Klubben för lyckliga slut

Bok av Caroline Säfstrand
Tre kvinnor från vilt skilda bakgrunder, som alla har olika problem som tar över deras liv, finner varandra efter att de hittat varsin reklamlapp för en skrivkurs med namnet Klubben för lyckliga slut. De träffas här en gång i veckan och kan bearbeta sitt förflutna och försöker skapa sina egna lyckliga slut.
Feelgood när den är som allra bäst. Vilken fenomenal historia. Boken har ett budskap som berör och den innehåller så mycket känslor i form av vänskap, sorg, glädje, kärlek och smärta. Karaktärerna känns trovärdiga och det finns vändningar i berättelsen som man inte förväntar sig. Caroline Säfstrand har en förmåga att skildra människor och känslor på ett sätt som gör mig engagerad i att läsa hennes böcker. Jag njöt av boken från första till sista sidan.
Tre väldigt olika kvinnor får en reklamlapp på sina bilar med inbjudan till skrivkursen "Klubben för lyckliga slut". Cecilia sörjer sin man som hon förlorat, Lisbeth lever i en grå vardag och längtar efter ”livet”, Ivy är en orossjäl. De tre sammanstrålar i skrivkursen som är av det annorlunda slaget och leds av Sam som själv går och bär på en sorg. De träffas en gång i veckan under 8 veckor, och så småningom är de på en ny väg i livet. Djupa hemligheter från det förflutna nystas upp och steg för steg lär de sig att älska, leva och skratta igen.
Tre kvinnor befinner sig vid ett vägskäl i livet, dessa tre kvinnor får en reklamlapp på sina bilar om en inbjudan till skrivkursen "Klubben för lyckliga slut" ingen tänker gå dit men på något sätt så hamnar de alla tre där. Cecilia som blivit änka, Lisbeth som längtar bort från sitt gråa, förutsägbara liv och Ivy som oroar sig för mycket kring allt. En gång i veckan träffas de på skrivarkursen där Sam är kusrsledare som även han har en del att bearbeta från sitt förflutna.

Jag har nog läst de flesta av Carolines böcker och gillat dem alla och likaså denna. Den här boken är en feelgoodpärla som har ett djup, mycket känslor allt från sorg, vänskap, smärta, värme, kärlek och gemenskap. Jag tycker Caroline skildrar både känslor, människor och miljöer på ett djupare plan så att jag som läsare upplever det både äkta och trovärdigt. En underbar bok om relationer och livet, om att utvecklas och att hitta sig själv och sin väg för att bli lycklig.
Boken handlar om kvinnorna Cecilia, Lisbeth och Ivy som lever helt olika liv och som absolut inte känner varandra. En dag på parkeringen så får dem en lapp i vindrutan om en skrivkurs och blir mer eller mindre intresserade.
Cecilia är åklagare och har förlorat sin man i en tragisk bilolycka och lever ett isolerat liv där hon går till jobbet och kommer hem till sitt orangeri. Hennes liv är stillsamt och hon vill inte ha en direkt kontakt med omvärlden. Allra minst med sin syster Michelle som hon inte haft någon kontakt med på flera år och som helt plötsligt ska bo hos henne en period.
Lisbeth jobbar som kock på en förskola och lever ett tråkigt och händelselöst liv. Hennes man Vidar går hemma hela dagarna förutom när han är iväg och tränar men annars ser dagarna ut densamma dag ut och dag in. Lisbeth vill gärna renovera och få mer liv i tillvaron men Vidar är nöjd med livet som det är. Hon gör ett tappert försök att piffa upp sig och handlar en kofta på Kappahl men ångrar sig och beslutar sig för att använda samma gråa kofta som alltid.
Ivy lever ett lugnt liv men är ständigt orolig för sin son Liam och alla dess utmaningar som kommer. Det är hennes man Ossian som får ta Liam till simskolan eftersom Ivys tankar vandrar iväg till om "tänk om han drunknar" eller tänk om han trillar och gör sig illa.
I Ivys liv dyker det upp en röd Opel som ständigt förföljer henne och hennes omgivning tycker det är nonsens, det finns många röda bilar som åker omkring men hon står fast vid sin åsikt.

Kvinnorna lever helt skilda liv gentemot varandra men hamnar till slut på skrivklubben för lyckliga slut som får en oväntad betydelse för dem alla. Lisbeth hamnar mitt i en lögn och ljuger för sin man och säger att hon går på en stickkurs och hos Cecilia dyker det upp något annat och en dag smyger hon in i ett låst rum och får läsa något helt oväntat.
Blir det klubben för lyckliga slut för dem alla?

Tycker boken är otroligt bra, en sann bladvändare. Den är enkel i sin helhet och man får följa karaktärerna och lär känna dem på djupet.
Caroline Säfstrand har skrivit en väldigt fin bok om olyckliga människor som hittar tillbaka till sig själva och förstår hur de ska gå vidare efter att, i vissas fall något ofrivilligt, ha gått med i en skrivklubb. I den här skrivklubben jobbar man mer med sig själv och sin acceptans över livet än med att utveckla sitt skrivande.

Jag gillar att läsa om personerna och miljöerna är även de fint beskrivna - jag vill också ha ett orangeri i anslutning till mitt sovrum. Jag tycker nog mest om Lisbeth, som känner sig dum för att hon köpt en färgglad kofta när hon redan har en grå. Det ger hopp när hennes berättelse utvecklas och jag ler när jag lyssnar.

Dejt här är bok som får mig att tänka till kring livet och hur vi alla kan få lyckliga slut - men lycka är inte samma för alla.
Fantastisk feelgood. Tårarna har strömmat ner för kinderna, den har fått mig att le och skratta. Full av relationer, värme och kärlek.
”Klubben för lyckliga slut”’ är en helt underbar roman som innehåller hela spektrat från sorg och förtvivlan till utveckling och lycka. Vi får följa ett antal vilsna karaktärer som kommit på avvägar i livet och som nu får en chans att växa, utvecklas och hitta nya vägar framåt. Jag älskar boken, som är en helt ljuvlig pärla fylld av värme, relationer och fina detaljer som jag fastnar för.

Vi får följa fyra väldigt olika kvinnor som var och en står inför ett vägskäl i livet.
Cecilia som förlorat sin man i alldeles för tidig ålder och som försöker hantera sin stora förlust med ordning och listor. Hon har också en komplicerad relation med sin syster Michelle. Michelle ligger i skilsmässa och flyttar tillfälligt in hos sin syster. De är väldigt olika och något långt tillbaka skaver.
Lisbeth närmar sig pensionen och är van att serva alla omkring sig, men har glömt att ta hand om sig själv.
Ivy lider av oro och ångest som påverkar hela hennes tillvaron.
En dag hittar de ett flygblad med en inbjudan till en skrivkurs ”Klubben för lyckliga slut”. Ingen av den tänker gå, men hamnar där ändå. Ledda av skrivterapeuten Sam (som själv har saker att hantera), träffas de en gång i veckan och med pennan som verktyg startar de sin väg framåt mot nya livsval. Sakta och med stöd av varandra lär de sig leva, skratta och älska igen.

De är alla väldigt fina personligheter som jag fastnar för och genom boken får vi följa deras stapplande steg framåt. Hur de steg för steg prövar sig fram, vågar göra förändringar och välja nya vägar att gå. Det finns en fin stöttning mellan dem i gruppen. Det är inte enkelt, men längs med vägen får de nya insikter och ställs inför nya utmaningar.

Jag har läst fem av Caroline Säfstrands sex böcker och tycker att de alla är fantastiska! Hon är en mästare på att skriva om relationer och känslor, med allvar och djup men ändå på ett lättsamt och hoppfullt sätt. Jag rekommenderar varmt både denna och hennes tidigare böcker.
Klubben för lyckliga slut är en skrivkurs där kursdeltagarna genom att skriva ner sina tankar, lättare ska kunna reflektera över dem. Här samlas tre sinemellan mycket olika kvinnor tillsammans med kursledaren Sam en kväll i veckan för att dricka te, skriva och prata om vad de skriver.

Det är 60-åriga Lisbeth som jobbar i köket på en förskola och är trött på sitt enahanda liv, trött på att känna sig som en grå mus och drömmer om en gul kofta. Det är Cecilia som är åklagare och en alldeles för ung änka, som hjälpligt håller ihop livet med fasta rutiner men ibland tillåter sig att bryta ihop, ensam i sitt orangeri. Det är småbarnsmamman Ivy som är rädd för allt, men allra mest för att det ska hända hennes älskade son något. Därför ringer hon så många gånger till förskolan att de till slut inte svarar längre.

Alla är de tveksamma till Klubben men har ändå gått dit och tillsammans börjar de en resa som ska förändra livet för dem alla och ge dem vänner för livet.

Det är ingen lycklig samling människor vi blir presenterade för. Med fina personporträtt låter oss författaren följa dem på deras snåriga väg genom livet. Man tycker om dem, känner med dem och vill veta mer. Det är mörkt och tungt men med feelgood-bokens löfte om ett i alla fall någorlunda lyckligt slut hamnar historien på precis rätt nivå.

Det här är riktigt, riktigt bra. Gillar du feelgood så läs. Gillar du inte feelgood så läs, jag tror chansen trots allt är stor att du gillar den här.
Caroline Säfstrand är mycket bra på att skriva riktig feelgood med riktiga människor, så även i denna bok. Några personer söker sig till skrivkursen Klubben för lyckliga slut, som träffas en gång i veckan. Men de får inga vanliga skrivuppgifter utan det handlar mer om att titta inåt och dricka te av olika slag, under den sympatiska skrivledaren Sam ledning.
Det är roligt att följa de olika kursdeltagarna i deras kapitel, deras liv och förändring och jag önskar att jag också kunde gå på en sån kurs.
Det är varmt, respektfullt berättat och det är härligt att veta att det kommer vara mer positivt när boken är slut än det är när man möter karaktärerna första gången.
Klubben för lyckliga slut är en härlig feelgoodroman som har allt! Hjärta, smärta och familjehemligheter. Tycker att författaren har lyckas hitta en fin balans på att hantera olika typer av sorg och själslig smärta samtidigt som hon förmedlar hopp och glädje.

En berättelse som dessutom bjuder på målade miljöbeskrivningar och ett härligt och lagom stort persongalleri.
Vilken godbit till bok! Tänk att jag inte upptäckt Caroline Säfstrand förrän nu! Den här boken har allt en härlig feelgood behöver. Olika, skickligt uppbyggda karaktärer, som man lär känna och känner med, alla med olika bagage och olika vägar framåt. Änkan Cecilia och Lisbeth, som tillsammans med sin man fastnat i gamla hjulspår, samt Ivy, som brottas med starka oroskänslor, står i centrum. Alla möts de hos Sam, som håller i en skrivkurs. Det blir starten på något nytt för dem alla. Jag gillar den realistiska skildringen av livet och vilka vändningar det kan ta och boken ger en så hoppfull syn på vad medveten förändring kan göra. Det är hög igenkänning och de vägskäl i livet som det handlar om är sannolikt lätt för många att relatera till. Härliga karaktärer, härlig skånsk miljö och härligt flyt! Jag gillar den mycket och måste genast ta mig an fler böcker av Säfstrand!
Här har vi en riktig feelgood.
Jag njuter av språket, miljöerna och karaktärerna. Cecilia är änka och barnen har flyttat ut från villan i Helsingborg . Hennes oas är orangeriet med den älskade mimosan.
Syster Michelle flyttar in pga sin skilsmässa. De har inte setts på 10 år.
Cecilia hittar ett flygblad på sin bil som leder henne till Klubben för lyckliga slut. Det är en bokklubb i Råå som kommer att betyda mkt för henne.
Boken ”Klubben för Lyckliga Slut” av Caroline Säfstrand är en bok som går rakt in i hjärtat.

Av en tillfällighet hamnar tre till synes helt olika kvinnor på en annorlunda skrivkurs. På ytan verkar Cecilia, Lisbeth och Ivy leva vanliga liv men det visar sig snart att alla har ett stort bagage att bära och behöver hitta tillbaka och finna sig en plats i livet igen. Genom skrivkursen och de skrivövningar som de får av skrivcoachen Sam blir det många tillbakablickar på olika val de gjort i livet. De lär känna både sig själva och de andra deltagarna på kursen. Kursen öppnar upp för oanade möjligheter och nya livsval.

I denna lite annorlunda feelgood-roman möter man mycket värme men även flera allvarliga ämnen som depression, sorg, skilsmässa och död. Framför allt handlar den om att ta sig igenom något svårt och jobbigt för att kunna hitta ljuset och glädjen i livet igen. Författaren har verkligen lyckats beskriva de olika kvinnorna och deras skrivcoach på ett så personligt och äkta sätt att man blir nyfiken på dem. Hon ger oss en inblick i deras personligheter, bakgrund och liv men framför allt - deras hemligheter!

Jag blir nyfiken på att själv testa skrivklubbens övningar. I dessa kvinnors fall verkar det vara en fungerande terapiform, att skriva sig ur en mörk period i livet!
Caroline Säfstrand är fantastisk duktig på att hålla mig fast i handlingen och vilja stanna kvar där. Som läsare får jag lära känna karaktärerna på djupet och känna både glädje och sorg genom deras upp och nedgångar.
En varm och tankeväckande bok som inspirerar.
Direkt när jag plockar upp en bok av Caroline Säfstrand känns det lite som att komma hem. Jag har tidigare bara läst två böcker av henne men jag har tyckt så mycket om båda och känner igen Säfstrands sätt att uttrycka sig direkt. Det känns äkta och trovärdigt.

I ”Klubben för lyckliga slut” möter vi ett par olika karaktärer som till en början verkar leva ganska bra liv men allt eftersom berättelsen går vidare märker vi att det finns saker som ligger och gror under ytan hos dem alla. Bit för bit öppnar de sig när skrivkursen drar igång och klubben kommer att betyda mycket för dem alla. Jag gillade främst att följa Lisbeth och jag älskade hennes mans reaktion på det hela mot slutet. Det var så härligt att läsa om utvecklingen i deras relation. Jag fastnade också väldigt mycket för skrivterapeuten Sam och var nyfiken på hans liv och hans bakgrund.

Även denna bok av Säfstrand var riktigt bra och detta ska dessutom vara första delen i en serie. Jag ser verkligen fram emot att läsa mer! Författaren är inte rädd för att skriva om tuffa eller svåra ämnen och gör det dessutom så bra. Jag rekommenderar denna bok varmt till de som gillar att läsa feelgood med en dos svärta.
Boken Klubben för Lyckliga Slut är en bok som går rakt in i hjärtat och boar in sig där. Den väcker både min läslust och min skrivlust.

Fyra till synes helt olika kvinnor hamnar av en slump på en gemensam skrivkurs. På ytan verkar allt perfekt men det står snabbt klart att alla dessa kvinnor har ett stort bagage att bära och behöver hitta tillbaka och finna sig en plats i livet igen. Genom skrivkursen och de skrivövningar som de får av skrivcoachen Sam blir det mycket rannsakan och de lär känna både sig själva och de andra deltagarna på kursen.

Det här är en feelgood-roman med så mycket värme och hjärta men den tar även upp allvarliga ämnen som depression, sorg, skilsmässa och död och kampen att ta sig upp ifrån det mörka och hitta ljuset och glädjen i livet igen. Caroline Säfstrand är en mästare på att beskriva de fyra kvinnorna och deras skrivcoach, hon ger oss en inblick i deras personligheter, bakgrund och liv. Till detta även verkligt fina miljöbeskrivningar av Helsingborg.

Det är med både glädje och sorg som jag avslutar boken, det är en bok som man blir glad av men jag sörjer att den tog slut så snabbt. Det är nästan så att jag kan tänka mig att läsa om boken men då ska jag ha en anteckningsbok vid min sida och prova att genomföra skriv-övningarna för mig själv.
Caroline skriver på ett ljuvligt sätt, som trollbinder och får mig att bara vilja ha mer. Nu är boken utläst och tomheten vibrerar i kroppen, jag vill ha mer! Som tur är så är det här första boken jag läser av författaren men absolut inte den sista vill jag lova.

Klubben för lyckliga slut är en härlig feelgoodroman som har allt! Hjärta, smärta och familjehemligheter. Caroline har lyckas hitta en fin balans på att hantera olika typer av sorg och själslig smärta samtidigt som hon förmedlar hopp och glädje. En berättelse som dessutom bjuder på målade miljöbeskrivningar och ett härligt och lagom stort persongalleri. En bok att krypa upp i soffan med, ta med muggen med gott kaffe och tänd ett ljus. Sedan är det bara att njuta.
Cecilia är änka och har svårt att gå vidare.

Lisbeth lever i ett äktenskap som är lite tråkigt.

Ivy har problem med ångest och oro.

Alla tre får en dag en reklamlapp på sin bil om en skrivkurs, "Klubben för lyckliga slut".
De alla tre är lite vilse här i livet och vet inte riktigt vilken väg de ska ta. Så när det är dags för första träffen går de alla hem till Sam som håller i kursen.

Det blir inte alls som de tänkt sig. Klubben förändrar deras liv för alltid.

Här har vi en härlig feelgood om att hitta sig själv och den väg man ska gå. Den har lite djup men är ändå väldigt varm och fin.

Man lär känna karaktärerna bra och jag tycker mycket om dom. Det känns äkta och trovärdigt vilket gör att man berörs.

Trots allvar, rädslor och svek, finns här även kärlek, glädje, hopp och vänskap.
Klubben för lyckliga slut av Caroline Säfstrand.

Vi får här följa en brokig skara människor som alla bär på sina skelett i garderoben.  De sammanförs på en skrivkurs som visar sig vara mer skrivterapi än kurs i skrivande. Vänskap såväl som personligheter utvecklas och tar dig med på en inre resa. Jag är en högkänslig person. Har alltid nära till känslor, skratt och tårar både i yrkesliv (stackars alla runt omkring) och privat. Att på film se Askungens fina mus- och fågelsydda klänning bli förstörd, eller för den delen se henne gifta sig med sin prins, framkallar alltid tårar. När jag läser är det dock annorlunda. Det krävs då något verkligt som greppar tag hårt i mig för att framkalla tårar. När fyra plantor Mimosa planteras i fina terrakottakrukor i ett orangeri i Helsingborg. Då hittade tårarna fram likt bubblorna i den Champagne som intas de båda inblandade systrarna emellan. Äkta, starkt och varmt. Boken tar upp allvarliga ämnen som konflikter och separationer inom familjen, död och psykisk ohälsa på ett rakt, enkelt och innerligt sätt som avslutningsvis lämnar dig med den fantastiska feelgoodkänslan i hela kroppen. Boken får dig verkligen att vilja skriva ditt eget lyckliga slut. Läs den!
Det här är en tankeväckande berättelse med flera livsöden om mod, livslust, vänskap och kärlek. Caroline Säfstrand har ett fint och samtidigt inkännande och genomträngande språk, som når bortom karaktärerna i berättelsen fram till mig. Jag börjar själv att fundera. Jag tänker och försöker tyda berättelsen, samtidigt som minnesbilder och tankar hos mig själv kommer fram.
Tidsaspekten mellan de olika kapitlen är väl avvägd.
Det enda jag ångrar, förutom att den är utläst, är att jag inte hade med mig en tom skrivbok och en penna och genomförde skrivövningarna samtidigt som karaktärerna i boken.
En underbar feelgood bok som även bidrar till egen reflektion. En historia om hur tre för varandra okända kvinnor möts och hur deras liv påverkas. Hur två systrar glider ifrån varandra och sen flätas samman igen. Hur det som aldrig nämns och pratas om i vår barndom påverkar oss i livet. En underbar bok som jag kommer läsa igen!
Alltså, den här boken. En sån fint berättad historia. Caroline Säfstrand kan sannerligen det här med personporträtt och mellanmänskliga relationer. Det känns äkta och trovärdigt. Berättelsen genomsyras av en värme som tar sig in i mig. Såsom en riktigt bra feelgood gör. Put the kettle on och inta läsfåtöljen, det är dags för bok-och temys.
Klubben för lyckliga slut får ☕☕☕☕☕ rykande och gott te.
Det här var en så himla fin läsupplevelse! En sån där bok som värmer i hjärtat.
Det är så härligt att alla karaktärer är helt vanliga människor med vanliga problem. En änka, en kvinna som är mitt i en separation, en kvinna som inte längre är sedd av sin man och en kvinna med psykisk ohälsa. Allt det här är ju vardag vilket gör det så himla fint att det får vara det och ta upp plats i boken! Extra glad över att Ivy's psykiska ohälsa får synas och pratas om.
”Förväntan” är ordet en av deltagarna skriver på sitt blanka papper när boken närmar sig sitt slut. Förväntan var mitt ord inför denna bok och det infrias med råge.
En berättelse om inre resor hos 4 kvinnor som troligtvis aldrig skulle mötts om det inte varit för skrivklubben. Alla har de sin bakgrund med ett ganska tungt bagage att bära. Alla är de av olika skäl ganska olyckliga i början.
Förutom de fyra kvinnorna möter vi skrivcoachen Sam som också har sina inre demoner att jobba med.
Jag golvas av hur du, Caroline med ord lyckas beskriva så olika personligheters resa mot ett bättre mående och samtidigt få ihop det till en berättelse som skapar ett eget rum i mitt hjärta. Det här är en bok jag alltid kommer bära med mig och ta fram små episoder ifrån när livets motgångar knackar på dörren.
Jag blir också så fascinerad av de detaljrika och verkliga miljöbeskrivningarna av Helsingborg och framför allt Råå. Jag besöker ofta den staden och älskar själv att promenera just på Råå, har sagt till min man att en dag flyttar vi dit. Kanske att min egen förälskelse i staden gör att jag än mer gillar boken.
Den här får verkligen en fullpoängare av mig. Har du inte redan läst den så rekommenderar jag att du gör det.
Det här är en alldeles underbar bok som lever kvar i hjärtat och minnet efteråt. Fina personbeskrivningar av människor med fel och brister samt deras kämpande med att göra livet meningsfullt. Det handlar om en liten grupp människor som träffas på en skrivklubb och allteftersom tiden går så förändras deras liv. Rekommenderar boken varmt!
I klubben för lyckliga slut följer vi fem människor vars liv har fastnat av olika anledningar. Vi har Cecilia, änkan som har växt upp med att fasaden är det viktiga. Hennes syster Michelle som är raka motsatsen till både systern och modern - och blir provocerad av hur lika de är. Den äldre kvinnan Lisbeth känner att livet borde vara mer än att passa upp maken och vara barnvakt till barnbarnen. Gruppens yngsta medlem heter Ivy och lider av en otrolig ängslan som styr hennes liv. Slutligen samlas truppen ihop av skrivterapeuten Sam, en ganska ensam men samlad man som bor i sin avlidna fasters hus och driver klubben som hänvisas till i titeln. Med hjälp av olika skrivuppgifter får Sam gruppen att lära känna sig själva på ett sätt som de tidigare inte har varit öppna för samtidigt som han själv inspireras av deras resor mot det lyckliga slutet. Det är en varm historia om att livet inte tar slut förrän man ligger i graven, och om att man har mer makt över sitt öde än man oftast känner av att man har. Boken har varit ett trevligt sätt att varva ner inför sömn om kvällarna, och om skrivterapi någonsin dyker upp i min omgivning en dag så känner jag mig inspirerad att delta!
Den här boken fångade mig och det kändes sorgligt när den var slut. Ett reklamblad som tre helt olika kvinnor hittar på sina bilar. En inbjudan till "Klubben för lyckliga slut", som visar sig vara en skrivklubb, men inte av det vanliga slaget. Skrivterapeuten Sam har ärvt ett hus av en faster och där kommer de tre damerna, Cecilia, Lisbeth och Ivy att träffas till tillsammans med Sam varje torsdag under 8 veckor. Vid lektion 1 ska de skriva ner det första ord de tänker på och vid varje träff får de ytterligare skrivuppgifter. Är det en slump att denna grupp kommit tillsammans? Det visar sig att livet kommer att förändras för dem på olika sätt och även för Cecilias syster Michelle, som ansluter sig till gruppen. Hemligheter och drömmar avslöjas på ett sätt som hela tiden för handlingen framåt och man undrar hela tiden om det blir ett lyckligt slut?
Jag älskar den här boken! Hur Sam fick dem att verkligen söka inom sig, verkligen få in på djupet.
Det jag gillar med boken är att författaren tar upp saker som faktiskt livet består, både lätt och svårt.

Jag önskar jag kunde hitta en Sam med en klubb för lyckliga slut.
En bok som passar mig perfekt. Caroline Säfstrand har en förmåga att beskriva sköra människor på ett att som får mig att känna det dom känner utan att det blir för mörkt. Man känner skörheten men också styrkan och hoppet som sakta börjar spira längst där inne.

En underbar bok helt enkelt Läs den!
I Klubben för lyckliga slut får vi följa flera olika karaktärer som vid första anblicken ser ut att ha det ganska bra. Men när man skrapar lite på ytan så är det något helt annat. Cecilia är änka och sörjer sin man och lever ett väldigt ensamt liv. Lisbeth lever ett trist och förutsägbart liv och är less på det, medans Ivy har problem med ångest och oro. Dessa tre vitt skilda karaktärer hamnar av en slump på samma skrivkurs och det kommer sakta men säkert att förändra deras liv.
Skrivkursen låter så mysig och jag önskar att det fanns en likadan skrivkurs att gå här i krokarna!
Säfstrand är skicklig på att gestalta vanliga människor som är lätta att tycka om och känna igen sig i. Deras olika inre resor väcker mycket tankar hos mig och vad jag vill göra med mitt liv. Jag blev väldigt berörd av den här boken som trots att den innehöll en del allvar lämnar en varm och trivsam eftersmak efter sig. Jag hade höga förväntningar på den här boken innan jag började läsa den och det är så roligt att mina förväntningar infriades! Klubben för lyckliga slut bjuder på en fin läsupplevelse som stannar kvar i hjärtat efteråt!