågasätter allt.

Augustus Everett skriver tunga böcker som berör men just nu skriver han ingenting. När January flyttar in i huset bredvid börjar de lära varandra om respektive persons genre och kanske det är vägen tillbaka till att skriva eller kommer de hamna någon helt annanstans?
Åh vad jag gillade den här boken. Redan efter några sidor sköljdes jag över av värmen som finns i boken. Jag bara visste att jag skulle gilla boken och därför läste jag den så sakta jag bara kunde för jag ville inte att den skulle ta slut.
En bok fylld av värme och kärlek. Jag kom på mig själv sitta med ett leende på läpparna vid ett flertal tillfällen... så bra.
🏖 🏖🏖🏖🏖 av 🏖🏖🏖🏖🏖
Jag älskade den här boken. Jag ville helst krama om den här boken hårt efter att jag läst den och aldrig släppa taget. Jag blev lite sur på min man att han inte visade intresse för denna fantastiska bok när jag berättade om den. Jag menar vem kan inte bli intresserad av en bok som handlar om två författare som är grannar och bestämmer sig för att slå vad om att den andre inte kan skriva i varandras genre? Roliga dialoger blandat med känslomässiga minnen. Att lära känna sig själv på nytt, hitta tillit till det man tror på och insikter att människor inte är perfekta hur mycket vi gärna vill tro det. Det är vad den här boken är. En feelgood roman, men inte med ”lyckliga i alla sina dagar” som fokus. Utan en feelgood med ”lycklig här och nu” som mål.
Jag tror absolut att det här blir en av sommarens populäraste bok.