Emma Sköld, #8

Mytomanen

Bok av Sofie Sarenbrant
En pojke hittas mördad i Ålstensskogen i Bromma efter en orienteringsdag. Ett ungdomsgäng misstänks för mordet, men kriminalinspektör Emma Sköld känner att det är något som inte stämmer. Hennes kollegor döljer något och hon måste ta reda på vad det är för att kunna lösa fallet innan mördaren slår till igen.
Den här boken var så himla himla bra! Kunde inte sluta läsa. Jättespännande fall som man inte kunde lista ut på egen hand och även intressant runt omkring i karaktärernas privatliv. Jag tycker verkligen om att man får "lära känna" flera av karaktärerna på djupet. Det är lika intressant att ta del av systern Josefines liv så som Emmas. Längtar efter en fortsättning!
Precis som med de andra böckerna om polisen Emma Sköld, lyckas Sofie Sarenbrant skapa spänning redan från första meningen i "Mytomanen". Denna spänning byggs sedan skickligt upp och ökar allteftersom berättelsen fortskrider. Jag hinner misstänka alla utom den verkliga mördaren och just det är något som jag uppskattar med Sofie Sarenbrant.

Förutom att man får följa arbetet kring det aktuella mordfallet får man även följa med Nyllet på hans olika psykologbesök, där man sakta men säkert får en bild av vad som hände där den förra boken slutade. Fast stämmer den bilden verkligen med sanningen ..? Jag ser fram emot nästa del i serien och hoppas att man får svaret då!
Ännu en jättebra bok i serien om Emma Sköld.

Vi får följa med Emma, Nyllet och deras kollegor i jaken på den skyldiga till mordet på en ung pojke. Hela boken präglas av en spänning som hela tiden byggs upp och späds på. Man får hela tiden logiska förklaringar på alla misstankar osv.

En välskriven och genomtänkt deckare, jättebra.
Denna bok är del 8 i serien om kriminalinspektören Emma Sköld. I korta drag handlar boken om att pojke hittas död i skogen, rejält tilltygad - detta är dagen efter skolans orienteringsdag. Man börjar misstänka att det är ett ungdomsgäng från Bromma som knivrånat pojken. Emma och hennes team börjar nysta i fallet och det visar sig vara mer komplicerat och invecklat än man trodde från början.

En så efterlängtad bok från min sida och WOW Sofie levererar ytterligare en fullträff. Boken är välskriven och lättläst med ett enkelt språk med ett bra driv framåt och det gör så att sidorna bara flyger fram. Det är en spännande och otäck berättelse. Boken känns väldigt aktuell med det våld och de ungdomsgäng som utspelar sig i dagens samhälle och det är det som gör boken så otäck - den känns väldigt realistisk - tyvärr, för det är inte det man vill se i verkligheten. Jag gillar verkligen Sofies sätt att skriva, att läsa blandningen av Emmas privatliv uppblandat med arbetslivet och allt vad det innebär, det är intressant, spännande och det bygger upp historien på ett bra sätt. En riktigt bra bok och jag kan inte tänka mig att detta är det sista jag får läsa om Emma Sköld, väntar tålmodigt på en fortsättning.
Ännu en fantastisk bok av Sofie Sarenbrant, otroligt spännande och svår att lägga i från sig, en av dom bästa i Serien med Komisarien Emma Sköld.
Älskar Sofies böcker, och denna var lika bra som dom andra Emma Sköld-böckerna
Hemsk berättelse, men tyvärr har man uppmärksammat att sånt händer i verkligheten. Längtar tills hon släpper nästa
Rekommenderas varmt
Jättebra och spännande bok, särskilt eftersom den utspelar sig i Västerort. Vi får följa poliserna Emma, Krille och Nyllet när de jagar en mördare som dödar pojkar. Man blir verkligen fast till sista sidan.
Att läsa Sofie Sarenbrandt går ofta snabbt. Handlingen är spännande och boken svår att släppa ifrån sig. Jag känner till karaktärerna sedan tidigare böcker och Sofie lämnade läsaren med en cliffhanger i föregående bok, Skamvrån. I Mytomanen reflekterar jag kring att det måste vara svårt att gestalta något så brutalt som ett mord på ett barn. Men det som är ännu mer skrämmande är att Mytomanen är fiktion men inte verklighetens tidningsrubriker. Handlingen vävs samman av komplexa relationer, familjerelationer, arbetsrelationer och vänrelationer. När du skrapar på ytan är inte allt så perfekt som det tycks vara. Denna berättelse kommer att gripa tag i dig.
Mytomanen är den åttonde delen i serien om Emma Sköld. Wow säger jag bara! Efter sju böcker om Emma Sköld så har Sofie Sarenbrant gjort det igen!

Den här serien är en av mina absoluta favoriter så jag hade höga förväntningar på denna och jag blev inte alls besviken, herregud vad bra den här var! Vilken bladvändare och vilken fantastisk fortsättning i serien!

Så fort man börjat läsa så är man fast, och det är omöjligt att sluta läsa för bokens höga tempo och korta kapitel gör att man bara vill fortsätta och fortsätta och helt plötsligt så är den slut! Det är ju så att jag medvetet dragit ut på att läsa ut den för jag inte velat att den skulle ta slut så fort! Men ikväll sträckläste jag de sista hundra sidorna och jag säger bara wow wow wow!

Som vanligt är böckerna om Emma Sköld otroligt otroligt spännande och välskrivna med fantastiska karaktärer, som jag verkligen gillar, och bra miljöbeskrivningar! Jag gillade
bakgrundshistorien som vi fick om Emma och Nyllet, samt också den nytillkomne kollegan Krille som jag tycker är ett bra tillskott i handlingen. Under läsningens gång så misstänker man både den ena och den andra men det är först mot slutet som man listar ut vem det är som ligger bakom allt, vem som är mördaren och jag blev verkligen chockad för jag kunde verkligen inte lista ut det!

Och vilket slut! Vilken cliffhanger!
En mycket spännande fortsättning på historian om Emma Sköld..verklighetsbaserat , uppgörelser och mord..
Svårt att lägga ifrån sig
Denna fantastiska och välskrivna bok är den åttonde delen i serien om kriminalinspektören Emma Sköld. Efter bara några få sidor så blev jag fast och desto längre in i boken blev det bara mer och mer olidligt spännande. Vi får följa allt som händer under utredningens gång och även karaktärernas privata liv. Ett stort plus är att det inte är långa kapitel och det var lätt att hänga med i allt. Allt var så perfekt upplagt i boken och denna är definitivt med på min topp 10-lista av deckare. WOW, helt i min smak. En egen Beck-variant fast med Emma Sköld. Slutet gör att jag hoppas på en till del i bokserien
Mytomanen är Sofie Sarenbrants åttonde och senaste bok i Emma Sköld-serien. Just när jag hade börjat läsa boken insåg jag att Sofie Sarenbrant var en av sommarpratarna i P1 2020. Hennes program lyssnade jag på i efterhand.

Den här boken börjar otäckt och spännande direkt. En ung fotbollskille hittas mördad. Han är väldigt illa åtgången och hans plånbok och mobil saknas. Ganska snart faller misstankarna på ett kriminellt ungdomsgäng som knivrånat andra ungdomar i Bromma. Polisen Emma Sköld och hennes kollegor får ta hand om fallet. Emma, som har komplicerade förhållanden till ett par av kollegorna, tycker att det inte är helt lätt att samarbeta. Och hennes kollega Nyllet, som hon har barn med, går i terapi efter det med dödlig utgång som hände i hans hem. Kollegan Krille verkar inte heller helt… stabil. Andra teman i den här boken är klasskillnader och mobbning, för att nämna ett par.

Jag dras med i berättelsen genast. Det här är spännande, jag läser snabbt de korta kapitlen och jag försöker att inte lägga ner för mycket tid på bihistorierna om de olika polisernas privatliv. Det kan bli lite för mycket av detta, men det gör också att karaktärerna blir väldigt mänskliga och att en förstår och inser varför somliga är som de är. Det är definitivt i persongalleriet som författarens styrka ligger och i själva fallet, det som har många bottnar – precis som de inblandade. De som inte ens vet om de är onda eller goda.

Mitt omdöme blir det högsta. Jag gillar den här boken. Slutet har en rejäl cliffhanger. Boken är både spännande och tar upp aktualiteter.
Jag var ju så säker på gärningsmannen... men så fel jag hade... Oförutsägbar, spännande och samhällsaktuell. Åttonde delen om Emma Sköld och jag har inte tröttnat på serien, vill bara läsa mer.
Detta är den åttonde delen om Emma Sköld och hennes kollegor. Jag har alltid gillat Sofies böcker om Emma, då Sofie har en förmåga att twista till det med vem som den är den skyldiga så vi som läsare inte kan lista ut det tidigt. Boken är spännande och har ett bra flyt i handlingen. Välskriven och lättläst. Stort plus det vackra omslaget! Längtar redan så klart på en nionde del.
En favoritkaraktär som återigen briljerar! Spännande men bitvis obehaglig! Rekommenderas varmt!

Det här är den åttonde boken om kriminalinspektör Emma Sköld. Sedan första boken "Vila i frid" så har jag Längtat efter att läsa vidare direkt efter jag slagit igen boken efter att slutordet är färdigläst. Problemet är att det aldrig funnits någon bok att fortsätta läsa då jag började läsa serien direkten när första boken kom ut. Och inget har förändrats... Jag känner precis likadant efter att avslutat "Mytomanen"!

I den här boken får vi träffa en relativt splittrad utredningsgrupp. Men den Måste försöka samla ihop sig när en ung pojke hittas mördad; brutalt ihjälslagen ute i skogen. De börjar leta efter mördaren; de försöker att se till helheten men sprickan i gruppen gör det ännu svårare att finna det dem söker... Tiden är knapp för om motivet är det som de tror mördaren är ute efter så kommer han inte sluta mörda förrän dem själva tar fast honom. Frågan är när det blir och kommer fler att råka illa ut?

En rysligt spännande bok med bitvis väldigt obehagligt innehåll!
Mytomanen, den åttonde boken i serien om den orädda kriminalinspektören Emma Sköld, utforskar teman som fördomar, utanförskap, klasskillnader och framför allt lögner. Vem kan du egentligen lita på?

Sofie Sarenbrant har till hört en av mina absoluta favoritförfattare ända sedan jag läste hennes debutroman Vila i frid.

För mig är alltid Sofie ett säkert kort, när jag väl börjat läsa blir jag aldrig besviken. Hon håller en hög och jämn nivå och man får alltid en härlig, spännande läsning och en bok som är svår att lägga ifrån sig.

Mytomanen är inget undantag.
Du får en bok med snabbt tempo och intrigen håller bra ända in till sista sidan. De olika vändningarna och villospåren är precis som alltid lysande. Ett extra plus för att Sofie är duktig på att sy i hop trådarna utan att det blir konstigt eller krystat.

Dessutom måste jag hylla bokomslaget. Älskar det!
Sofie är inte bara grym på att skriva deckare utan lyckas inspirera med sina bokomslag som är fantastiska och för mig som läsare är det att slå två flugor i en smäll: snyggt bokomslag och en bra handling.
Desto fler böcker jag läser i serien, desto mindre tycker jag om Emma, hon är svår att identifiera sig med och känns osympatisk och ytlig. När hon även fått Krille på kroken och hon kan lämpa över det största ansvaret för barnen på Nyllet, så hoppas jag att hon snart lägger ner sitt kärleksliv och bara fokuserar på arbetet. Det är ändå det hon är bäst på och brinner för. Jag skulle gärna vilja lära känna Emma mer på djupet i kommande böcker och få reda på vad det är som hindrar henne från att knyta an till en partner. Just i Mytomanen så handlar det den här gången om unga pojkar och övervåld vilket kanske inte är det mest intressanta ämnet om ni frågar mig, men det är aktuellt och handlingen flyter på lika bra som vanligt. Det är riktigt spännande. Den jäkla cliffhangern i förra boken gör sig påmind mellan var och vartannat kapitel i Nyllets terapisessioner, men det känns inte som om vi får något riktigt svar på vad som hände. Så det tillsammans med ännu en cliffhanger på slutet gör att jag inte är lika förtjust som i de tidigare böckerna. Det är en solklar sträckläsningsbok dock och även om jag är kritisk till vissa aspekter så blir böckerna bara bättre och bättre skrivna och det är en av få deckarserier som jag längtar efter att få läsa mer av!
Handlar om en tonårskille som hittad död samt om andra killar / pojkar OCH deras mammor/ familjer .kriminalinspektören emma sköld anar att sanningen är en annan .
En bladvändare. Totalt omöjlig att lägga ifrån sig. Varje kapitel slutar med nånting som gör att man vill läsa vidare. Sofie Sarenbrant tar upp händelser som är aktuella i samhället. Det är en otäck deckare, men ändå väldigt läsvärd.
Betyg: 🦋🦋🦋🦋🦋

***************
Vem kan man egentlige lita på? Det är en stor fråga i denna fantastiska bok.

Jag vet att jag i alla fall litar på författaren. Sofie, du har återigen skrivit en helt fantastisk bok. En bok som känns så rätt i tiden. Tycker att du är fenomenal på att skildra samhällsaktuella händelser.
Det finns ett otroligt driv i boken och med korta kapitel bara jag läser på.

Jag verkligen älskar hur du sätter igång min ”detektivhjärna”, jag försöker hela tiden lösa fallet och så har det varit i dina andra böcker också.
**********************
Jag har följt Sofies 10-åriga författarbana och en sak är säker här har vi en av Sveriges (och världens) deckarförfattare.
En riktig bladvändare!! Oj, va svårt det var att lägga från sig boken! Många oväntade vändningar och när man tror sig "veta" vem som gjort vad så lyckas Sofie Sarenbrant hitta en ny vändning. Detta gör att läsaren inte vet vem som "gjorde det" förrän alldeles i slutet av boken. En otäck känsla sprider sig i kroppen samtidigt som en stor spänning finns genom hela berättelsen över att få veta hur det ska gå, gör att läsaren vill fortsätta att läsa.
Har du inte läst någon av Sofie Sarenbrants böcker om Emma Sköld har du många fängslande lästimmar framför dig som är fantastiska!!
Läs om Emma Sköld och de andra karaktärerna!!
Mytomanen av Sofie Sarenbrant, del 8 i serien med Emma Sköld.
En tonårspojke hittas brutalt mördad i Bromma och polisen påbörjar sin utredning med Emma och hennes kollegor i gruppen.
En utredning som spretar åt många håll men som ganska snart börjar att klarna, många indicier pekar åt ett och samma håll. Polisen gör upprepade besök och förhör men när ännu en tonåring från samma gäng hittas brutalt mördad står polisen lite handfallna.
Tempot är högt som i alla Sarenbrants böcker. Men tyvärr upplever jag inte den här riktigt lika genomarbetad som förra boken. Men helt klart enastående läsning ändå! Emma Skölds syster får stor plats i den här boken och jag får inte riktigt till hennes närvaro. Ge mig mer av Nyllet och Krilles relation till Emma 😄
Du gör ett fantastiskt jobb med att leverera riktigt bra polisdeckare år efter år, Sofie! Tack 💙
Har du som läsare inte läst någon av böckerna än så är det bara att börja! Serien är så sjukt läsvärd 🤓
Utgiven 2020
Måste börja med att ge beröm för det otroligt snygga omslaget, love it! Nu till dess innehåll. Man kastas in direkt i handlingen och det gillar jag. Sen blir man kanske automatiskt mer engagerad när det handlar om barn som är offer. I början kände jag att man bör ha läst de tidigare böckerna i serien om Emma Sköld först, men ju mer in i handlingen man kommer desto mer lär man känna karaktärerna och den känslan försvinner.
Kapitlen i boken är korta och språket är lättsamt trots att det handlar om mord. Denna kombo gör att man kan sluka boken i ett svep. Jag uppskattar också att det inte är så lätt att lista ut vem mördaren är. Om det inte framgått tidigare så kommer betyget här:jag tycker verkligen om den!
Polis Emma Sköld är i farten igen. Platsen, som i tidigare böcker, Bromma. En pojke hittad död och sedan en till. Frågorna är många: vem dödar på ett så bestialiskt vis och varför? Är det samma gärningsman bakom båda morden? Kommer fler att behöva dö om de inte snart hittar mördaren?

Samtidigt som jakten på den som dödat pågår väver författaren in viktiga teman som utanförskap, ensamhet och klasskillnader.
En tonårspojke hittas död efter en orienteringslektion i Bromma.
Det har förekommit knivrån tidigare på mobiler, jackor etc. Finns det någon koppling? Eller är det idrottsläraren? Eller fotbollstränaren?
Vem är det som ljuger, vem är mytoman?
Ett slut man inte kan gissa sig till. Knappt man kan tro det när man vet.
Tar upp flera aktuella samhällsproblem som är viktigt att få upp ögonen för.
Mytomanen✨
Den åttonde delen om den orädda kriminalinspektören Emma Sköld! Boken lyfter teman som fördomar, utanförskap, klasskillnader och framför allt lögner. Vem kan du egentligen lita på?

Sofie Sarenbrant gör det igen, en riktig bladvändare är precis vad denna boken är! Jag hade höga förväntningar och jag blev inte besviken. Hon är otroligt skicklig på att skriva litteratur som belyser aktuell problematik i samhället. Det gör att det känns verklighetsförankrat och storyn biter verkligen tag. Jag slukade denna boken och jag kan inte bärga mig att få läsa fortsättningen, längtar redan 🌸
En efterlängtad uppföljare!
Även fast jag hade svårt att komma ihåg händelserna i förra veckan så var den riktigt riktigt bra, spännande och lätt att fastna vid.
Däremot skulle jag va velat ha ett annat avslut :/ var inte riktigt nöjd med hur den slutade
I den åttonde boken om kriminalinspektör Emma Sköld hittas en tonårspojke död i närheten av ett motionsspår. Mycket tyder på att han blivit rånmördad och den ökade ungdomskriminaliteten i området tycks ha en koppling till fallet, inte minst eftersom den döde pojken bevisligen hade varit i bråk med ett rivaliserande gäng. Men för Emma Sköld är det scenariot allt annat än självklart och med hjälp av sin syster får hon istället insyn i vad som pågår bakom vissa av Bromma-idyllens fina fasader. Finns det någon där som bär på en förljugen världsbild, där kravet på att visa upp en perfekt fasad helt har spårat ur?

Sofie Sarenbrant fortsätter att skriva spänning i den högre ligan. Mytomanen är en driven och tät kriminalroman där läsaren hela tiden känner sig närvarande tack vare valet av tempus och en skicklig gestaltning av drivkrafter och händelseförlopp. Mytomanen är precis som tidigare böcker i serien djupt förankrad i vår direkta samtid, för Sofie Sarenbrant har en välutvecklad talang för att snappa upp ”det där som alla pratar om just nu”, vrida det ett varv till och krydda med en stark spänningsintrig där karaktärerna kommer nära. Det är också den styrkan som gör henne till vår regerande deckardrottning.
Sarenbrant fångar läsaren i sin bok där en tonårspojke hittad mördad i Bromma. Utredningen riktas mot flera olika personer i offrets närhet men lösningen hittad bland inledningsvis oanade marker. Efter att ha läst/lyssnar på serien om Emma och hennes kollegor kommer man nära karaktärerna oCh kan leva sig in i berättelsen och deras känslor kring fallen men även problem på deras personliga plan! Toppen!
Hon har gjort det igen! Ytterligare en succébok i serien om Emma Sköld. Jag älskar verkligen denna serie och jag gör det ännu mer efter denna bok. Vilken uppbyggnad och vilket slut, blev helt paff! Bra gjort Sofie!
Har ni inte läst denna bok innan eller denna serie så gör det, ni kommer bli så positivt överraskade!
Betyget blir en solklar 5 av 5!
Handling (Baksidestext): Efter en orienteringsdag i Alstensskogen hittas en pojke död. Kroppen är illa tilltygad och hans värdesaker är försvunna.... Kriminalkommissarie Emma Sköld måste lösa fallet innan mördaren slår till igen, men har en känsla av att det är något som inte stämmer.

I stort sett sträckläste jag boken. Den är spännande från början till slut. En av Sarenbrants bästa enligt mig. Jag gillar hur hon låter oss läsare komma in under skinnet på huvudpersonerna mer och mer för varje bok. Jag ser alla karaktärerna framför mig medans jag läser och det känns som att jag står bredvid dem i allt spännande som sker. I mytomanen får vi lära känna de återkommande karaktärerna på ett nytt sätt, särskilt genom de otroligt välskrivna dialogerna och monologerna. Visst misstänkte jag någon gång i mitten vem mördaren var, men vad gör det när upplösningen är oväntad, speciell och så spännande. Ser så mycket fram emot hennes nästa bok 2021.
Mytomanen av Sofie Sarenbrant.
En tonårskille hittas död och svårt sargad invid ett motionsspår i Bromma. Fyndet görs dagen efter en orienteringsdag i skolan och pojken visar sig vara Felix, skolans fotbollsstjärna. Felix som är omtyckt har varit ovanligt tystlåten senaste tiden.
Kriminalinspektör Emma Sköld och hennes kollegor får hand om fallet. Poliserna som brottas med privata problem får lägga dessa åt sidan för jakten på Felix förövare. Alla är ivriga att fånga mördaren då man misstänker att fler pojkar ska råka illa ut.
De är första boken jag läser om Emma Sköld och den är som jag tycker en bra deckare ska vara. En spännande intrig, speciella människor och händelser som under vissa omständigheter kan drabba helt vanliga ungdomar i dagens samhälle. Boken behandlar frågor om klass, fördomar och inte minst som titeln antyder; lögner.
Till all lycka kommer Sofie Sarenbrant vara sommarpratare idag och jag kommer att lyssna med stora öron på en författare som jag inte upptäckt förrän hennes åttonde bok!!
Sarenbrant gör det igen! Jag läste i en intervju med Sofie att hon strävar efter att bli bättre med varje bok, och där måste jag säga att hon lyckas!

Mytomanen är den åttonde fristående delen i serien om kriminalinspektör Emma Sköld, och serien är en av mina personliga favoriter.

Handling: Efter en orientringsdag i skolan hittas pojke död i Ålstensskogen. Kroppen är illa tilltygad och värdesakerna försvunna. Misstankarna riktas mot ett ungdomsgäng som har knivrånat jämnåriga i Bromma. Kriminalinspektör Emma Sköld måste lösa fallet innan mördaren slår till igen, men hon har en känsla av att det är något som inte stämmer. Och vad är det hennes kolleger döljer? Ibland är sanningen för svår att uttala.

Jag hade oerhört höga förväntningar på denna bok, och jag blev inte besviken. Jag hinner misstänka allt och alla hela vägen fram till slutet vilket jag älskar, den är alltså inte förutsägbar som många andra deckare kan vara. Spänningen tog fart redan från början och jag fastnade direkt. Jag läste hela i en en sittning, så bra var den! (Och kan vi prata om omslaget, hur vackert?!) Boken får 5 av 5 i betyg!

Är ni på jakt efter en riktigt spännande och fängslande läsning som inte på något sätt är förutsägbar så är detta boken (och författaren) för dig! Jag längtar så till nästa del!
Åttonde delen om Emma Sköld.
Sarenbrant är en mästare på att bygga upp spänningen och man sugs in i berättelsen.

Här handlar det om mord på unga tonårspojkar.Om att passa in och göra det till varje pris.

En del karaktärer känns igen från föregående delar om Emma.Hennes familj och arbetskamrater.
Dialogen är rapp och handlingen har ibland snabba kast blandat med karaktärernas tankar.

Hon har återigen skapat en bladvändare och visar att hon hör till gräddan av svenska deckar-drottningar.Slutet var oväntat!
Mitt omdöme:

Äntligen en får jag läsa om Emma Sköld igen. Det har jag väntat på och det var riktigt trevligt. I denna bok måste Emma och hennes kollegor hitta en mördare som är mycket farlig. Ska de hitta gärningspersonen i tid? I denna bok finns allt. Den handlar om vänskap,klasskillnader, lögner och utanförskap. Vem ljuger? Jag gillade handlingen mycket. Den är både spännande och otäck. Emma är en karaktär som jag har kommit att tycka om. Hon är tuff och orädd, men samtidigt sympatisk. Jag gillar personkemin mellan henne och Nyllet. Det är inte så mycket miljöbeskrivningar i boken. Jag tror författaren har velat koncentrerat sig på gärningen och karaktärernas privatliv. Det tycker jag är bra. Det gör boken mer spännande. Författaren skriver så verklighetstroget att det gör ont. Det otäcka är att gärningen skulle kunna hända i verkligheten. Boken är briljant skriven. Den är bra,fängslande,spännande, otäck och ganska mörk. Boken har ett högt tempo från början till slut. Den är välskriven. Jag slukade boken, det gick inte att sluta läsa. Jag satt med andan i halsen flera gånger. Slutet var mycket spännande och oväntat. Det var många vändningar innan man kom fram till slutet. Självklart rekommenderar jag varmt boken Mytomanen. Sofie Sarenbrant har skrivit en helgjuten deckare.
Alltså.. Wow! Vilken uppföljare! ? Det värsta med att ha läst alla böcker av en bra författare i en bra serie är ju att man får vänta så länge på nästa! ? Jag fastnade för Sofies böcker redan 2011 när jag först läste ”Vecka 36” som jag hittade i en bokbytarlåda på mitt dåvarande jobb. Blev helt såld och det har fortsatt så.. Mytomanen är spännande, svår att lägga ifrån sig, tar oväntade vändningar och har ett bra tempo. Viktiga ämnen belyses i denna bok på ett tankeväckande sätt och utvecklingen hos huvudkaraktärerna gör mig inte besviken. Om du ännu inte läst serien om Emma Sköld - Grattis! Jag är avundsjuk på dig och vad du har framför dig!
Bok 8 med Emma Sköld. En pojke hittas mördad, inte långt ifrån sin skola. Emma och hennes kollegor finner att det varit en del gäng bråk. Kan det var det,eller finns det någon vuxen i området som kan gjort det. När en pojke till hittas mördad dras snaran åt. De måste finna mördaren nu innan fler blir mördade. Vem kan man lita på? Har pojkarna något gemensamt? Eller vad är det som pågår i skolan, fritiden....
Mytomanen är den åttonde boken i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. Jag har läst alla böcker innan i serien och gillar den. Det är tryggt att läsa en deckare av Sofie, hon håller en hög nivå och man kan vara säker på att få sig en stunds spännande läsunderhållning. Mytomanen är inget undantag, den är lättläst, underhållande och går ruskigt fort att läsa. Den förra boken avslutades med en rejäl cliffhanger så jag nästan satte kaffet i halsen och jag hoppades att det skulle vara det första som vi skulle få veta svaret på i denna. Men Sofie är smart, hon håller läsaren på sträckbänken och det dröjer ganska länge innan vi får reda på vad som hände med Nyllet i förra boken. Denna bok blev aldrig sådär ohyggligt spännande som den förra men den tuffade ändå på i rätt bra tempo och plötsligt var den slut. Jag gillar att författaren pytsar ut små villospår genom hela boken, ena stunden tror jag mig veta vem mördaren men så ändras spelplanen igen. Ska man läsa Mytomanen måste man nästan ha läst Skamvrån innan för att hänga med och allra bäst blir det såklart om man läsa alla böcker i serien innan!
Sofie Sarenbrant har gjort det igen! Mytomanen är den åttonde boken i serien om kriminalinspektör Emma Sköld och jag har gillat alla böckerna i serien och Mytomanen gjorde mig inte ett dugg besviken!

Precis som i Sarenbrants tidigare böcker så tog handlingen tog tag direkt och sedan ville jag verkligen inte sluta läsa. Det är sådan härlig känsla när man känner att man inte vill lägga ner boken.

Handlingen var så spännande, fängslande och tillsammans med de korta kapitlen så gjorde det att jag läste ut boken väldigt snabbt.
Jag gillade också bakgrundshistorien om Emma och Nyllet, det tillförde en hel del.

Mytomanen bjöd på en riktigt spännande och fängslande läsning och nu blir det till att längta efter nästa bok i serien!
Lika bra som alla andra böcker av Sofie Sarenbrant. Läste och läste och kunde inte lägga den ifrån mig. Gillar hennes personskildringar.
Sofie Sarenbrants senaste Emma Sköld-deckare heter Mytomanen (Bookmark Förlag, 2020).

Den här gången måste Emma och hennes kollegor möta fruktansvärda scener när en pojke hittas mördad i en motionsslinga i Bromma. Han är helt sönderslagen och går nästan inte att definiera. Den som hittar pojken är ingen annan än hans idrottslärare, som uppför sig lite märkligt. Har han något att dölja?

Men det finns fler som verkar misstänkta, bl a några ungdomar som tidigare har rånat andra ungdomar i Bromma. Dessutom verkar en del lärare ha något att dölja. Kan dom ha med mordet att göra?

Några av Emmas kollegor kämpar med privata händelser och detta påverkar deras kompetens i arbetet. Så hittas en pojke till mördad på samma våldsamma sätt. Vad är det som händer egentligen?

Det här är en något annorlunda Sköld-deckare eftersom upplägget skiljer sig åt. Jag kan inte säga mer än så för då spoilar jag allting. Kanske är det detta som gör att jag inte tycker att den här boken hör till Sarenbrandts starkaste? Jag får en känsla av att författaren kör lite på tidigare segrar s a s. Med detta sagt måste jag ändå säga att jag fann romanen spännande; en stark Sarenbrandts-roman men som sagt inte hennes starkaste.
Den åttonde boken i serien om Emma Sköld är minst lika spännande och fartfylld som dom tidigare delarna. Boken är fylld med tvister och händelser som gör att man sitter på helspänn genom hela boken. Det ända negativa med Sofie Sarenbrants böcker är att dom tar slut alldeles för fort!
Mytomanen är den åttonde delen i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. Precis som de tidigare delarna är denna bok välskriven, spännande och innehåller ett högt tempo. Man vill bara läsa ett kapitel till och så plötsligt är boken slut. Jag tycket att Sofie Sarenbrant är fantastisk på att väva in olika samhällsproblem i sina böcker och det gör att de känns samtida och verklighetstrogna. De här boken börjar med att man hittar en 13-årig pojke död i skogen. Hans kropp är sargad och hans värdesaker är borta. Misstankarna riktas mot ett ungdomsgäng som tidigare har knivrånet jämnåriga kamrater men det är något som inte stämmer. Teman som tas upp i boken är bland annat fördomar, utanförskap, klasskillnader och framförallt lögner, yta och fasad. Vem kan man egentligen lita på?
Aktuell, mörk och väldigt sorglig. Lite väl mycket olika saker som händer i karaktärernas privata liv.