Klubben för lyckliga slut

Bok av Caroline Säfstrand
Tre kvinnor från vilt skilda bakgrunder, som alla har olika problem som tar över deras liv, finner varandra efter att de hittat varsin reklamlapp för en skrivkurs med namnet Klubben för lyckliga slut. De träffas här en gång i veckan och kan bearbeta sitt förflutna och försöker skapa sina egna lyckliga slut.
3 utgåvor
Välj utgåva
Klubben för lyckliga slutSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789137158587
Klubben för lyckliga slutSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137156026
Klubben för lyckliga slutSvenska - E-bok
ISBN: 9789137156033
Det här är en tankeväckande berättelse med flera livsöden om mod, livslust, vänskap och kärlek. Caroline Säfstrand har ett fint och samtidigt inkännande och genomträngande språk, som når bortom karaktärerna i berättelsen fram till mig. Jag börjar själv att fundera. Jag tänker och försöker tyda berättelsen, samtidigt som minnesbilder och tankar hos mig själv kommer fram.
Tidsaspekten mellan de olika kapitlen är väl avvägd.
Det enda jag ångrar, förutom att den är utläst, är att jag inte hade med mig en tom skrivbok och en penna och genomförde skrivövningarna samtidigt som karaktärerna i boken.
En underbar feelgood bok som även bidrar till egen reflektion. En historia om hur tre för varandra okända kvinnor möts och hur deras liv påverkas. Hur två systrar glider ifrån varandra och sen flätas samman igen. Hur det som aldrig nämns och pratas om i vår barndom påverkar oss i livet. En underbar bok som jag kommer läsa igen!
Alltså, den här boken. En sån fint berättad historia. Caroline Säfstrand kan sannerligen det här med personporträtt och mellanmänskliga relationer. Det känns äkta och trovärdigt. Berättelsen genomsyras av en värme som tar sig in i mig. Såsom en riktigt bra feelgood gör. Put the kettle on och inta läsfåtöljen, det är dags för bok-och temys.
Klubben för lyckliga slut får ☕☕☕☕☕ rykande och gott te.
Det här var en så himla fin läsupplevelse! En sån där bok som värmer i hjärtat.
Det är så härligt att alla karaktärer är helt vanliga människor med vanliga problem. En änka, en kvinna som är mitt i en separation, en kvinna som inte längre är sedd av sin man och en kvinna med psykisk ohälsa. Allt det här är ju vardag vilket gör det så himla fint att det får vara det och ta upp plats i boken! Extra glad över att Ivy's psykiska ohälsa får synas och pratas om.
”Förväntan” är ordet en av deltagarna skriver på sitt blanka papper när boken närmar sig sitt slut. Förväntan var mitt ord inför denna bok och det infrias med råge.
En berättelse om inre resor hos 4 kvinnor som troligtvis aldrig skulle mötts om det inte varit för skrivklubben. Alla har de sin bakgrund med ett ganska tungt bagage att bära. Alla är de av olika skäl ganska olyckliga i början.
Förutom de fyra kvinnorna möter vi skrivcoachen Sam som också har sina inre demoner att jobba med.
Jag golvas av hur du, Caroline med ord lyckas beskriva så olika personligheters resa mot ett bättre mående och samtidigt få ihop det till en berättelse som skapar ett eget rum i mitt hjärta. Det här är en bok jag alltid kommer bära med mig och ta fram små episoder ifrån när livets motgångar knackar på dörren.
Jag blir också så fascinerad av de detaljrika och verkliga miljöbeskrivningarna av Helsingborg och framför allt Råå. Jag besöker ofta den staden och älskar själv att promenera just på Råå, har sagt till min man att en dag flyttar vi dit. Kanske att min egen förälskelse i staden gör att jag än mer gillar boken.
Den här får verkligen en fullpoängare av mig. Har du inte redan läst den så rekommenderar jag att du gör det.
Det här är en alldeles underbar bok som lever kvar i hjärtat och minnet efteråt. Fina personbeskrivningar av människor med fel och brister samt deras kämpande med att göra livet meningsfullt. Det handlar om en liten grupp människor som träffas på en skrivklubb och allteftersom tiden går så förändras deras liv. Rekommenderar boken varmt!
I klubben för lyckliga slut följer vi fem människor vars liv har fastnat av olika anledningar. Vi har Cecilia, änkan som har växt upp med att fasaden är det viktiga. Hennes syster Michelle som är raka motsatsen till både systern och modern - och blir provocerad av hur lika de är. Den äldre kvinnan Lisbeth känner att livet borde vara mer än att passa upp maken och vara barnvakt till barnbarnen. Gruppens yngsta medlem heter Ivy och lider av en otrolig ängslan som styr hennes liv. Slutligen samlas truppen ihop av skrivterapeuten Sam, en ganska ensam men samlad man som bor i sin avlidna fasters hus och driver klubben som hänvisas till i titeln. Med hjälp av olika skrivuppgifter får Sam gruppen att lära känna sig själva på ett sätt som de tidigare inte har varit öppna för samtidigt som han själv inspireras av deras resor mot det lyckliga slutet. Det är en varm historia om att livet inte tar slut förrän man ligger i graven, och om att man har mer makt över sitt öde än man oftast känner av att man har. Boken har varit ett trevligt sätt att varva ner inför sömn om kvällarna, och om skrivterapi någonsin dyker upp i min omgivning en dag så känner jag mig inspirerad att delta!
Den här boken fångade mig och det kändes sorgligt när den var slut. Ett reklamblad som tre helt olika kvinnor hittar på sina bilar. En inbjudan till "Klubben för lyckliga slut", som visar sig vara en skrivklubb, men inte av det vanliga slaget. Skrivterapeuten Sam har ärvt ett hus av en faster och där kommer de tre damerna, Cecilia, Lisbeth och Ivy att träffas till tillsammans med Sam varje torsdag under 8 veckor. Vid lektion 1 ska de skriva ner det första ord de tänker på och vid varje träff får de ytterligare skrivuppgifter. Är det en slump att denna grupp kommit tillsammans? Det visar sig att livet kommer att förändras för dem på olika sätt och även för Cecilias syster Michelle, som ansluter sig till gruppen. Hemligheter och drömmar avslöjas på ett sätt som hela tiden för handlingen framåt och man undrar hela tiden om det blir ett lyckligt slut?
Jag älskar den här boken! Hur Sam fick dem att verkligen söka inom sig, verkligen få in på djupet.
Det jag gillar med boken är att författaren tar upp saker som faktiskt livet består, både lätt och svårt.

Jag önskar jag kunde hitta en Sam med en klubb för lyckliga slut.
En bok som passar mig perfekt. Caroline Säfstrand har en förmåga att beskriva sköra människor på ett att som får mig att känna det dom känner utan att det blir för mörkt. Man känner skörheten men också styrkan och hoppet som sakta börjar spira längst där inne.

En underbar bok helt enkelt Läs den!
I Klubben för lyckliga slut får vi följa flera olika karaktärer som vid första anblicken ser ut att ha det ganska bra. Men när man skrapar lite på ytan så är det något helt annat. Cecilia är änka och sörjer sin man och lever ett väldigt ensamt liv. Lisbeth lever ett trist och förutsägbart liv och är less på det, medans Ivy har problem med ångest och oro. Dessa tre vitt skilda karaktärer hamnar av en slump på samma skrivkurs och det kommer sakta men säkert att förändra deras liv.
Skrivkursen låter så mysig och jag önskar att det fanns en likadan skrivkurs att gå här i krokarna!
Säfstrand är skicklig på att gestalta vanliga människor som är lätta att tycka om och känna igen sig i. Deras olika inre resor väcker mycket tankar hos mig och vad jag vill göra med mitt liv. Jag blev väldigt berörd av den här boken som trots att den innehöll en del allvar lämnar en varm och trivsam eftersmak efter sig. Jag hade höga förväntningar på den här boken innan jag började läsa den och det är så roligt att mina förväntningar infriades! Klubben för lyckliga slut bjuder på en fin läsupplevelse som stannar kvar i hjärtat efteråt!