Strandläsning

Beach Read
Emily Henry
2 utgåvor
Välj utgåva
StrandläsningSvenska - Inbunden
ISBN: 9789187879791
Beach ReadEngelska - Pocket
ISBN: 9781984806734
En riktigt mysig feelgood om två författare för olika genrer som oväntat träffas i en period av skrivkramp. De känner igen varandra från utbildningen, där de konkurrerade om att vara klassens stjärna. De tar ett beslut att skriva varandras bok, som en utmaning att testa en ny genrer. De åker på gemensamma researcharbete för att lära varandra om sitt sätt att skriva och känslorna börjar förändras.
Ibland bara vet jag. Jag läser 5-10 sidor och börjar le fånigt. Ropar till familjen att de nog inte får nån direktkontakt med mig på ett tag. Jag glömmer att sova. Sen närmar jag mig slutet och då lägger jag den ifrån mig en stund. Den kan ju inte ta slut redan!?! En sån bok.
En riktig sträckläsningsbok! January och Augustus är båda författare som kämpar med att få till sin nästa bok. De utmanas att byta genre med varandra och kommer sakta men säkert varandra närmare. Så mycket mer tycker jag inte man behöver veta om denna varma och härliga bok, bara läs!
Den här boken fångade mig. Jag blev inspirerad att skriva själv. Jag kände igen mig och jag skrattade.

Vad händer när en romamceförfattare och en romanförfattare med skrivkramp byter jobb med varandra? I den här boken får man veta det.

January har ärvt ett hus vid havet efter sin pappa. Huset han inrett och haft tillsammans med sin älskarinna. Att han levt ett dubbelliv kommer som en käftsmäll för January när han dör och det för att hon ifrågasätter allt.

Augustus Everett skriver tunga böcker som berör men just nu skriver han ingenting. När January flyttar in i huset bredvid börjar de lära varandra om respektive persons genre och kanske det är vägen tillbaka till att skriva eller kommer de hamna någon helt annanstans?
Åh vad jag gillade den här boken. Redan efter några sidor sköljdes jag över av värmen som finns i boken. Jag bara visste att jag skulle gilla boken och därför läste jag den så sakta jag bara kunde för jag ville inte att den skulle ta slut.
En bok fylld av värme och kärlek. Jag kom på mig själv sitta med ett leende på läpparna vid ett flertal tillfällen... så bra.
🏖 🏖🏖🏖🏖 av 🏖🏖🏖🏖🏖
Jag älskade den här boken. Jag ville helst krama om den här boken hårt efter att jag läst den och aldrig släppa taget. Jag blev lite sur på min man att han inte visade intresse för denna fantastiska bok när jag berättade om den. Jag menar vem kan inte bli intresserad av en bok som handlar om två författare som är grannar och bestämmer sig för att slå vad om att den andre inte kan skriva i varandras genre? Roliga dialoger blandat med känslomässiga minnen. Att lära känna sig själv på nytt, hitta tillit till det man tror på och insikter att människor inte är perfekta hur mycket vi gärna vill tro det. Det är vad den här boken är. En feelgood roman, men inte med ”lyckliga i alla sina dagar” som fokus. Utan en feelgood med ”lycklig här och nu” som mål.
Jag tror absolut att det här blir en av sommarens populäraste bok.